Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti adtok és ha igen, hogyan...

Ti adtok és ha igen, hogyan adtok a benzinkutasnak borravalót? Mit kell, hogy tegyen, hogy adjatok?

Figyelt kérdés

Egy nyugdíjas rokonomat felvették benzinkutasnak, a jövő héten kezd. Nagyon alacsony fizetéssel, de azzal a feltétellel, hogy az övé a jatt amit kap.

Elgondolkoztam rajta, hogy manapság ki ad borravalót a benzinkutasnak? Bevallom, nekem eddig nem jutott eszembe, a shopban fizetek kártyával és kész.

2018. nov. 1. 08:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#7: Most írjam le még egyszer? Na jó, egy példa: a futárnak nem volna dolga feljönni a 7.-re, de megteszi. Természetesen kap borravalót. Ha én megyek le akkor csak a dolgát tette, nem kap.
2018. nov. 1. 09:49
 12/17 nemaRendőrség ***** válasza:

@11

Szolgaltatástól függ. Van akivel úgy van a szerződés hogy első zárt ajtóig jön(pl társasház bejárati ajtaja, családi ház kapuja. kisebb csomagok esetén általában ilyen).

De olyan is van, hogy benne van hogy felhozza a lakásba(pl nagyobb háztartási gépek esetén szokott így lenni)

2018. nov. 1. 10:17
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Én sose adok, mindig magamnak is tankolok. Elég rémtörténetet hallottam hogy a kollega elkalandozott fejben és rossz üzemanyagot töltött az autóba.

Na nekem nincs sok pénzem ezt megjavíttatni. Szóval az a biztos ha én tankolok. Bent a kasszásnak meg max annyira jár szerintem mint a tescoban a kasszásnak.

2018. nov. 1. 10:24
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

Én is csak ritka esetekben. Általában, ha kérdezi, hogy segíthet-e csak annyit mondok, hogy köszi csak tankolok.

Ablaktörlésért, kerék csekkolásért mindig adok 200-500 Ft-ot, ezeket hosszú utak előtt szoktam kérni.

2018. nov. 1. 11:48
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem jellemző szerintem se. Maximum ha tankolás után iszik egy kávét valaki, otthagyja az aprót. De talán akik rendszeresen tankolnak ott, megkedvelik a nyugdíjas nénit/bácsit és adnak neki jattot.
2018. nov. 3. 11:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően magamnak tankolok, nem is szeretem ha odajön hozzám a kutas. Jobban szeretem, ha az én kezembe van a pisztoly :D Meg akkor még esetleg tudok is változtatni a korábbi elképzelésemen, hogy pl. mégsem 10.000-ért tankolok, hanem mehet tele. De vannak olyan esetek, amikor még kb. meg sem állok az autóval, de már nyitja is a tanksapkát, fogja a pisztolyt és kérdi, hogy mennyiért? Na ilyen esetekben, már nem mondom, hogy hagyjad én megcsinálom. Olyankor ráhagyom és adok neki egy 100-ast utánna. Tudom, hogy azért kapja a fizetését, hogy tankoljon, de valami belső késztetést érzek az iránt, hogy adjak borravalót. Holott egyébként meg herótom van ettől a borravalózástól.
2018. dec. 14. 10:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Én szoktam 1 vagy 200 Ft-ot adni ha megtankol nekem.

Bár magam is meg tudnám tenni de ha már odajön és megkérdezi, elfogadom a segítséget.

Ismerősöm dolgozott kúton, néhány éve ő átlag 2000et szedett össze naponta elmondása szerint.

2018. dec. 19. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!