Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Boldogabb vagyok, ha egyszerűb...

Boldogabb vagyok, ha egyszerűbben gondolkodok? Valaki tapasztalta már ezt?

Figyelt kérdés

Tegnap bevettem egy mg rivót, elmentem vásárolgatni, hirtelen olyan egyszerűnek éreztem magam, mainstream dolgokat vettem, aztán hazajöttem és szintén mainstream dolgokat néztem az interneten, megcsináltam az arcápolási rutinomat, (amihez alapból mindig lusta vagyok), bevettem két természetes altatót és időbe lefeküdtem. Jól éreztem magam és jól aludtam.

Általában viszont elég nehéz a létezés számomra. Szinte csak nyomasztó, mély mondanivalóval rendelkező filmeket nézek, bonyolultabb pszichológiai írásokat olvasok (Jung, Freud) ez eléggé nyomasztó számomra mert gondolkodásra késztet. Ha igazán megértek valamit, szó szerint rosszul vagyok. A zenei ízlésem se kimondottan pörgős, boldog.

Pl. az ilyen zenéktől rosszul vagyok:

[link]

Ez az érdeklődési területem kb.

Érdekel a lét értelme stb. (Amúgy ez már betegségre vall Freud szerint (neurózis))

Nos..többször is megfigyeltem ha egy ideig elhagyom ezeket a dolgokat, és egyszerűbb, vidámabb filmeket nézek, meg zenéket hallgatok, nem agyalok annyit stb, akkor jobban vagyok és boldogabb vagyok. Vagy ha egyszerűen olyan időszakom van, hogy nincs időm gondolkodni.

Mások is tapasztalták ezt?

,,Boldogok a lelki szegények...?"

2018. dec. 14. 14:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Jó, de a skizofrének az teljesen más tészta. Ebben az esetben nem ők keresték az orvost, mert rosszul voltak, hanem a hozzátartozóik vitték el oda. (amúgy megnézném, hogy, hogyan visznek be ide egy paranoiás fószert.)

Ne aki, nem őrült, az nem biztos, hogy jól jár a gyógyszeres kezeléssel. Mert mióta számít életminőség javulásnak az, hogy letompítják valakinek az agyát.

Meg mondjuk, ha a kérdező szellemi, vagy kreatív munkával/hobbival foglalkozik, vagy tanul, akkor igencsak megnehezíti az életét a gyógyszeres kezelés.

2018. dec. 18. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!