Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Boldogabb vagyok, ha egyszerűb...

Boldogabb vagyok, ha egyszerűbben gondolkodok? Valaki tapasztalta már ezt?

Figyelt kérdés

Tegnap bevettem egy mg rivót, elmentem vásárolgatni, hirtelen olyan egyszerűnek éreztem magam, mainstream dolgokat vettem, aztán hazajöttem és szintén mainstream dolgokat néztem az interneten, megcsináltam az arcápolási rutinomat, (amihez alapból mindig lusta vagyok), bevettem két természetes altatót és időbe lefeküdtem. Jól éreztem magam és jól aludtam.

Általában viszont elég nehéz a létezés számomra. Szinte csak nyomasztó, mély mondanivalóval rendelkező filmeket nézek, bonyolultabb pszichológiai írásokat olvasok (Jung, Freud) ez eléggé nyomasztó számomra mert gondolkodásra késztet. Ha igazán megértek valamit, szó szerint rosszul vagyok. A zenei ízlésem se kimondottan pörgős, boldog.

Pl. az ilyen zenéktől rosszul vagyok:

[link]

Ez az érdeklődési területem kb.

Érdekel a lét értelme stb. (Amúgy ez már betegségre vall Freud szerint (neurózis))

Nos..többször is megfigyeltem ha egy ideig elhagyom ezeket a dolgokat, és egyszerűbb, vidámabb filmeket nézek, meg zenéket hallgatok, nem agyalok annyit stb, akkor jobban vagyok és boldogabb vagyok. Vagy ha egyszerűen olyan időszakom van, hogy nincs időm gondolkodni.

Mások is tapasztalták ezt?

,,Boldogok a lelki szegények...?"

2018. dec. 14. 14:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

1 mg Rivotril?

Gondolom aki felírta neked, nem véletlenül írta fel...

Az okot kéne megszüntetni, amitől ilyen... nem megfelelően érzed magad a gyógyszer nélkül, nem tudom, ez depresszió vagy szorongás, vagy mi, mert nem vagyok orvos.

2018. dec. 14. 14:54
 2/21 anonim ***** válasza:
igen, boldogok..akik nem vergődnek
2018. dec. 14. 14:55
 3/21 A kérdező kommentje:

Nem éritek a kérdést.

Nem írta fel senki, máshonnan szerzem.

2018. dec. 14. 15:02
 4/21 Miss Endzsi ***** válasza:
Hasonló típusba tartozom. Amióta a barátommal vagyok, kapok az ő stílusából is, így már el tudok engedni dolgokat, minden sokkal vidámabb, egyszerűbb. A zenei ízlésembe is becsempésződött. Nekem ennyi kellett, hogy teljesen kiteljesedjek.
2018. dec. 14. 15:42
 5/21 October15 ***** válasza:
0%

Értem tehát drogos vagy. :D Igen, a drogosok jobban érzik magukat ha drogozhatnak mint ha nem.

Esetleg valami olyan olvasnivaló ami nem is tudom... releváns és kompatibilis a mai pszichológiával? :D

Jung kb olyan mintha én pl Pray György-öt olvasnék Keegan helyett. :D

Amúgy ha már úgyis rivotilt tolsz akkor akár el is mehetnél egy pszichiáterhez.

2018. dec. 14. 17:24
 6/21 October15 ***** válasza:
4.: Persze, ez rendszerint így is megy. :D Csak te éppen nem szedsz illegálisan beszerzett gyógyszert. :) A negatív gondolkodáson stb tud segíteni ha van valaki aki "kikényszerít" belőle de a gyógyszerfüggőség azért egy másik szint. [Iiiiiiiiiigen.. az emberek csak úgy néha-napján kapnak be egy kis anyagot.. nem nagyon nem. :D]
2018. dec. 14. 17:27
 7/21 Miss Endzsi ***** válasza:
Hát akkor én is "drogos" vagyok... ajjaj nekem, de szar ember is vagyok.
2018. dec. 14. 17:46
 8/21 Miss Endzsi ***** válasza:
Pont egy hete csusszant be egy fél eki, hogy jobban megismerjük egymást a másikkal. Igen, fél évente becsúszik egy ilyen, és nem vagyok alja ember. Egyetemre járok, pozitív ember vagyok, nem szoktam ártani másoknak szándékosan. Ennyitől nem fog senki lezülleni, az egy más szint, az a nem gondolkodó réteg, sajnos vannak ilyenek, de többségében még mindig a nem függő fogyasztók vásárolnak a minőségibb szerekből (MDMA kristály, fű, dmt).
2018. dec. 14. 17:53
 9/21 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nagyon is értem a kérdést.

Nem a Rivotrilt kéne tolni, hanem meg kéne oldani a probléma gyökerét, hogy mindig úgy érezd magad, mint most a Rivotrillal. Lényegében ezt írtam le a legelső hozzászólásomban is.

Amiről te beszélsz, az nem "lelki szegénység", hanem normalitás. Ami te alapból vagy, na az az eltérés, a kóros állapot. De ha te csak tünetileg akarod kezelgetni, és valójában nem vágysz arra, hogy jól érezd magad, akkor nem tudok olyat írni, amiből neked nem az jönne le, hog félreértem a kérdést. Akkor dicsőítsd a Rivotrilt, és legyél vele boldog, amíg hozzájutsz, azon kívül meg soha.

2018. dec. 14. 18:36
 10/21 anonim ***** válasza:

"igazán megértek valamit, szó szerint rosszul vagyok."

Nem vagy még elég érett, hogy szembenézz azzal amit megértettél.

"Ez az érdeklődési területem kb.

Érdekel a lét értelme stb."

Tudod mi az oka annak hogy ez ennyire érdekel?

De a lényeg az amit az előbb is írtam. Hogy nem tudod feldolgozni azt amivel szembesülsz. (most mindegy, hogy miért) És tényleg csináld azt amit megfigyeltél. Nem kell rivotrilt szedned. Csak egyszerűsíteni az életed. Nézz pozitív filmeket. Nyilván ne gagyit. Ne hallgass depis zenét. (ha akarod ajánlok zenéket)

Legyél sokat a barátaiddal. Szexelj sokat (akár idegenekkel) Sportolj, egyél sokat. Már ha eddig hanyagoltad az ilyen primer állati vágyaidat. Meg ugye a rutin is jó, amit írtál. Mondjuk csináld ezt egy évig, és utána már esetleg levonhatsz következtetéseket ebből.

De amúgy a másik gondolatom még az, hogy lehet hogy csak az a baj, hogy egyedül csinálod ezeket. Ha többen néznétek ezeket a nyomasztó filmeket, meg olvasnátok mindenféle díp dolgot, akkor utána tudnátok beszélgetni ezekről sokat, és nem lenne ilyen "egyedül a világ ellen" érzésed.

2018. dec. 14. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!