Más is így gondolja, hogy ez csak a létminimum újrafogalmazva egy negédes mázban, hogy pozitívnak hangozzon?
Igen, ez a létminimum.
Ettől függetlenül szerintem hálásnak kell lennünk érte, mert már ha ezek teljesülnek, az emberiség leggazdagabb rétegébe tartozunk. És itt a hála nem szivárványos öröméneket, és nem is megelégedést jelent, csak egy "lehetne rosszabb is" tudatot.
Plusz ha a felsoroltak nincsenek meg, akkor azok nélkül nem tudom, mi többet akarna az ember. Kb mintha a mocsárra akarnál felhúzni egy házat, alap nélkül.
A "lehetne rosszabb" hozzáállás a magyarság egyik jellemzője, ami soha nem fog sem fejlődést, sem demokráciát, sem életszínvonal növekedést eredményezni.
Körülbelül mintha csirkemellfilé helyett ehetnél farhátat, 0 tápértékkel, de azért örülnél, mert nem "semmit" eszel.
Írtam, hogy nem megelégedést, belenyugvást jelent. Én pl örülök, hogy volt tető a fejem fölött 20 évig anyukáméknál, mert lehetett volna rosszabb is. Ettől függetlenül mostanában elég rendesen vakarom a retket az új házban, ahova majd a párommal költözünk, motivált vagyok, de ettől még hálás vagyok, hogy nem a híd alatt kellett eddig laknom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!