Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai fiatalok miért nem...

A mai fiatalok miért nem félnek a felnőttektől?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom,egyáltalán nem értem az egészet,és csodálkozom. Ezeken a kis ropi tizenéveseken is...látni az arcukon, a tekintetükön,hogy nem tisztelnek semmit és senkit,és mintha övék lenne a világ! Bármilyen nagy darab Bud Spencer kinézetű vagy,akkor is beszólnak és semmi félelem nincs bennük.. sőt kinevetnek mindenkit még a rendőröket is.Azért ez dühítő és furcsa egyben nem?

Mitől lettek ilyen kötekedő,agresszív mentalitásúak? Én amikor gyerek voltam (20 éve)és ha egy idegen megemelte

a hangját valamiért én totál elszégyeltem magam.

2019. aug. 27. 02:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 A kérdező kommentje:

Kedves 47-es!

Igen!!!! Én is kibirtam annak idején 08:00-tól 15:00-ig! És,hogy meghunyázkodtunk? Igen! És? Az iskola nem egy szórakoztato komplexum! Ott a türelmet,alázatot is tanítják még ha nem is veszitek észre.. vagy ha igen,akkor negatívan hat szegény lelkivilágotokra!

Gyerekek vagytok még stimm??? Gyerekek,gyerekek,gyerekek,gyerekek!!!Titeket nevelni kell! A tanárnak is és mindenkinek aki a javatokat akarja! Ha rajtam múlna visszsállítanám a sorkatonaságot! Túl sokra tartja néhány fiatalka magát!

2019. aug. 27. 09:46
 52/75 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon rossz iskolába járhattál akkor. Nálunk nyelveket, logikus gondolkozást, kreativitást, önállóságot, kitartást, az események közötti összefüggéseket tanítják.

Mindezt próbálják a lehető legérdekesebb módon tenni, és ez sokkal hatásosabb, mint a felolvasás és magoltatás.

Igen, gyerekek vagyunk, és? A szüleim mindenről kikérdezik a véleményem, ahogy a tanárok is kérdeznek felőlünk, pont azért, mert jót akarnak.

Például általános iskolában eljátszottunk a teljes Trója háborút, mert a tanár látta, hogy ez sokkal szórakoztatóbb, mint a sima olvasás. És lám, szinte mindenki ötöst írt, és a mai napig emlékszem az egészre. A környezetismeret tanárunk rendszeresen kivitt a közeli parkba, a tesi tanárunk engedi, hogy mi döntsük el, mit játszunk, a magyar tanárunk rendszeresen kreatív feladatokat ad, a fizika tanárunk filmek által magyarázza el a fizikai dolgokat és még lehetne sorolni. A játékos, érdekes, nem minden napi órák azok, ahol a tanuló jobban figyel és jobban megtanulja az anyagot.

Egy jó tanár kreatív, és igenis törődik azzal, hogy a diák élvezze az iskolában eltöltött órákat. Beszélj párral, ők is ezt fogják mondani. Legalábbis azok, akik nem untak bele a munkájukba.

18/L

2019. aug. 27. 09:57
 53/75 anonim ***** válasza:
60%

Jaj, menj már a provokáló kérdéseddel. Pontosan tudod, hogy nem mindegyik tizenéves ilyen. De vajon miért lesznek ilyenek? Miért nem beszélsz a lelki nyomorék szülőkről, akik az életük csalódásait a gyerekeiken vezetik le, akiknek fogalmuk sincs a gyereknevelésről, akik kicsi babák kezébe odaba...ák a tabletet, hogy addig is nyugtuk legyen vagy alkoholista, erőszakos szülőkről? Ezekről is ejts pár szót, végtére is ők nevelik ezeket a tizenéveseket. Olyanokat meg ne mondj, hogy ez nem igaz, mert gazdag szülők gyerekei is ilyenek, tudod miért? Mert attól még hogy minden tárgyi dolgot megkap a gyerek, még nem biztos, hogy nyugodt, szeretetteljes környezetben nevelik.

Amit meg az egyik kommentedben írtál, azon hangosan nevettem. “Idősebb vagyok, fel KELL rám nézni” Ez szánalmas. Tisztelni? Persze, hiszen minden embertársunknak jár a tisztelet, kortól és minden mástól függetlenül. Felnézni? Röhejes. Felnőttnek lenni állapot, nem erény, senki nem fog rád ezért felnézni.

Egyébként ha elégedett lennél magaddal és azzal, amit elértél, akkor nem hisztiznél ilyeneken gyakorin. De kár is foglalkozni ezzel a kérdéssel, hiszen csak azért került kiírásra, hogy feszültséget generáljon.

