Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti adtok és ha igen, hogyan...

Ti adtok és ha igen, hogyan adtok a benzinkutasnak borravalót? Mit kell, hogy tegyen, hogy adjatok?

Figyelt kérdés

Egy nyugdíjas rokonomat felvették benzinkutasnak, a jövő héten kezd. Nagyon alacsony fizetéssel, de azzal a feltétellel, hogy az övé a jatt amit kap.

Elgondolkoztam rajta, hogy manapság ki ad borravalót a benzinkutasnak? Bevallom, nekem eddig nem jutott eszembe, a shopban fizetek kártyával és kész.

2018. nov. 1. 08:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

ha valakinek megtankol, lemossa a szélvédőd akkor van aki ad neki

de többen úgy vannak vele, hogy ezért kapja a fizetését és nem is minden embernél kell ezt csinálnia és nem szakad meg a munkában

2018. nov. 1. 08:35
 2/17 anonim ***** válasza:
82%
4950.-forintért tankolok, 5000-et adok. De akinek ablakot pucol, olajat tölt, keréknyomást ellenőriz, azokat láttam 200-500ft jattot adni.
2018. nov. 1. 08:35
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Én nem adok, főleg mikor önkiszolgálón odajön mire kiszállok és már tankol is.

Én nem kértem, így ne várja.

Egyszer adtam 2000 ft-ot egy kutasnak, segített kereket cserélni.

2018. nov. 1. 08:43
 4/17 anonim ***** válasza:
85%

Sima tankolásnál már jön oda és tankolni akar akkor rászólok hogy "megoldom, kösz". PB gázpalack cserénél sem adok, ha egyszer szólnak érte akkor kicserélem én egyedül csak adják oda a ketrec kulcsát.

Egyszer adtam 1000 forintot mikor lejött félig a dísztárcsa és segített visszarakni.

2018. nov. 1. 08:58
 5/17 anonim válasza:
89%
Én engedem hogy ő tankoljon és kap 200 forintot kb
2018. nov. 1. 09:08
 6/17 anonim ***** válasza:
66%
Borravalót szakmától függetlenül akkor adunk, ha valaki többet tesz a szakmailag elvárt minimumtól.
2018. nov. 1. 09:16
 7/17 anonim ***** válasza:
73%

"Borravalót szakmától függetlenül akkor adunk, ha valaki többet tesz a szakmailag elvárt minimumtól."

Akkor a futárok miért kapnak borravalót? Nem is beszélve a taxisokról, fodrászokról, postásokról.

2018. nov. 1. 09:18
 8/17 A kérdező kommentje:

A legnehezebb része a napi 12 órás álldogálás, mert én sehol nem láttam, hogy a kutas üldögélne, de ahogy tájékoztatták nem is szabad. Reggel 5-től, délután 5-ig, majd délután 5-től, reggel 5-ig.

Tudom, ezt vállalta, ezért kapja a fizetését, csakhogy a fizetése azért apró, mert állítólag 60-70ezer a havi jatt, amit én nem hiszek.

Ahogy írtam is, eddig én sem adtam borravalót a kutasnak, ezért kérdeztem, hogy másoknál ez hogy van.

2018. nov. 1. 09:33
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Van nalam 1-2 euro akkor adok ha nincs akkor igy jart
2018. nov. 1. 09:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Én sosem adok, mert magam tankolok.
2018. nov. 1. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!