Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem törődök semmivel,...

Miért nem törődök semmivel, mikor egyedül vagyok? Lusta és motiválatlan leszek. Hogyan tartotok fenn egy napi rutint? 20L SOS

Figyelt kérdés

Egyetemezek és amikor nem kell bejárnom én teljesen el vagyok veszve. Csak punnyadok itthon, fekszem, még enni is alig van kedvem ha egyedül vagyok.

Mikor itthon van anyukám(néha) akkor legalább ő nyaggat, ad dolgot, az motivál hogy fölkeljek és elvégezzem.

Ha a párom is itthon van akkor miatta felkelek, ételt készitek, elkészülök ha megyünk valahova, tehát akkor érzem, hogy van miért megcsinálnom a dolgokat. Ám sokszor van az, hogy egyedül maradok itthon és egyszerüen semmi késztetést nem érzem arra, hogy csináljak bármit is. Kimaradnak az étkezések, fel sem öltözöm normálisan, fekszem az ágyon, görgetem a netet és arra gondolok, hogy úgyis ráér megcsinálnom a dolgaim még,úgyhogy tologaom(főzés, mosogatás,takaritás)

Olyan céljaim is vannak, hogy elkezdek edzeni és megtanulok jól angolul. Ezeket is csak tologatom, hogy"áh ma még ne, majd holnap" és igy tovább.

Nem tudom megmagyarázni miért történik ez amikor egyedül vagyok. Semmi késztetést nem érzek, a kedvem sem a legjobb, egyfajta magányosságot érzek, ám ha társaságban vagyok az lefáraszt.

Szerintetek mit tegyek? Mindig eltervezem, hogy változtatni fogok komolyan, de aztán újra ez történik, nem tudok kimászni belőle.

Félek, hogy nagy köze van a netezésnek hozzá, minden fél órába érzek késztetést, hogy akkor nézzem végig az oldalakat, leülök és azon kapom magam hogy eltelt egy óra.

Mit tanácsoltok? Hogyan legyek motivált? Megköszönném a tanácsokat, nagy szükségem van rájuk.

2018. febr. 12. 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Igazából ha reggel úgy kezdenéd a napot hogy zuhanyzás és rendes felöltözés akkor biztos nem az ágyban feküdnél. Minimum a nappalitokban/konyhátokban neteznél telódon mondjuk...és tudnál közben hasznos dolgot is csinálni.
2018. febr. 12. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha ennyire fügsz a külső elvárásoktól, akkor szervezz be magadnak ilyent, amennyiben ez lehetséges. Pl. hogy akarsz edzeni vagy angolul megtanulni? Egymagadban otthon? Inkább menj el egy angol tanfolyamra, ahol feladarokat adnak neked, így motiváltabb leszel. Bár ez nem olyan nehéz cél, azzal is sokat haladhatsz, ha simán angol filmeket nézel, angol zenéknek rákeresel a dalszövegére, angol videók, stb. Ha ezekre is lassacskán rászoktatod magad, akkor többet is ér, mint a tanfolyam, sok ismerősöm vallja, hogy így, angol nyelvű TV csatornákkal tanult meg.

Edzéshez is azt ajánlom, hogy járj valami sport klubba, ne csak magadban edz. Pl. én kondiba jártam le és eléggé sokan nyomott a motivációmban az is, hogy kifizettem a heti/havi bérletet:)) emiatt nem szívesen hagytam ki egy napot se. Persze mások társaságában is jobb edzeni.

Jól gondolom, hogy otthon ülő típus vagy, aki nem szeret emberek közé járni? Én is ilyen vagyok, mindig otthoni terveim voltak, amiket magamnak csinálhattam, de mindig azt tapasztaltam, hogy amikor csoportban dolgozom, az elvárások súlya alatt teljesen átváltozom. Ezt el kell fogadni, nem menekülni előlük:)

Pl. filmeket készítettem sokáig egyetemen, de mindig nagyon lusta, lassú voltam, ezért vontatottan ment. Egy alkalommal kértek fel arra, hogy készítsek egy videót, amit felhasználnak(!) műsorban... Teljesen megváltozott itt a hozzáállásom, viszonylag nagyon kis idő alatt csináltam meg (mert szükséges volt rövid határidőben meglenni), minden reggel már azon pörögtem, hogy mi hamarabb neki láthassak. Sikeresen befejeztem a kért időpontban és jól.

Azokon a napokon, amikor nem nyomják a vállam elvárások, tudom hogy nincs semmi konkrét tervem, akkor én is ilyen szétfolyt vagyok.

Szerintem az is fontos, hogy legyen egy konkrét elképzelésed a tervedről. Pl. miért akarsz angolt tanulni, vagy mire edzeni? Ezeket az indokokat tudatosítsd magadban ahelyett, hogy, csak annyit mondogatsz, hogy “edzeni kell, tanulni kell” Mihez kell?(a legtöbb embernek pusztán vizsga a motivációja, de sokmás motiváció is van)

Ha van egy perspektívát, hogy mit akarsz elérni, akkor könnyebb, másképp azért nincs kedved, mert te magad sem látsz rá arra, hogy mit is szeretnél.

Pl. Én pontosan tudom, hogy nem vagyok megelégedve az alakommal, ez hajt.

Angol tanulásban is nem mindegy, hogy nyelvtant magolom, vagy a spontán beszélgetést gyakorlom, mert tudom, hogy azt szeretném elérni, hogy kommunikálni tudjak. Sokféleképpen lehet angolozni, van aki a szókincs készletének a bővítését tartja elsődleges célnak, olyan könyveket olvas, amiből sok új szót tanul. Tehát legyen rálátásom arra, hogy miként szeretném elkezdeni.

