A mai fiatalok miért nem félnek a felnőttektől?
Komolyan mondom,egyáltalán nem értem az egészet,és csodálkozom. Ezeken a kis ropi tizenéveseken is...látni az arcukon, a tekintetükön,hogy nem tisztelnek semmit és senkit,és mintha övék lenne a világ! Bármilyen nagy darab Bud Spencer kinézetű vagy,akkor is beszólnak és semmi félelem nincs bennük.. sőt kinevetnek mindenkit még a rendőröket is.Azért ez dühítő és furcsa egyben nem?
Mitől lettek ilyen kötekedő,agresszív mentalitásúak? Én amikor gyerek voltam (20 éve)és ha egy idegen megemelte
a hangját valamiért én totál elszégyeltem magam.
Írjátok itt többen,hogy egy fiatal azért nem köszön a felnőttnek (vagy esetleg nekem) mert agresszív bunkónak találja, és a nyugodt embereket meg megtisztelik!
Nem! Ez nem igaz! Senkinek nem képesek köszönni! Senkinek! Inkább a mobiljukat nyomkodják! De ha nem,akkor is mondom.. a földet nézik, vagy néznek rád és várják,hogy te köszönj! A boltba,közértbe is,hogy energiaitalt vegyenek úgy mennek be,hogy egy mukkot sem szólnak az eladóknak. Ilyesmi,hogy csókolom, vagy viszontlátásra..ajjjaj.. ezeket ellehet felejteni. A tanárokkal,hogy beszélnek??? Inkább le sem írom mert lehet nem hinnétek el!
A tisztelet és a félelem nem ugyanaz.
Aki nem ad rá okot, hogy ne így legyen (pl a viselkedésével) azt tisztelet, mert miért is ne tenném? Semmibe nem kerül udvariasnak lenni.
Köszönni például mindig szoktam, még akkor is, ha a bejáratnál épp nincs senki, és csak a levegőbe köszönök, mert így szoktam meg.
Szerintem egy 5 és 55 éves is ugyanannyi tiszteletet érdemel. A kor nem érdem, hogy bármiben többet érdemeljen, mint egy fiatalabb. Mindenkinek jár az alapvető tisztelet, de nem több.
Viszont félni nem fogok csak azért, mert idősebb valaki, mert miért is tenném? A kor egy dolog, de nem leszel félelmetes tőle, nem is lenne szabad, hogy ez cél legyen. Inkább azt akard, hogy felnézzenek rád.
Mondjuk, engem sose szidott le egy ismeretlen felnőtt se. A szüleim nyilván, rájuk hallgatok is, de mások nem.
Ha valaki valami semmiség miatt elkezdene szidalmazni az utcán (pl miért így áll rajtad ez a felső, menj gyorsabban, akármi) akkor csak nevetnék rajta. Igen, nevetnék, mert semmilyen joga nincs arra, hogy valami semmiség miatt kioktasson, mert nem ez a dolga.
Véleménye pedig mindenkinek van. Legyen akárhány éves, ha bunkó velem, én se leszek kedves vele. A korral az ember tapasztalatot szerez, de sok 17 éves már értelmesebben gondolkodik, mint jó néhány 50-es. Sokszor láttam már ilyet.
"A szülőkre visszatérve.. ha 17 évesen rádver muterod pl a felmosóval,akkor sem bánhatsz vele tiszteletlenül! De még később 30 évesen sem!"
Ez egy borzasztóan káros és ostoba felfogás. Ha valaki fizikailag bántalmaz valakit, akkor a bántalmazott igenis lépjen fel ellene. Ha ilyet tettek volna velem, még aznap este hívom a gyámügyet és megszököm a nagyszüleimhez.
"A tanárokkal,hogy beszélnek??? Inkább le sem írom mert lehet nem hinnétek el!"
Én mondjuk szépen, nagyon jó kapcsolatom van a tanáraimmal, némelyikük sulin kívüli dolgokkal is segít (a hobbimat). Ellenben szülői értekezleten hallottam már (bent maradtam külön órára), hogy a szülők milyen pofátlanul tudnak kiabálni a tanárral.
