Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem tudom elfogadni...

Egyszerűen nem tudom elfogadni a felnőtt életet. Mit tegyek? 21/f

Figyelt kérdés
Olyan unalmasnak és kiábrándítónak látom a felnőtt életet ami ezekről szól: munka egész nap, majd vége a napnak, család alapítás, gyerekek, gyereknevelés, felelősség vállalás. Ennyi. Sokkal inkább lennék gyerek de sajnos az a "szabály" hogy nekem már felnőttnek kell lennem, a hideg kiráz a felnőtt élettől, szörnyű.. Egyszerűen olyan gyorsan telik az idő nemrég még 2013 volt most meg..

2018. aug. 28. 09:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Én eddig nagyon álmodoztam,hogy mennyi mindent szeretnék, de be kellett látnom hogy nem egyformán indul mindenki az életben és van aki beleszületik a jó dolgokba,persze én is elérhetem a cèljaim kemény munkával de van hogy az álmaimat akkor is csak megközelítőleg úgy 15 év alatt sok dologról lemondva.Szerintem mindenki aki kilép a nagyvilàgba megkapja a kis szarcsomagját hogy nesze kezdjél vele valamit :D Az a baj hogy bármit szeretnék ahoz valami komoy dologról kell lemondani,nem nagyon látok olyat hogy valaki munka,gyerekvállalás,jövedelem,kapcsolat téren is egyformán tud érvènyesülni.Nèhány pèlda:Ha hivatást vàlasztok amit imádok,valószínűleg szarul keresek,ha házat akarok és filmbe illő családot,akkor nem lesz hivatásom csak robotolok hogy megtudjam teremteni,plusz ha gyerek van nem kap elég törődést,ha utazni akarok akkor az otthonról kell lemondani,ha karriert akkor a kiegyensúlyozott pàrkapcsolatnak lőttek,és így tovább.Utálom hogy vàlasztani kell.Figyu èn is kiàbrándítónak tartok mindent ,ráadasul 21 évesen azt várják hogy legyél egycsapásra felnőtt,én 15 èvesen is érzelmileg függerlenebb voltam a szüleimtől mint mások de lelkileg aminek érzem magam az kb ilyen 15 éves,tényleg mintha megállt volna az idő.
2018. aug. 28. 10:35
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

:)

Kérdező, a felnőtt életnek egyetlen nagy haszna van: az, hogy akkor teszed érdekessé, amikor akarod, és azt teszel bele, amitől neked jó, míg azzal nem ártasz másoknak.

Azaz lehet olyan hivtásod, amit imádsz, lehet jó hobbid, barátaid, saját életritmusod, élhetsz a világ bármely pontján, csak rajtad áll.

Semmi szörnyű nincs benne. Azon kívül, hogy nem anyucid főz meg mos rád és nem ő adja a kis pénzecskédet. A jó hír viszont az, hogy te döntöd el, hogy miből mennyi és milyen lesz neked ezentúl.

2018. aug. 28. 12:28
 13/26 anonim ***** válasza:
26%
11 Van olyan, hogy minden területen stimmelnek a dolgok, elhiheted.
2018. aug. 28. 12:29
 14/26 A kérdező kommentje:
Gáz az egész felnőtt élet.
2018. aug. 28. 13:33
 15/26 anonim ***** válasza:

14

Miért? Mert félsz a felelősségtől?

2018. aug. 28. 14:42
 16/26 anonim ***** válasza:
Vajon ki az, aki ilyen brutálisan lepontozza a válaszokat? Na ezért nem lehet az itteni értékeléseket - úgy nagy globálban sem - komolyan venni...
2018. aug. 28. 15:15
 17/26 A kérdező kommentje:
Légyszi segítsetek..
2018. aug. 28. 15:24
 18/26 anonim ***** válasza:

Én 21 évesen még tanulni fogok (most 20 vagyok), sőt még utána is. Ha most azon gondolkoznék, hogy mikor lesz majd elég megtakarításom, kocsim, lakásom, férjem, gyerekem stb., akkor kb. most ebben a pillanatban fel is vághatnám az ereimet. Én úgy gondolom, hogy mindig azzal kell foglalkozni, ami éppen most van és most történik. Előrelátónak kell lenni és arra is kell gondolni, hogy majd holnap is felkel a nap és kell enni, kell tető a fejed felé stb., stb., szóval nem azt mondom, hogy minden felelősség nélkül a mának kell élni. Ugyanakkor szerintem teljesen felesleges ennyire előre szaladni és keseregni, mert az csak kontraproduktív és nem segít, csak ront a helyzeteden.

17es vagyok

Szerintem nem kell erről szólnia a felnőtt életnek sem. Felnőttként ugyanúgy lehetnek barátaid, ugyanúgy lehet hobbid, ugyanúgy eljárhatsz kikapcsolódni és szórakozni stb. Mindenki úgy éli az életét, ahogyan akarja és nincsen törvénybe iktatva, hogy "minden felnőttnek csak a munkájának kell élnie". Tudom, hogy nehéz és pénzt kell keresni, de valamennyi szabadidőd azért csak van, nem? Ha pedig úgy érzed, hogy a munka teljesen kimerít, akkor kell keresni egy másikat. Ez sem megy egy csettintésre és lehet, hogy érdemes lenne képezni magad, hogy esetleg más területeken is kipróbálhasd magad és hátha az jobban bejönne stb. Nem könnyű, de máshogy nem lehet.

2018. aug. 28. 18:26
 19/26 A kérdező kommentje:
De itt csak gyárakban lehet dolgozni azok meg unalmasak, fárasztóak stb.. Hogyan találjak olyan munkát amit nem utálok?
2018. aug. 28. 18:49
 20/26 anonim ***** válasza:
akkor meg egyetem
2018. aug. 28. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!