Haverom 177 cm és 70 kg de vékony, én 174cm vagyok és 68 kg de mégis pufi vagyok, nem mondom hogy kövér vagyok de meglátszik ez hogy lehet?
Nem a mérlegre, hanem a szemünkre és az eszünkre kell hagyatkozni ezt a kérdést illetően. A testtömeg önmagában elég kétes információt közölhet sok esetben. Hiszen nem akkor van a baj, ha valaki például 130 kiló, hanem akkor, ha annak a tömegnek a nagy részét a zsír teszi ki. Ebben az esetben már elég jelentős elhízás lenne az a 130 kiló... Ha viszont ez nagy részben izomból épül fel, az viszont egy elég kemény munka eredménye, és élettani szempontól pozitív.
Jele esetben sem az számít, hogy melyikőtök hány kiló, hanem hogy az adott tömeg miből áll: hogy milyen arányban van a zsír és az izom. Azonos mennyiség esetén az izom nehezebb a zsírnál. Azonos súly esetén pedig a zsír nagyobb helyet foglal, mint az izom - hogy valami kis bölcsességgel zárjam a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!