Elrontottam az életem. "Újra" lehet kezdeni?
23 éves vagyok. Tele gátlással, traumával. Elvégeztek egy szakot, amit nem szeretek, van egy munkám, amit nem szeretek, és nem fizet egyáltalán jól, nem lehet vele előrébb jutni, van egy családom, akivel nem vagyok jóban, egy világ háta mögötti kis faluban lakom, amit nem szeretek. A barátaim az egyetem elvégzése után szintén vidékre mentek, csak másfelé.
Tudom, hogy ez egy hisztinek tűnik, de az lenne a kérdésem, hogy gáz lenne, ha már érettebben, jobban átgondolva elkezdenék egy másik szakot, amit jobban szeretnék (pl. orvosi)? Már elkezdtem pszichológushoz járni, szóval aktívan teszek magamért. Meg kiléptem egy bántalmazó kapcsolatból és szerencsére még pont nem volt gyerekünk (észrevettem, hogy kiszúrta az óvszert, ezért a megfogalmazás..)
Igazából az a kérdés, hogy nem vagyok elkésve kvázi újrakezdeni az életem, mást tanulni, rendbehozni a kapcsolataimat, foglalkozni magammal? Vagy inkább találjam meg a jelenlegi helyzetben a boldogságot és így igyekezzek végigcsinálni az életet?
Volt valaki hasonló helyzetben?
Csak kérlek normálisan válaszoljatok és ne azt írjátok, hogy ekkora szarnak ne legyen élete, meg hogy inkább temesd el magad, minthogy orvos legyél stb (bocsánat, caak sok ilyen jellegű választ is láttam az oldalon).
A komoly válaszokat előre is köszönöm!!
Egyáltalán nem hisztinek vettem le.
Változtatni sosem késő ;) 23 éves vagy...még előtted az élet! :D Az a lényeg, hogy érezd jól magad! :)
Szerintem sem vagy semmivel sem elkésve.
Hamarosan én is 23 leszek,adhatnál nekem is erőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!