Ciki, ha ennyire műveletlen vagyok történelemből?
Kis túlzással fogalmam sincs arról, hogy mi történt a 20. században. Sosem szerettem a történelmet, így azokat a dolgokat is elfelejtettem, amit annak idején megtanultam, tehát a középkorról, ókorról sem maradt meg szinte semmi.
De azt nem tartom gáznak, hogy ezekről a régmúlt dolgokról semmit sem tudok, hiszen olyan rég volt már.
De az, hogy valaki ne tudjon semmit sem a 20. század történelméről, szerintem ritkaságnak számít, szóval ezt kínosnak érzem kicsit.
Kamaszként egyre kevésbé érdekelt a tanulás, főleg a történelem, ezért mikor gimnázium 4. oszályába a 20. század következett, meg sem tanultam. Valahogy sikerült 3-assal leérettségiznem töriből, és tudom a két világháború dátumát (kezdés, befejezés, és Hitlerről is tudok) de ezenkívül semmit. Fogalmam sincs a háború menetéről, arról, hogy mi történt 56-ban, a vietnami háborúról sincs gőzöm se, hogy miért volt, mi történt akkor, meg semmi egyéb dologról.
Ez nagyon égőnek számít? Vagy megdöbbentőnek esetleg? Vélemények?
Inkább megdöbbentőnek!! Kapj elő egy töri könyvet és kezd el lapozgatni, nem árt neked, ahogy elnézem! Bár nekem nincs szándékomban, tudatlanul le élni az életem úgy, hogy nem tudik semmit a múltról!
Te jó ég... Remélem azért a földrajz órán ott voltál, nem lenne jó abban a tudatban élni, hogy én hol is élek valójában!
Ezt én személy szerint cikinek tartom. Kell ismerned a mult történéseit ahhoz, hogy megértsd a jelen eseményeit. Meg milyen lehet az, hogy nem tudsz jelentős évszámokat és ezért adott esetben nem értesz könyveket, filmeket amikben történelmi utalás van. Bármilyen hétköznapi párbeszéd közben szóbajöhet a történelem. ((Pl.: egyik ismerősömmel beszélgettem és felhozta, hogy milyen lenne ha visszajönne az osztrakizmosz (cserépszavazás) mint az ókorban. Elég viccesnek találtam így erről beszélgettünk.))
Ha valaha lesz gyermeked aki ezeket fofja tanulni ciki lesz ha nem tudsz ezekről semmit és nem tudsz neki segíteni.
A földrajzot szerettem. De abból se sok mindenre emlékszem. Tehát, ha még ha meg is tanultam volna a 4-es törit, valószínűleg elfelejtettem volna. Mint ahogy nem emlékszem a korábbi években tanultakra sem. Pedig gimi 1. osztályában még úgy-ahogy szorgalmas voltam, 2-ban is.
Bizonyára mert csak bemagoltam, ezért el is felejtettem.
Tehát igazából a teljes történelmet illetően tudatlan vagyok. Mert a korábbi években tanultak sem maradtak meg. Nyilván tudok alap dolgokat, honfoglalás dátuma, tudok Mátyás királyról, Eger meg a törökök, a Napkirály, Mária Terézia létéről, a körülbelüli dátumról is, a francia forradalom pontos dátumát is tudom, a kiegyezés dátumát is, de ezeken kívül kb. semmit.
Azt sem tudom a római birodalom mikor bomlott fel, meg azt sem, hogy miért történt. Pedig ezt még becsületesen megtanultam, aztán mégsem maradt meg.
Gondolom lány vagy, azok szoktak magolni, majd felejteni!
Egyébként részben az oktatási rendszer is tehet erről, nagyon rossz irányba halad és te vagy erre az egyik példája!
Én biz isten, nagyon ajánlom neked, hogy újra át fusd a tanultakat, a későbbiekben nagyon kellemetlen helyzet adódhat ebből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!