Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Loptál már? Mit, miért és...

Loptál már? Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?

Figyelt kérdés

Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?

Én az unokatesóm egy kavicsát, 4-5 évesen, tudjátok, vannak azok a szép "gyógykövek", na olyat, de mentségemre legyen mondva, hogy rengeteg volt neki és amikor kértem csak azért nem adott, mert irigy volt. :D Persze megbántam azért, mert igazából minek nekem az, meg mindig azt tanították a szüleim, hogy lopni csúnya dolog, de hát na, megtörtént, igazából bennem volt az a "már csak azért is kell nekem egy", tudjátok... :D

Azóta persze így 23 éves fejjel soha nem lopnék semmit, de érdekes visszagondolni, hogy volt, amikor megtettem, akármilyen apró dolog is volt. :D

2019. aug. 5. 15:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Volt anno egy riport, mindegy melyik tv-n,

amibe a cigány halál nyugodtan mondta: há mindenki lop, nincs abba semmi. Maga is lopott már biztos...mondta a riporternőnek.

No comment

2019. aug. 5. 15:23
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Igen, öcsém csokiját. Kb 13 lehettem. Nem bántam meg, megérdemelte, azóta se jövünk ki.
2019. aug. 5. 15:24
 3/15 anonim ***** válasza:
12%
Loptam telefont,pénzt,ékszereket mindent amit eltudsz képzelni. Szerencsére még nem kaptak el a rendőrök.
2019. aug. 5. 15:25
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Hát én elhoztam talált dolgokat melóhelyről. Persze előtte végigkérdeztem pár kollégát, hogy az övék-e, kell-e nekik, de nem érdekelt senkit, úgyhogy...ez nemtom lopás-e.

#2:

Senki nem érdemli meg, hogy szándékosan lopjál tőle, borzalmasan gyerekes dolog, 13 évesen már több eszed is lehetett volna ennél.

2019. aug. 5. 15:29
 5/15 anonim válasza:
93%
Egyszer én is az unokatesómtól 6-7 évesen, csak egy kis plüss kabala állatot. Nagyon szerettem és egyszer gondoltam “kölcsönveszem” és hazavittem magammal. Napokig rettegtem, hogy lebukok, aztán meg is látta nálam én meg magyarázkodni kezdtem, mire megszólalt “dehát azt neked adtam”. Valamelyikőnk rosszul emlékezett...azóta se derült ki, melyikőnk.
2019. aug. 5. 15:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleimnek van egy boltja (amolyan ABC) már legalább 20 éve.

Egyszer, amikor lent voltam a boltban, fogtam az egyik kockacukros dobozt, kinyitottam, ettem egyet, majd visszatettem a polcra. Aznap többször ettem-ettem egyet, amikor senki nem látta, aztán estefelé lebuktam.Nem értettem a problémát, hiszen ez nagyszüleim áruja, és mindig szívesen látnak mindennel, ehetek bármit. Nevettek egy jót, aztán elmagyarázták hogy is működik ez.

Ekkor voltam kb 7 éves.

Egyszer pedig mialatt apám fizetett a TESCO-ban, én leemeltem egy M&M-t, és kisétáltam vele. A biztiőr jött utánam, de ő se volt dühös, inkább meglepődött. Apám utólag kifizette. Ekkor nem tudom hány éves voltam, max 5.

18/L

2019. aug. 5. 15:31
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Boltból, cukorkát. Többször is. 10 év körül. Aztán kint elosztogattam a barátaimnak, meg egyet én is ettem.

Amúgy igen, mocskos mód szégyellem így utólag.

2019. aug. 5. 15:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Óvodás koromban loptam egy játékot az óvodából, aztán anyukám győzködött, hogy vigyem vissza, mert nem tisztességes lopni. Visszavittem, aztán aznap volt egy játék sorsolás, mindenki húzhatott (vakon) egy játékot egy nagy zsákból, én meg pont azt húztam ki, amit előző nap elloptam és aznap reggel visszavittem. :D
2019. aug. 5. 15:37
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok rá büszke, hogy loptam. Az egyik szigorlat után a csoporttársakkal nagyon berúgtunk. Illuminált állapotban bementünk Tescoba és ott négyen megittunk egy fél literes unicumot majd kisétáltunk fizetés nélkül. Azóta is szégyellem magam emiatt.
2019. aug. 5. 15:38
 10/15 anonim ***** válasza:
77%

Hát én kétszer majdnem (és ugyanazon a napon :D ), de nem tudtam, hogy lopok. :D Ovis voltam és mindig, ha mentünk a kisboltba, kaptam egy csokit. Mindig levettem, akivel voltam, fizetett, kifizette azt is és mentünk.

Bementünk a rokonommal, ő fizetett és nem vette tervbe a csokit, nekem se szólt, hogy most nem veszünk én meg a szokásos módon levettem egyet és, amikor elköszönt, megindultam a csokival a kezemben. Rögtön észrevette, rám szólt, kivette a kezemből a csokit és bocsánatot kért az eladótól, amíg visszaadta neki.

Valamivel később vissza kellett mennünk és megint ugyanez a forgatókönyv volt. Még mondta is a rokonom, hogy már másodszorra csinálom.

Az eladó nem lett dühös, a rokonom zavartan nevetett. Nem szégyellem magam, elvégre ovis voltam és nem is ellopni akartam. Jót mosolygok, ha nagyobb fejjel eszembe jut.

2019. aug. 5. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!