Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a hullaégetésről?

Mi a véleményed a hullaégetésről?

Figyelt kérdés

2019. júl. 17. 15:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó dolog, mert így garantáltan nem lehet visszahozni az illetőt az életbe
2019. júl. 17. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:
89%

Hát. A zombi apokalipszis nehezebb lenne ha hamvasztanák a népeket...

Aki meg ki akar járni a temetőbe (ez is csak képmutatás, ha valakit gyászolsz, azt bárhol és bármikor megteszed, a gondolat számít nem az, hogy ott ejted a sokszor csak mű könnyeket a sír előtt minden évben egyszer) annak van urna, urnafal meg ilyen kis cuki kompakt megoldások.

Nem kell ahhoz több négyzetméternyi helyet kisajátítani a rothadásra.

2019. júl. 17. 18:11
 13/16 anonim ***** válasza:
92%
Tetszik.Én is hamvasztatni fogom magam,aztán szétszóratni.A sírhelyek újraváltása nevetséges.Ilyen alapon temessék el a néhait állva,akkor kevesebb helyet foglal.
2019. júl. 17. 19:20
 14/16 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem természetközelibb a rendes temetés. Igen, bomlik, igen, eszik a férgek, stb. de ez egy természetes folyamat. Ezt jelenti az, hogy "visszaadjuk a földnek". Része lesz a körforgásnak újra. A temetőbe járás pedig nagyon sokaknál hasznos része a gyászmunkának. Aki szerint ez képmutatás, az szerintem eléggé érzéketlen.
2019. júl. 17. 20:58
 15/16 anonim ***** válasza:
58%
Az égetés is természetes. De szokás és ízlés kérdése, ki hogy akarja.
2019. júl. 17. 21:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyrészt: hálistennek a családom nem ilyen temetőbejáró siratószakasz.

Másrészt: úgy gondolom, hogy az én testem fölött én rendelkezek, nem a Marinéni.

Harmadrészt: nem értem, miért ne lehetne kijárni x helyre, ha hamvasztva lett az illető. Eddig minden elhunyt rokonomnak hamvasztása volt, és mindegyikük el lett temetve a temetőben, ugyanúgy van "sírjuk", csak nem 2*3 méteres helyet vesz el, hanem 50*50 cm-t. De lehet ugyanúgy kimenni, koszorúzni, emlékezni.

Negyedrészt: ha valaki emlékezni akar rám, akkor ne az elkapart hullám helyét nézegesse, az nem én vagyok.

2019. júl. 18. 08:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!