Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy törhetnék ki a vegetálásból?

Hogy törhetnék ki a vegetálásból?

Figyelt kérdés

Sziasztok hosszú lesz, de szükséges, hogy kiejtsem a gondomat és segítséget kérhessek.

Jelenleg 21 éves vagyok, de nem nagyon tudom hogyan tovább? Sohase volt egy nagy életkedvem nem voltak elképzeléseim csak így sodródtam a napokkal napról napra.

Mindig is egy visszahúzódó személyiség voltam így szociális képességeim nem igen tündökölnek mikor szükség lenne rá ez sokszor okoz problémát az életembe. Nem nagyon mozdultam ki itthonról se. Ez végett nehéz bárminemű ügyintézés „kint” vagyis semmibe sincs tapasztalatom. Tudni kell rólam, hogy komolyabb dixleszia, diszgráfia, diszkalkulia szent hármasa boldogítja az életem. Sohase hangoztattam, hogy valamelyik is sújtana viszont néha elég könnyen kiderül. Ennek ellenére elvégeztem a középiskolát és hozzájutottam az érettségihez. (sajnos nyelv, es matek nélkül). Ezután gondoltam nagy álmomat szeretném beteljesíteni programozó leszek mert az jaj, de menő egy „szakma” szóval jelentkeztem egy OKJ képzésre akkor jött a nagy pofon én ehhez kevés vagyok. Pár vizsgát nem tudtam letenni és szerintem közeljövőben se fog menni, ha meg sikerülne is nyögve nyelve akkor is mi értelme lenne, ha nem megy? És itt meg akadt a lemez. Jelenleg csak vegetálok és tényleg fogalmam sincs, hogy tovább. Gondolkoztam egy kicsit és arra jutottam, hogy elmegyek dolgozni egy olyan munkahelyre, ahol a jelenlegi képzettségemmel helyt tudnák állni. Ami nem „robot” munka, de nem tudom mi lehetne számomra jó. Pénztárba nem nagyon vagyok berakható gyári melót próbáltam 3 műszakban, de nem bírtam. Viszont itthon se szeretnék élősködni a drága szüleimen. Későbbiekben le szeretnék majd érettségizni matematikából és a jövőben valami nyelvvizsgát letenni mert úgy érzem ezek nélkül mindig is egy buta ember leszek, vagyis inkább nem leszek teljes. Majd valami szakirányt választanák, amiben én is megfelelően tudnák dolgozni és akár egyetemre is vihetném. Csak tényleg ezt nem tudom mit és ez egyszerűen megőrjít.

Akinek esetleg nagy életapasztala van vagy hasonló helyzetben járt, mint én, hogy fogalma se volt mit kezdjen magával vagy úgy magával az életével az tudna privát üzenet formájába segíteni?

Köszönöm, hogy elolvastad a szövegem!

2019. febr. 13. 02:13
 1/6 anonim ***** válasza:
OKJ szakmák teljes listájáról van más szakma, ami érdekel? Amiben úgy érzed, örömödet tudnád lelni? (szakmáknál a követelmények is le vannak írva)... Én e lista átnézésével kezdeném.
2019. febr. 13. 04:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia volt egy időszak mikor folyamatosan nézegettem a szakmákat vagy hogy milyen képzések vannak, vagy milyen munkákat kínálnak és ahhoz mik az elvárások, de nem nagyon találok olyasmit, ami kifejezetten érdekelne. Olyan munkát szeretnék vállalni a későbbiekben, ami tényleg nem "unalmas" és szívesen végzem. Mert felőlem fizethetnek bármennyit, ha unalmas lenne az adott szakma. Annak meg akkor mi értelme?

Leginkább elektronika eszközök érdeklenek esetleg gondolkoztam valamiféle írásos melón, de nem sok esélyt látok ezekben eltudnák helyezkedni főleg itt M.On. Sokat gondolkoztam a bölcsészet valamelyik ágán, de az is „büfés” szak. Szóval tényleg fogalmam sincs…

2019. febr. 14. 00:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Első lépésben csinálj egy B komplex vitamin kúrát. Az meghozza az életkedvedet, s mindjárt másképp látod a világot.
2019. febr. 14. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Menj el sokszor sétálni a városba. Nagyon szereted az elektronikus eszközöket, és ez egy csodálatos dolog. Viszont lehet, hogy jót tenne egy kis elektronika-diéta(csak akkor használod, amikor tényleg szükséged van rá.

Próbálj meg séta közben csak magára a városra odafigyelni mindenre. A körülötted zajló események, a színek, a képek amiket látsz, a hangok, dallamok, zörejek, szellő, fény, meleg, hideg - ezeket képes vagy érzéklni.

Keresd hol tudsz segíteni valamit. Nem kell feltűnősködni, de ha valamit jónak látsz tenni, tedd meg. Mondjuk amit mástól vársz tedd meg te.

Figyelj oda a jelen pillanatra, jó dolog a múlt, és a jövő, de a választ itt fogod most megtalálni.

Lélegezz.

Várj. Bizalommal, türelemmel. Végezd el a dolgokat, amiket meg kell tenned, és egy kicsit lazíts. Van időd bőven.

Légy nyitott. Fogadd be a szívedbe a dolgokat.

Adj a világnak örömmel. Mert megteheted. A világnak szeretetre van szüksége.

Minden a maga idejében fog eljönni. Se nem előbb, se nem később. Ezért a jelenben élj, hogy ne maradj le róla.

Bízom Benne, hogy segít.

2019. febr. 14. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Mintha saját magamat olvasnám...szerintem sajnos alapból ilyen a beállítottságunk :(
2019. febr. 14. 19:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóhelyzetben voltam, dixleszia stb.

Elvégeztem egy fősulit amit sokan büfészaknak hívnak.

Megszereztem a diplomámat, aztán elmentem itthon állásinterjúkra, 200-250 ezer között tudtam volna keresni, abból nem lehet nagy életet tervezni.Aztán tanultam a németet nap mint nap. Először kimentem mosogatni Tirolba, ott úgy bántak velem mint a kutyával. 3 napot bírtam. Aztán jött Schladming, oda kimentem pincérkedni, ott a magyarok tettek keresztbe nekem, jött még ilyen 3-4 pofon az életben, ami munkával kapcsolatos volt. Aztán összeszedtem magam. Tanultam folyamatosan a német nyelvet, és elvégeztem egy Bármixer, egy Barista és egy Bármanager képzést. Aztán vissza Ausztriába, ott kikaptam egy magyar srácot aki szarrá alázott emberileg a bárban, de nem tudtam mit csinálni kellett a gyakorlat 1400 Eurót kerestem akkor.Felsőfokon beszélek németül már. Most ott tartok, hogy havi szinten félre teszek 5-600 ezret. Budapest mellett van egy házam (amibe a szüleim is besegítettek). 6 millás autóval járok. A héten kaptam kb 6-7 állás ajánlatot, Svájcból illetve Ausztriából. Bizony, elértem amit akartam. A lényeg, hogy akárhányszor is a padlóra kerülsz, mindig fel kell állni, csak így lehet győzni.

2019. febr. 15. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!