Nem tagadom, vannak nagyon tiszteletlen és bunkó fiatalok, de vannak ugyanilyen középkorúak és idősek. Belém az utcán eddig csak 40+-os emberek kötöttek.
18/L
36-os!
Ez a baj! Ez a felfogás ami nem jó! Egy szülő az szülő.. a 17 éves pedig még GYEREK!!! Ha anyukád adott volna valamiért egy pofont,neked nincs jogod egyből felháborodni és cirkuszt csinálni! Nyílván itt nem arról van szó,hogy szétüsse minden nap a gyerekét jogtalanul... de ha én megérdemeltem volna gyerekként,hogy a seggemre sózzon valamivel a muterom hát istenem! Nyílván oka volt rá!Ilyenért nem kell egyből fellázadni egy gyereknek.
Az a baj,hogy agyon vannak kényeztetve a mai fiatalok! Ennyi! Rájuk nem szólhat senki,mert milyen jogon is?..meg úgy egyáltalán,hogy merészelik? Amúgy meg..ha annyira példamutatósn viselkednének,akkor nem találkoznék minden nap szinte olyanokkal,hogy ellógnak otthonról, pénzt lopnak,az anyjukst lekööik,megverik stb stb.. pont én vagyok az,akit nem lehet meggyőzni mert én látom amit látok,és tudok amit tudok!!! jaaa.. és ugye az is normális fiatalos viselkedés amit a hírek nap mint nap lead esténként ugye,hogy szénné alázzák a gyengébb társaikat és ezt felveszik videóra! Jó nagy móka én mondom!
10 fiatalból 6 agresszív és tiszteletlen.. egymással is és a felnőttekkel is. És itt a pont.
Arról egy szót se írtál, hogy miért veri el a gyereket. Ha véletlenül kiöntök valamit, azért nehogy már tűrni kelljen, hogy megverjen.
Egy értelmes szülőnek nem kell erőszakhoz folyamodnia, hogy a gyereke hallgasson rá.
Az erőszakkal egy dolgot érsz el: félni fog tőled a saját gyereked, ezért nem fog szeretni és bízni benned. Egy szülő, akinek kicsit is fontos a gyereke, ezt nem akarja.
Érdekes módon engem és a testvéreimet sose vertek, mégis mindannyian tisztelettudóak és értelmesek (viselkedés, célok, minden napi élet) lettünk. Ellenben édesanyámat párszor érte pofon, és a mai napig nem beszél sokat az apjával és távolságtartó tőle. Amiért őt megpofozták, velünk leültek megbeszélni, és látható, melyik a jobb módszer.
18/L
Minek írsz ki kérdést, ha nem fogadod el a többiek álláspontját? Csak annak adsz igazat, aki egyetért veled.
Kaptál válaszokat a kérdésedre, miszerint egy egészséges világban nem kellene félnie senkinek senkitől. Ráadásul régebben ugyanez volt, csak nem volt facebook, hogy ezen csámcsogjanak az emberek (vagy a nagyapád nem mesélt a katonasági sztorikról, hogy 18 alatt hogyan iszogattak, gúnyolódtak a górén)?
A tisztelet mindenkinek egyformán jár, utána pedig ki kell érdemelni azt. És nem az életkoroddal.
"hogy szénné alázzák a gyengébb társaikat és ezt felveszik videóra!"
Ez a bullying, ami egy több száz évre visszamenő probléma. Akkor is jelent volt, amikor te voltál tizenéves (legfeljebb nem a közvetlen környezetedben), akkor is, amikor a nagypapád volt tizenéves, csak mondjuk nála nem vették fel, de biztos volt mivel ezt helyettesíteniük. Részben a Pál utcai fiúk is erről szól (az én értelmezésem szerint), pedig ez se egy mai történet.
Abszolút nem tartom helyesnek, hogy ilyenek történnek, de ez nem egy új probléma, ne tégy úgy, mintha a mi generációnk találta volna fel.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!