Milyen az egyetemi élet, miben különbözik a középiskolától? L
Végzős vagyok és őszintén fogalmam sincs milyen is az egyetem
Mindenki mást mond és tényleg nincsenek dolgozatok csak fel évente vizsgák, mikor kell bejárni azaz pl hanytol hanyig
Majd kozgazdasagban szeretnék elhelyezkedni de nemtudom a menetet tudom nem itt kellene megkérdezni meg úgyis idővel kiderül de érdekel mire szamitsak
Tényleg?
Hát azért aki közgazdász vagy bármi más akar lenni ahhoz tudni és tanulni is kell
Meg persze én gondolok pl a közgazdaságtan vagy pü, számvitel stb szakokra
Nemtudom hogy vannak ezek őszintén
Meg hogy egy átlagos nap/hét milyen
Milyen gyakran vannak zhk, miket tanulunk stb
Ohh Istenem, ki volt az a jól informált aki szerint a közgázon semmit sem kell csinálni évközben, és az ölünkbe hullanak az ötösök! Lehet, hogy vannak olyan egyetemek... De a Corvinus pont nem ilyen :D
Az órákat te veszed fel, nagyját te alakítod, hogy hova szeretnéd felvenni. Sok helyen valóban negyedéves zhk (zh=dolgozat kb, mindenből, amit addig tanultatok), és évvégi vizsgák vannak, de nem csak ennyiből áll. Minden tárgy más, de nálunk csomó évközi prezentáció, csoportmunka, beadandó, heti teszt, online tananyag van, tehát nem tudod ellógni az egészet. És nem potyognak az ölembe az ötösök, de ez nem minden egyetemen van így, a Corvinuson spec nem potyognak ötösök az égből.
Egy másodéves Corvinusos.
"Hát azért aki közgazdász vagy bármi más akar lenni ahhoz tudni és tanulni is kell"
2 diplomával a hátam mögött pedig azt kell hogy mondjam hogy közgázon ló**szt kell csinálni. Néha be kell adni valami netről leszedett beadandót, aztán sok oldalas (úgy se olvassák el amúgy a tanárok) és elér egy értéket akkor vizsgáznod sem kell évvégén. Maga a képzés egy vicc. A közgázosoknak a matek a legnehezebb tantárgy a mérnököknek pedig a legkönnyebb. Egy mérnöknek ezer házit kell megcsinálnia, van 2-3-5 nehéz zh egy évben és ha mindezek sikerültek, akkor és csak akkor elmehet vizsgázni, ami sokszor soklépcsős. Van egy beugró, amit hibátlanul kell tudni, ha az sikerült akkor mehetsz az írásbelire és ha az is sikerült akkor szóbelizhetsz, ahol az idős profok szarrá fognak szivatni.
"Corvinuson spec nem potyognak ötösök az égből."
Jó elhiszem, biztos ki kell nyitni a könyvet, hogy valami tudományos szocializmust, vagy egyéb balos agymosást megtanuljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!