20/N (vagy lehet nem szólalhatok meg, ha ez még gyereknek számít nálad)

2019. aug. 27. 09:57
 54/75 anonim ***** válasza:
65%
Hát kössz, de én meg vagyok nevelve, tizenhét évesen azért nincs szükségem arra, hogy meghunyászkodjak bárki előtt is. Annyira azért már nem vagyok gyerek mint ahogy azt te írod, tudom mit csinálok és nem kell engem már nevelgetni. Az iskolára a tanárom meg azt mondta olyan, mintha a munkahelyem lenne. Na, most itt ülök a munkahelyemen (diákmunka) az irodában, egyetlen szót sem szólnak ha beszélgetek a munkatársammal vagy ha leülök zenét hallgatni és két feladat között megreggelizek, ebédidőben oda megyek ahova akarok, nincs megszabva, hogy büntetést kapok ha munkaidőben elhagyom az irodát, és egy órát még késhetek is, ha nem ér be időben a buszom. Nem azt mondom, hogy az iskola is legyen ilyen, de az, hogy napi nyolc órám van, megszólalni se lehet, a tanárok h.ülyék és kiakasztanak, ha szabad foglalkozás van akkor nem lehet telefonozni és beszélgetni, csak üljünk kussban a helyünkön, hát kösz, nagyon imádom... Mi vagyok én, rabszolga? Fél év híján mindjárt nagykorú vagyok, de azért érezzem szrul magam, ha egy felnőtt csúnyán néz rám. Értem :)
2019. aug. 27. 10:01
 55/75 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy 54 évesen mondjuk alkesz lett valakiből.. de akkor is előttem jár az élet tapasztslásai terén. És soha nem néznék le senkit! Az,hogy valaki lecsúszott életvitelt folytat..hát istenem!De én ugyanúgy Jó reggelt kívánokot köszönök neki, és ugyanolyan hangnemben beszélek vele mint ha Teller Edével beszélnék mondjuk. Minden ember egyenlő és egyforma.. nekem egy feltaláló akármi nem lesz több a szemembe!

Az intelligencia és a tanult forma még nem minden.. attól még a mentalitása ,lelkivilága lehet egy undorító valami ami nem enged totális megkülönböztető tiszteletet!

2019. aug. 27. 10:01
 56/75 anonim ***** válasza:
65%

Egyáltalán nem biztos, hogy több tapasztalata van. Az említett Malala ellen gyilkossági kísérlet is történt, olyan helyekre hívták, ahol az 54 éves létezéséről se tudnak.

Ne legyél már ennyire szűklátókörű.

18/L

2019. aug. 27. 10:04
 57/75 A kérdező kommentje:

Az a baj,hogy furcsa lett ez a világ!

Írjátok itt,hogy 17 vagyok, mindjárt 18 leszek...én már mindent tudok nem kell nevelni. Jaj.. Az élet nehézségei még csak most fognak kezdődni! Rengeteg negatív dolgot kell majd elviselnetek! Lehet,hogy úgy érzitek,hogy nem kell már humánus nevelés,tanács stb.. oké.. legyen így! De a legnagyobb tanító az élet lesz!

És ez szól a nagyon idős 20 éveseknek is.

2019. aug. 27. 10:13
 58/75 anonim ***** válasza:
68%

“Az,hogy valaki lecsúszott életvitelt folytat..hát istenem” Nem erről van szó, mindenki olyan életvitelt folytat, amilyet akar. Itt az a gáz, hogy ez az életvitel hogyan hat ki a gyereknevelésre és a gyerekekre. Vagy szerinted normális ember lesz abból a gyerekből, aki azt látja, hogy az apja minden nap a földön fetreng a piától vagy éppen félholtra veri az anyját? De persze ez is a gyerek hibája, ugye?

Te nem tiszteletet vársz, hanem hogy féljenek tőled meg felnézzenek rád ok nélkül. (Nyilván azért, mert valahol te is el lettél csesződve annak idején, csak mondom....) Mit szeretnél? Hogy minden idegen tizenéves főhajtva köszönjön előtted az utcán, hogy “tiszteletem, Uram!”? Vagy mit? Mert te nem az alapvető normákról beszélsz már, hanem hogy már már csodáljon téged mindenki, amiért naaagy felnőtt vagy. Nem vagy százas, az biztos.

20/N

2019. aug. 27. 10:15
 59/75 A kérdező kommentje:
Én 38 vagyok.. de a felettesem múlt héten ugy lecseszett,hogy csak lestem. És igaza volt!!! Kvázi én is még nevelve lettem egy más valaki által. Oké..én amúgy megértek mindent...fiatalok vagytok meg minden. De a ló soha ne szaladjon el veletek! Ez egy jó tanács!
2019. aug. 27. 10:20
 60/75 anonim ***** válasza:
58%

Senki nem írta, hogy tizen/huszon évesen mindent tud. Senki, vagy idézd kérlek, ha mégis.

Sokat kell még tanulnom és látnom a világból, és pont az olyanok, mint te azok, akik ezt nem értik meg. Egy támogató szülő, tanár, felnőtt támogatja a fiatalokat, nem megveri, lekiabálja, ignorálja őket.

Tisztellek, mint emberi lényt, de tőled pont nem tudok és nem is fogok egy tanácsot se megfogadni. Aki ennyire semmibe vesz egy komplett generációt, annak nem kell a segítsége.

18/L

2019. aug. 27. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!