Ha a nárcisztikus vissza akarja szerezni az áldozatát, meddig képes a pozitív szerepjátszásra komolyabb visszaesések nélkül?
Amig ismet a markàban nem érzi a masikat. Amihez annyi is elég pl hogy felajànl valamit amit az àldozat elfogad pl segit megjavitani ezt azt vagy invitàl vmire. Ennyi màr eleg ahhoz hogy ezekkel visszaéljen es ellened forditsa. Azaz direkt nem megy el segiteni hogy rosszul erezd nagad megszegett igeret miatt mert vàrtad, vagy pont eleg erzelmi zsarolashoz es jön azzal hogy bezzeg ö milyen kedves veled es te vagy aki kiforgatja a szavait vagy figyelembe sem veszed öt.
Szoval ha megvan az a pont hohy visszaelhet barmivel es vàrod öt es a "markàban" vagy a multbeli àltala vélt sérelmek ürügyen màr azonnal vissza is élhet vele.
Aki valóban nárcisztikus, annál előbb-utóbb ez kiütközik, hosszútávon nem lehet ezt játszani. Ideig-óriág tud pozitív szerepet játszani, de ha látja, hogy a másik félt ez hidegen hagyja, akkor eszeveszett lesz és jön a másik hibáztatása, lehordása, hogy "ő mennyi mindent megtett,mégis semmibe lett véve". Mert ugye megjátszotta kemény energiával, hogy ő milyen jó,aztán ennek semmi eredménye nem lett, ezt csak úgy tudja feldolgozni, ha végén jól lehordhatja a másikat.
Viszont nem mindenki nárcisztikus, aki annak látszik, illetve ennek is vannak fokozatai. Van aki határeset és képes a 'gyógyulásra'. Találkoztam már olyan férfival, aki nagyon egoista volt és mindenhogy próbált engem megszerezni, közben viszont sokat változott előnyére és nem csak megjátszotta, hanem valóban kedvesebb lett, aztán amikor én konkrétan elutasítottam, akkor ő ezt tudomásul vette és minden jót kívánt nekem és nem akart már rámerőltetni semmit. Jó ember lett belőle.
Sok nárcisztikus vonással rendelkező ember egyszerűen csak éretlen, és csak fel kell nőniük, ez valakinek sikerül, valakinek nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!