2018. febr. 12. 19:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Igen, legfőképp én is itthonülős tipus vagyok, mármint itt érzem teljesen felszabadultnak magam, de azért kirándulni is nagyon szeretek és szórakozni is eljárunk néha. Ilyenkor nincs nagy baj, nappal fel/elkészülök az estére, vagy kirándulással ugye eltelik a nap. Viszont ilyen időben nincs mit csinálnom. Mostanában meg kb egy hónapig teljesen elvoltam foglalva, készültem a vizsgákra és ugye az motivált hogy sikeresen végezzem őket.(Ugyebár ezeket is hanyagoltam és utoljára maradt egy egész félévnyi anyag)

Az angolt azért szeretném, mert kipróbálnám a külföldi munkát is, olyan munkákat amihez nem elég tudni alapszinten, hanem többet és jól, pl titkárnőként,recepciósként.

Edzeni azért, mert szintén nem vagyok megelégedve a testemmel, túl vékony, lapos vagyok, szeretnék formásabb lenni. De hát ehhez sincs elég akaraterőm, halasztom... Sajna konditerembe nincs kivel menjek:( 1-2 barátnőm nem akar jönni, ezért arra gondoltam ezt szintén itthonról végezném.

Megfontolom amiket irtál, a filmes dolog szerintem is bejöhet, meg is nézek mindjárt egyet:)

Hát nem tudom mennyire sikerül rábirnom magam az egészre :(

2018. febr. 12. 20:05
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 A kondis részre annyit tudok îrni, hogy egyedül járok, pedig járhattam volna a lakótársaimmal is, de ők más időpontban (kora reggel) mennek, így nem akartam hozzájuk alkalmazkodni. Másokat is látok egyedül menni oda, ahol lakom, ott elég barátságosak is az emberek, főleg az edző, aki mindenkihez odamegy segíteni. Bár azt megértem, ha van aki barátnővel/baráttal szeret menni:)
2018. febr. 12. 20:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztos a motiváció a gond? Nem az, hogy elveszel ilyen mindenfélében? eldöntesz valamit, hogy mit akarsz aznap csinálni, és más dolgokat csinálsz és kiesnek napok?
2018. febr. 12. 20:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Az is megesik, hogy közbejönnek dolgok. Például volt már, hogy akartam valamit főzni estére, aztán mamám hivott segiteni és elmaradt, vagy szerettem volna szaladni menni és közbejött az időjárás.

De ma is például kicsit fáradtnak éreztem magam és ledőltem délután, aludtam is egy kicsit, meglátogattam a nagyszüelim fürödtem és most itt vagyok, pedig azt terveztem, hogy ma hasznos leszek, takaritok a konyhában és ma is edzek. Ezek megint elmaradtak.

Valamiért folyton tolom és halasztom az egészet, összevissza csinálok dolgokat, rendszer nélkül, egyszerre többet is szeretnék aztán végül alig-alig fejezembe őket normálisan. Meg sem tudom magyarázni miért van ez igy.

Egyedül valamiért nem szivesen mennék kondizni. De lehet az lesz a vége.

2018. febr. 12. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:

#6 Az időjárás bármikor közbejöhet, azért lehet folytatni többféle edzés programot, pl. ha eltervezem, hogy mindennap edzek, legyen ez akár szaladás vagy otthoni torna, akkor mindennap azt csinálom, ami akkor épp elérhetőbb, pl. szaladni akartam, esik az eső, változtatok a terven, így otthon vagy teremben tornászok.

Amikor segítesz nagymamádnak, az mennyi idő? Milyenfèle segítség? Pl. mielőtt belekezdek spontán programokba, előtte hozzávetőlegesen felmérem, hogy mennyi idő és ahhoz tartom magam. Ha olyan dologra hívnak, amiről tudom, hogy sok idő, akkor lehetőleg nemet mondok, vagy felmérem, hogy melyik fontosabb. Bárkinek megmondhatod azt is, hogy “Ezt rövidre fogom, mert még megszerettem volna csinálni ezt is-azt is”, remélhetőleg megérti.

Régebben semmit sem számoltam, manapság kiszámolok bármit, ha szükséges, pl. mennyi időt akarok edzeni, ha aznap még más programot beleakarok függeszteni a napi rendbe.

20 évesen ez nekem is nehezen ment, most 24-25 éves fejjel valahogy jobban elszánom magam.

Annyit tudok tanácsolni, hogy valahogy iktass be legalább speciál napokat, amikor csak magadra figyelsz, mert nehéz lehet olyankor, amikor ide-oda futkosol, olyankor érthető, hogy nem marad időd másra.

Emellett azzal is spórold meg az idődet, hogy felhagysz az időpazarló tevékenységekkel, mint netezés, vagy semmittevő punnyadás. Az még “megbocsájtható”, ha rokonokkal-barátokkal találkozol és arra megy el minden időd, de az internet sokaknak idő-rabló ellensége, azzal már nem veszítesz, ha ezeket háttérbe szorítod a mindennapjaidban.

2018. febr. 12. 20:56
 8/8 anonim ***** válasza:

Próbáld ki ezt (ráadásul közben angolul is tanulsz):

https://www.youtube.com/watch?v=11_wvZoQPTc&list=PLxIYCyTLBE..

2018. márc. 18. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!