Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem szeretik a gyerekeket?

Miért nem szeretik a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hete csatlakoztam egy olyan kérdés alatti beszélgetésbe, ahol nem nagyon kaptam választ a kérdésekre amiket írtam.

Ezért külön is megkérdezem őket.

Miért nem szeretitek a gyerekeket?

Mi az amit nem bírtok elviselni a gyerekekben?

Miért nem szeretnétek gyereket?

2018. aug. 30. 23:33
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
58%
Szeretem a saját gyerekemet. Más gyereke viszont sokszor idegesít, egyetértek azzal, hogy a szülők felelőssége arról gondoskodni, hogy a gyerek ne zavarja szükségtelenül a környezetét. Ugyanakkor a gyereket értéknek is tartom, a jövő biztosítéka, pont ezért kell jól nevelni, de tényleg nagyon sok önző, agresszív kicsit látok. Amit még fontosnak tartok az az, hogy fogadjuk el egymást: aki nem akar gyereket, az fogadja el, hogy más meg akar, és fordítva, akinek van gyereke az meg fogadja el, hogy más nem szeretne akár most, akár később sem. Fogadjuk el, viseljük el egymást bizonyos határokon belül! A nem gyerekesek viseljék el a gyerekek normál működését (kicsit hangosabbak, ha elesnek, jogosan sírnak, stb.), gondoljanak bele, hogy valamivel mindenki zavarja a környezetét, csak esetleg nem tud róla. A gyerekesek is viseljék el, hogy nem mindenki számára csodálatosak az ő gyerekei, törekedjen arra, hogy közösségben másokra tekintettel viselkedjenek. Ezt nagyon pici kortól meg lehet tenni. Csak egy példa: én pl.sohasem hagytam, hogy a gyerekem rohangáljon, pakoljon, romboljon egy közértben, sőt, azt sem, hogy helyben elfogyasszon pl. egy kiflit, amit sok más szülőtől látok. Ez nekem még akkor sem fér bele, ha a kasszánál bemondja, hogy volt még egy kifli. Én képes voltam már a kétévest is ránevelni, hogy bírja ki, amíg kifizetjük. Szóval nem az a gond, hogy ki mit szeret, vagy sem, de bizonyos határokon belül el kell viselnünk egymást.
2018. okt. 30. 22:08
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem szeretitek a gyerekeket?

Nem bírom az idétlenkedést, gögyügést stb.

Mi az amit nem bírtok elviselni a gyerekekben? Leginkább a különbőz testnyílásokon távozó dolgok kontrollálatlan áradása

Miért nem szeretnétek gyereket? A fentiek plusz más céljaim vannak az életben, mint egy gyereknek alárendelni mindent

2019. febr. 3. 17:32
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint nem "nem szeretem" a (kis)gyerekeket hanem tartok tőlük. Ha apum keresztlányáék átjönnek én általában a ház valamelyik legtávolabbi pontjába menekülök. Egyszer kellet a kislányra vigyáznom egy órát, de az is egy évezrednek tűnt. Olyanok nekem mint másoknak a pókok vagy a bohócok. Nem tudom miért csak nem érzem jól magam a közelükben. + a terhességtől is félek. 18/L
2019. febr. 3. 18:39
 24/38 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem értettem, miért kell *szeretnem* valakit a kora miatt. Alapból nem szeretek idegeneket, akkor sem, ha 18 év alattiak.
2019. ápr. 21. 19:57
 25/38 anonim ***** válasza:
43%

Nekem már van, de már felnőtt. Alapvetően nagyon szeretem őket, de azért van, ami fel tud bosszantani. Például van egy bizonyos hangmagasság, amin ha sivít a gyerek,az olyan, mintha betonfúróval dolgoznának a koponyámban. Vagy még rosszabb.

Már nem akarok másikat. Nem azért...hanem mett rossz felé tart nagyon ez a világ. Óhatatlanul szenvedés is ér minden lelket és én nem szeretném kitenni ennek.

2019. szept. 29. 21:58
 26/38 anonim ***** válasza:
13%
Google : "anyám sosem szeretett"
2019. szept. 30. 10:28
 27/38 anonim ***** válasza:
59%

Én alapvetően nem szeretem a gyerekeket, de vannak jófej gyerekek, akiket bírok.

Nem tehetek róla, engem idegesítenek. Idegesít a hangzavar, ha futkároznak körülöttem, a visítás, sírás, őrjöngés. Idegesít a sok kérdés, a hangszín, a nyávogás és az, hogy folyamatos figyelmet igényelnének. Szerencsére a férjem is így gondolkozik, 13 éve vagyunk házasok ő sem szeretne gyereket. Sokat utazunk, kirándulunk, szórakozunk, élünk. Remekül elvagyunk ketten. Egy gyerek bekorlátozna minket, az első pár évben biztosan. És nem akarjuk feladni a jó életünket és azt sem akarjuk, hogy az egymással töltött idő rovására menjen.

Plusz az esetek 90%-ában még a legerősebb, legjobb kapcsolatokat is megviseli a gyerek, nekünk nem ér annyit, hogy utána kevesebb időnk legyen egymásra. Szeretünk este bepattanni az autóba és elmenni valamerre vagy csak csendben a kandalló előtt borozni. Szeretünk spontán utazni, kirándulni, programot szervezni a barátokkal.

A tesóm kisfia pl hatalmas arc, jó a szövege, közvetlen, kedves, nem kamuzik, nem sunnyog, jól nevelt és szófogadó. Őt kifejezetten bírom, de belőle is bőven elég pár óra, mert sok.

2020. nov. 26. 11:22
 28/38 anonim ***** válasza:
0%

27

Szépen megmagyaráztad, szemléltetted, hogy ti vagytok a 2 gyerek a férjeddel együtt.

2020. nov. 26. 17:01
 29/38 anonim ***** válasza:
67%
Én azt nem értem mit lehet a gyerekeken szeretni. Egyetlen indokot se tudok rá.
2020. nov. 26. 17:38
 30/38 anonim ***** válasza:

1. Miért nem szeretitek a gyerekeket?

Ezt nem jelenteném ki ilyen kategorikusan.

2.Mi az amit nem bírtok elviselni a gyerekekben?

Na, itt viszont már vannak tulajdonságok, amiket nem bírok.

Már írta más is, de én is tapasztalom, hogy az állatokkal hihetetlenül agresszívak tudnak lenni, nem tudnak szépen nyúlni hozzájuk.

Ezenfelül nagyon utálom azt a tipikus babasikolyt, amihez gyakran van szerencsétlenségem a buszon is. Fülsiketítő, ijesztő, és semmi cuki nincs benne.

Ja, meg azt is utálom, amikor a gyerek úgy érzi, hogy mindig mindent jobban tud, és ha egy kis társa valamiben eltér tőle, már ki is közösíti...

3. Miért nem szeretnétek gyereket?

Szerintem ki sem bírnám a terhességet, szülést.

A 24 órás felügyelet sem való nekem, és amíg nem lenne szobatiszta, rémálom lenne folyton pelenkázgatni.

2020. nov. 26. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!