Loptál már? Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?
Mit, miért és hány évesen? És szégyelled magad miatta/megbántad?
Én az unokatesóm egy kavicsát, 4-5 évesen, tudjátok, vannak azok a szép "gyógykövek", na olyat, de mentségemre legyen mondva, hogy rengeteg volt neki és amikor kértem csak azért nem adott, mert irigy volt. :D Persze megbántam azért, mert igazából minek nekem az, meg mindig azt tanították a szüleim, hogy lopni csúnya dolog, de hát na, megtörtént, igazából bennem volt az a "már csak azért is kell nekem egy", tudjátok... :D
Azóta persze így 23 éves fejjel soha nem lopnék semmit, de érdekes visszagondolni, hogy volt, amikor megtettem, akármilyen apró dolog is volt. :D
Volt anno egy riport, mindegy melyik tv-n,
amibe a cigány halál nyugodtan mondta: há mindenki lop, nincs abba semmi. Maga is lopott már biztos...mondta a riporternőnek.
No comment
Hát én elhoztam talált dolgokat melóhelyről. Persze előtte végigkérdeztem pár kollégát, hogy az övék-e, kell-e nekik, de nem érdekelt senkit, úgyhogy...ez nemtom lopás-e.
#2:
Senki nem érdemli meg, hogy szándékosan lopjál tőle, borzalmasan gyerekes dolog, 13 évesen már több eszed is lehetett volna ennél.
A nagyszüleimnek van egy boltja (amolyan ABC) már legalább 20 éve.
Egyszer, amikor lent voltam a boltban, fogtam az egyik kockacukros dobozt, kinyitottam, ettem egyet, majd visszatettem a polcra. Aznap többször ettem-ettem egyet, amikor senki nem látta, aztán estefelé lebuktam.Nem értettem a problémát, hiszen ez nagyszüleim áruja, és mindig szívesen látnak mindennel, ehetek bármit. Nevettek egy jót, aztán elmagyarázták hogy is működik ez.
Ekkor voltam kb 7 éves.
Egyszer pedig mialatt apám fizetett a TESCO-ban, én leemeltem egy M&M-t, és kisétáltam vele. A biztiőr jött utánam, de ő se volt dühös, inkább meglepődött. Apám utólag kifizette. Ekkor nem tudom hány éves voltam, max 5.
18/L
Boltból, cukorkát. Többször is. 10 év körül. Aztán kint elosztogattam a barátaimnak, meg egyet én is ettem.
Amúgy igen, mocskos mód szégyellem így utólag.
Hát én kétszer majdnem (és ugyanazon a napon :D ), de nem tudtam, hogy lopok. :D Ovis voltam és mindig, ha mentünk a kisboltba, kaptam egy csokit. Mindig levettem, akivel voltam, fizetett, kifizette azt is és mentünk.
Bementünk a rokonommal, ő fizetett és nem vette tervbe a csokit, nekem se szólt, hogy most nem veszünk én meg a szokásos módon levettem egyet és, amikor elköszönt, megindultam a csokival a kezemben. Rögtön észrevette, rám szólt, kivette a kezemből a csokit és bocsánatot kért az eladótól, amíg visszaadta neki.
Valamivel később vissza kellett mennünk és megint ugyanez a forgatókönyv volt. Még mondta is a rokonom, hogy már másodszorra csinálom.
Az eladó nem lett dühös, a rokonom zavartan nevetett. Nem szégyellem magam, elvégre ovis voltam és nem is ellopni akartam. Jót mosolygok, ha nagyobb fejjel eszembe jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!