Boldogabb vagyok, ha egyszerűbben gondolkodok? Valaki tapasztalta már ezt?
Tegnap bevettem egy mg rivót, elmentem vásárolgatni, hirtelen olyan egyszerűnek éreztem magam, mainstream dolgokat vettem, aztán hazajöttem és szintén mainstream dolgokat néztem az interneten, megcsináltam az arcápolási rutinomat, (amihez alapból mindig lusta vagyok), bevettem két természetes altatót és időbe lefeküdtem. Jól éreztem magam és jól aludtam.
Általában viszont elég nehéz a létezés számomra. Szinte csak nyomasztó, mély mondanivalóval rendelkező filmeket nézek, bonyolultabb pszichológiai írásokat olvasok (Jung, Freud) ez eléggé nyomasztó számomra mert gondolkodásra késztet. Ha igazán megértek valamit, szó szerint rosszul vagyok. A zenei ízlésem se kimondottan pörgős, boldog.
Pl. az ilyen zenéktől rosszul vagyok:
Ez az érdeklődési területem kb.
Érdekel a lét értelme stb. (Amúgy ez már betegségre vall Freud szerint (neurózis))
Nos..többször is megfigyeltem ha egy ideig elhagyom ezeket a dolgokat, és egyszerűbb, vidámabb filmeket nézek, meg zenéket hallgatok, nem agyalok annyit stb, akkor jobban vagyok és boldogabb vagyok. Vagy ha egyszerűen olyan időszakom van, hogy nincs időm gondolkodni.
Mások is tapasztalták ezt?
,,Boldogok a lelki szegények...?"
Hagyjuk már ezt az elavult DROG témát. Drog, drog, drog. Ennyire nehezen kopik ki az emberek agyából ez a fos?
Mi a baj azzal ha valaki módosítja a tudatát? Komolyan kérdezem, érveljetek!
Ha valaki úgy módosítja a tudatát, hogy senki meg nem mondja róla, titokban teszi, akkor mi a probléma vele?
- nem vagyok leépülve
- senkinek se ártok vele
- tudom kezelni a függőséget (voltam frontin, xanax függő, ahogy kezdett elhatalmasodni a dolog, vagy már nagyon mélyen benne voltam, letettem)
A másik, lehetnék boldog ember, egyszerű élettel, de mivel már elolvastam olyan írásokat amikből rájöttem - és magam is érzem, éreztem mindig, hogy nincs értelme akkor miért tegyem?
Az igazság fájdalmas.
És tényleg így van.
Mi értelme élni?
Oktober15 egyébként elolvastad Jung összes könyvét, az egész munkásságát ismered és a ,,mai" pszichológiából mit tudsz?
Sorold már kérlek a könyveket. Vagy valahol hallottál egy ilyen mondatot, amit ide leismételtél? Szánalmas, ez az okoskodási kényszer.
Utolsó ez eddig nyilvánvaló, de a kérdések nem fogynak el: Miért?
,,rájössz, hogy a világon mennyi minden mennyire igazságtalan."
Szerintem nem az.
Én arra jöttem rá, és az ilyesztő számomra, hogy mindenki csak egy ember, és én is csak ember vagyok, és nincs ember, aki képes tudni mindent.
10:50
Egész életében ezzel foglalkozott, és mégis azt kell mondania, hogy nem ismerhetjük a tudattalant. A pszichológia örök rejtély marad, bár nagyon sokmindent megtudhatunk, de a mindenre esélyünk sincs. Ha képtelenek vagyunk megérteni az elme működését, mégis hogyan tudnánk megérteni a világ működését, ha az egész világ a fejünkben van?
A kezelhető függőség.. aha szép mese. :D
Értem tehát az a kezelés, hogy lecsúszol mint a büdös szr majd váltasz egy másik anyagra.. Gratulálok.
Azért az valahol bájos mikor egy drogos papol az okoskodásról.. :D Inkább tolj be egy adagot és nézz egy kis Maonika show-t. Jó szórakozást a szép egyszerű életedhez. XD
16: Orvosi értelemben ha valaki olyan pszichiátriai gyógyszert szed, ami nem neki lett felírva, az szerabúzust, azaz szerrel való visszaélést követ el. Ilyen értelemben nem túlzás azt mondani rá, hogy drogozik.
Neki ha rosszul érzi magát, el kéne mennie egy pszichiáterhez, aki pontosan diagnosztizálja mi a baja (hogy ez depresszió, szorongás vagy bármi más), és utána felírja az arra a betegségre való szert.
Attól, hogy a Rivotril hat neki, egyáltalán nem biztos, hogy az neki a legmegfelelőbb gyógyszer. És ha pszichoterápiára járna, akkor megoldhatná a problémáit is, amiktől rosszul érzi magát, és lehet, hogy kevesebb gyógyszerrel, vagy esetleg gyógyszerek nélkül érezné magát jobban.
De ő egyiket se akarja, hanem csak beszed mindent, amihez hozzájut.
"Neki ha rosszul érzi magát, el kéne mennie egy pszichiáterhez, aki pontosan diagnosztizálja mi a baja (hogy ez depresszió, szorongás vagy bármi más), és utána felírja az arra a betegségre való szert."
Pont a pszichiátria az, ahol nem ilyen egyszerű minden. Persze ha valaki nagyon jó, akkor azért azt el tudja találni, hogy milyen gyógyszert adjon, amitől nem lesz még nagyobb a baj. Ez ritka. Általában megoldják rivotrillal. Szóval a kérdező nem nagyon lőtt mellé.
Azt aláírom, hogy az esetek x részében nem bonyolítják túl a dolgot, csak felírják a gyógyszert.
Viszont ott van pl. a pesti Pszichiátriai Klinika, ahova már láttam extrém eseteket bemenni (skizofrén beteg, szuicid beteg tévképzetekkel, pánikzavaros demens beteg), akik bent feküdtek a kórházban 2 hetet, 1 hónapot, és ha nem is gyógyultan, de sokkal jobb állapotban jöttek ki. Nyilván ezek olyan, viszonylag súlyosabb esetek, hogy mindegyiküknek szükségük volt/van gyógyszeres terápiára, de nagyon sokat javított az állapotukon, ha az jól lett beállítva. Pl. a szuicid beteg a tévképzetekkel, aki meg akarta magát ölni, azóta egyszer se akarta magát megölni. Anno mikor bent volt, két hetet töltött benn.
A leírt eseteket senki aki ezt olvassa ne vegye magára, ezt azért írtam le, hogy lehessen látni, hogy a súlyos esetekre is van megoldás, ami javít az életminőségen. Szerintem megéri folytatni az orvoskeresést, ha valaki rosszul érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!