Miért telik ilyen iszonyat gyorsan az idő hogy lassan 2020 lesz?
Nekem tisztára mostnak tűnik a gyerekkorom. Van egy gyerek a szomszédban aki azt mondta hogy szerinte is nagyon gyorsan telik az idő. Azt mondta nagyon hamar eltelt a nyári szünet, és nem regnek tűnik neki hogy tél volt. Pedig csak 11 éves. A tudósok állítják pedig hogy csak az öregeknek tűnik hogy rohamléptekben telik az idő. De ez nem igaz!!! Nemrég még 2010-2011-et írtunk mostmeg 2020???ezt nem tudom felfogni. Egyszerűen idegesít az egész.
21/f
Azt tapasztaltam hogy ha természetesen élek mint például a Tüskevár Matula bácsija akkor lassabbnak érzékelem az idő múlását. Tán azért mert a természetben lezajló folyamatok is lassúak, például a növények növekedése és hasonlók.
De a városi művilágban számomra is repül az idő. Úgy elszáll egy hét mint ha csak egy óra lenne vagy még annyi sem. Valószínű azért tűnik így mert a művilágunkban minden folyamat gyors lett.
Nemrég biciklitúráztam egy nagyot a határ és Bécs közti nemzeti parkban. Meglepően tartalmas, emlékezetes és kellően hosszú volt az a nap. Emlékezetesebb mint városon egy év.
Az idő érzékelése relatív, ha jól érzed magad, akkor csak úgy repül, miközben unatkozás közben (meg ugye suliban) csak vánszorogni tud.:)
Egyébként az évek előrehaladtával is rövidebbnek érződik, mivel életed kisebb szeletét teszi ki egy év.
Ez nekem is feltűnt, túl hamar elrepül az idő, túl gyorsan elmúlik az élet. A nyári szünet is gyakorlatilag mint az álom, elszaladt, és jön megint 8 hónapnyi kínlódás. A tanórák, munkaidő miért nem múlik ilyen gyorsan?
Ezért nem értettem soha azokat, akik pl. már óvodásan felnőttek akartak lenni, merthogy a felnőtt azt csinál amit akar, a gyereknek meg azt kell csinálni, amit a felnőtt akar. Vagy amikor valaki nagyobbnak akar látszani azzal hogy piál, bagózik, meg ocsmányul beszél. És szentül hiszi, hogy felnőttnek lenni mekkora jó dolog.
Aztán amikor felnőtt, vagy pláne megöregedett, átkozza a fiatalkori önmagát, hogy miért nem akkor élt, amikor fiatal volt és erős, és feleennyi kötelezettségre, kompromisszumra nem kényszerült rá...
"Amikor még húsz éves az ember,
dal fakad az ajkán, nem panasz.
Az éveket még zsugorgatni nem kell,
s oly édes még az illatos tavasz.
Húsz éves vagy! Istenem, de szép is!
Tárt karokkal vár a nagyvilág!
Május van, és néked kék az ég is,
mind tiéd a harmatos virág!
Húsz éves vagy, s mindezt meg se látod,
úgy szeretnél felnőtt lenni már.
Ne kergessed el az ifjúságot!
Úgyis elszáll...siettetni kár...
Bizony-bizony egy szép napon
kopog az ősz az ablakodon,
s egy reggel már a hajadon
csillog a dér.
Még zeng a dal, még itt a nyár,
de langyos már a napsugár,
s odakünn egy régi dalt
dúdol a szél.
Ma még talán nagyon szeretsz,
de ifjú már sosem lehetsz!
Öreg fiú!
Húszéves már...sosem lehetsz..."
/Csáki László/
Akkor az mitől van hogy amikor unatkozok egész nap akkor is rohamosan telik el az a nap?
Én nem 20 hanem 10 éves szeretnék lenni. Ilyen versed nincs? 😎
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!