A családban mindenki vékony csak én vagyok kövér és ezért piszkálnak. Miért teszik ezt?
Ha én rá akarnék ijeszteni valakire, hogy éljen egészségesebben, akkor biztos nem így tenném. Ők szimplán csak bunkók veled.
De tényleg muszáj lenne lefogynod, mert szinte matematikailag hatványozottan jönnek elő a nyavalyák a túlsúlynál.
Ahogy elkezd fogyni az ember, mindez rendeződik.
Lehet túlsúlyosan is élni, 2 vödör gyógyszerrel....
Szia!
Ne azért fogyj le, mert "rondának" meg "dagadtnak" meg egyéb sértő dolgoknak neveznek, hanem a saját egészséged miatt. Nekem is van túlsúlyos ismerősöm, világéletében az volt 150 kg körüli és látom mennyi betegsége van, évről évre csak növekszik a számuk. Persze nem vesz tudomást róluk, de ezt nem lehet a végtelenségig játszani, előbb-utóbb súlyos következményei lehetnek.
Szóval magad miatt kellene egy kicsit egészségesebben élni. Ha pedig nem a "zabálás" okozza a túlsúlyt, akkor utána kell járni, hogy micsoda, keresni rendes, lelkiismeretes orvost, aki segít, mert komolyra is fordulhatnak a problémák.
"már haza se merek hozzájuk menni": ezek szerint nem a szüleiddel laksz. Hál'istennek! Ne is menjél haza a mérgező családodhoz!Szerintem már attól megindul a fogyás, hogy megszabadulsz tőlük. Ez nem család, a kapcsolatot meg kell velük szüntetni.
A pajzsmirigyhormon-szintedet vérképpel ellenőrzik, amióta szeded a gyógyszert? Gyógyszerrel megfelelő?
Írd fel mindennap, hogy mit eszel és mennyit. Ez a megfigyelés már önmagában csökkenteni fogja az élelmiszer-beviteledet, mert elszörnyűlködsz, menet közben nem is olyan feltűnő. Ehhez az kell, hogy mindent mérjél le, mielőtt megeszed. És csak egy kicsivel csökkentsd, fokozatosan, hagyd abba az evést hamarabb, mint hogy jóllaknál, mert az agynak legalább 10 perc kell, mire észreveszi, hogy jóllakott. Egyél lassan, sokszor megrágva, közben is igyál, azzal is telik a gyomrod. A szükségtelen luxuskalóriákat hagyd ki, cukros üdítő, chips, sütike nélkül lehet élni. Érdemes lenne dietetikushoz fordulni étrendbeállításért, és pszichológushoz, hogy miért eszel többet az átlagnál.
Arra is kíváncsi vagyok, mi az a kicsi eltérés az agyadban, amivel nem kell foglalkozni, ez így eléggé furán hangzik. Milyen diagnózist írtak a leletedre?
Szóval függetlenedj, és örülj a szerető párodnak, az eredeti családodat pedig óriási ívben kerüld. Ha rendbejön a lelked, megindul a fogyás.
egy kilósorstárs (csak engem senki nem szekál)
Azt írod fent, hogy régebben le tudtál fogyni. Persze az nem lenne jó ha újra depressziós lennél és ne is legyél, de ha akkor képes volt a tested a fogyásra akkor megfelelő kalóriadeficit mellett most is képes lesz. Olyan nincs, hogy valaki nem tud fogyni. Főleg úgy nem, ha régen meg tudott.
Azt is írod, hogy edzettél és fogytál max 5 kilót. Kezdésnek remek, tovább kell edzeni és fogysz még 5-öt majd, aztán még 5-öt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!