Loptál már? Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?
Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?
Én az unokatesóm egy kavicsát, 4-5 évesen, tudjátok, vannak azok a szép "gyógykövek", na olyat, de mentségemre legyen mondva, hogy rengeteg volt neki és amikor kértem csak azért nem adott, mert irigy volt. :D Persze megbántam azért, mert igazából minek nekem az, meg mindig azt tanították a szüleim, hogy lopni csúnya dolog, de hát na, megtörtént, igazából bennem volt az a "már csak azért is kell nekem egy", tudjátok... :D
Azóta persze így 23 éves fejjel soha nem lopnék semmit, de érdekes visszagondolni, hogy volt, amikor megtettem, akármilyen apró dolog is volt. :D
Olyan 4-5 éves lehettem, mikor anyám elvitt a boltba és útközben, ill. ott a boltban is már a 6. ismerősével állt le fél óráig beszélgetni..Én meg ott kérdezgettem tőle egy csomó ideje, hogy kaphatok-e valami édességet, de mindig leoltott, hogy maradjak csendben, nem ér rá. Szóval mikor a kasszással is leállt trécselni, bosszúból levettem a kassza melletti polcról egy Kinder tojást és elmajszolgattam, ők meg észre se vették. Csak mikor félúton hazafelé jártunk, akkor adtam oda anyámnak az üres papírt, amiben a Kinder tojás volt, hogy dobja ki xd Ő meg ugye emlékezett rá, hogy nem is vett ilyet, szóval visszament velem a boltba és kifizette, én meg le lettem ordibálva.
Nem bántam meg, de ez az egy alkalom óta nem emlékszem, hogy bármit is elloptam volna. 21L
Régen úgy volt berendezve a bolt, ahova jártunk, hogy a kasszán túl volt még egy rész, ami televolt édességgel, de onnan vissza kellett menni a kasszához, hogy kifizesd. Kisgyerek voltam, kb 4-5 éves, a bevásárlókocsiban ültem a gyerekülésen, anyám kitolta addig oda a kocsit, amíg fizetett, és ott hisztiztem, hogy vegyünk nyalókát (ilyen nagyobb nyalóka volt, és játék is volt benne, nem olyan sima), de nem akart. Úgyhogy amíg fizetett, beleraktam a zsebembe. De nem tudta, hogy ezt nem szabad, és ez rossz dolog, otthon büszkén vettem elő megmutatni, hogy "nézd, mim van". :D Utólag nyilván bánom, azóta se loptam, és nem is fogok soha.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!