Elrontottam az életem?
Az a helyzet, hogy külföldön szereztem mesterdiplomát, és a legtöbb barátom, családtagjaim nagy reményekkel álltak hozzám. Biztosra vették, hogy én valamire vinni fogom az életben, ehhez képest hazajöttem külföldről több tízezer €-val, és semmit nem kezdtem vele; nem fektettem be, nem kezdtem el dolgozni, az összes pénzt elköltöttem szórakozásra: bulik, narkotikumok és kaszinó. Most tartok ott, hogy semmim nincs, de konkrétan semmim. 1 lakásom van, azt sem magamnak köszönhetem. Pénztárca full üres, több mint 1 éve nem dolgozom, csak szórom a pénzt, teljesen lecsúsztam. Csak az élvezeteknek éltem, most meg ott tartok, hogy emberektől kell kölcsönkéregessek, hogy a mindennapi életére jusson. El vagyok képedve, hogy hova jutottam.
Nekem már annyi? Mit tegyek, hogy ebből kitörjek? 27 éves vagyok.
Én tavaly jártam így, mindent elköltöttem, piáltam is. Egy hszam meg egy kocsim maradt.
Nagyon nehéz volt újra melóba állni, reggelente összekapni magam, vissza szokni a rendszerbe. Eleinte a piát is nagyon kívántam.
Nimcs nálad se minden veszve! Akarat erő kell meg pár cél.
Ügyes vagy, kérdező!
Az első lépést megtetted, az a legnehezebb. Minden jó lesz!
Aki már egyszer tudott pénzt szerezni annak másodszor is sikerülni fog
Menj el egy pszichológushoz vagy bármilyen más segítőhöz. Van online is ami ingyenes.
Először lelkileg és mentálisan kell kicsit rendbe rakni magad, utána keress munkát. Esetleg végezz elé gay új tanfolyamot.
"Csak ma jelentkeztem kb 30 állásra"
Ez szuper, ügyes vagy. Most arra készülj fel, hogy egy része valószínűleg vissza se fog jelezni, de ez mindenkivel így van, úgyhogy ne vedd magadra. Ha ebből a 30-ból semmi nem jön össze, akkor is folytasd. Finomítgass az önéletrajzodon, ha pedig valahova behívnak interjúra, nagyon jól készülj fel. Kicsit nézz utána a cégnek és találd ki mit mondanál a tipikus interjús kérdésekre (ezekről találsz egy csomó cikket meg videót). Valószínűleg rá fognak kérdezni a bő éves kihagyásodra, erre is kell tudnod mondani valamit.
Amíg nem keresnek, nézelődj te, hogy milyen lehetőségek vannak még. Az is segíthet, ha írsz motivációs levelet és ennek az alapja lehet ugyanaz, de picit személyre tudod szabni, hogy az adott álláshoz passzoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!