Ti adtok és ha igen, hogyan adtok a benzinkutasnak borravalót? Mit kell, hogy tegyen, hogy adjatok?
Egy nyugdíjas rokonomat felvették benzinkutasnak, a jövő héten kezd. Nagyon alacsony fizetéssel, de azzal a feltétellel, hogy az övé a jatt amit kap.
Elgondolkoztam rajta, hogy manapság ki ad borravalót a benzinkutasnak? Bevallom, nekem eddig nem jutott eszembe, a shopban fizetek kártyával és kész.
ha valakinek megtankol, lemossa a szélvédőd akkor van aki ad neki
de többen úgy vannak vele, hogy ezért kapja a fizetését és nem is minden embernél kell ezt csinálnia és nem szakad meg a munkában
Én nem adok, főleg mikor önkiszolgálón odajön mire kiszállok és már tankol is.
Én nem kértem, így ne várja.
Egyszer adtam 2000 ft-ot egy kutasnak, segített kereket cserélni.
Sima tankolásnál már jön oda és tankolni akar akkor rászólok hogy "megoldom, kösz". PB gázpalack cserénél sem adok, ha egyszer szólnak érte akkor kicserélem én egyedül csak adják oda a ketrec kulcsát.
Egyszer adtam 1000 forintot mikor lejött félig a dísztárcsa és segített visszarakni.
"Borravalót szakmától függetlenül akkor adunk, ha valaki többet tesz a szakmailag elvárt minimumtól."
Akkor a futárok miért kapnak borravalót? Nem is beszélve a taxisokról, fodrászokról, postásokról.
A legnehezebb része a napi 12 órás álldogálás, mert én sehol nem láttam, hogy a kutas üldögélne, de ahogy tájékoztatták nem is szabad. Reggel 5-től, délután 5-ig, majd délután 5-től, reggel 5-ig.
Tudom, ezt vállalta, ezért kapja a fizetését, csakhogy a fizetése azért apró, mert állítólag 60-70ezer a havi jatt, amit én nem hiszek.
Ahogy írtam is, eddig én sem adtam borravalót a kutasnak, ezért kérdeztem, hogy másoknál ez hogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!