Nektek is feltűnt hogy nagyon gyorsan telik az idő?
Minél idősebbek vagyunk, annál inkább repülnek az évek. Ezt a szüleim bőven megerősítik mindketten, és én is egyre jobban érzem (28/F). Szóval nem vagy egyedül ezzel az érzéssel, és jelzem, csak "rosszabb" lesz :D
Ha így nézzük, logikus: 1-1 eltelt év relatíve egyre rövidebb, ha az eltelt éveid számához (életkorodhoz) viszonyítod. 1 év a 28 évemhez képest nagyon kevés. 1 év egy 70 évesnek még annyi sem. Viszont egy ötévesnek egy év az életének igen komoly hányada. Minden nap újdonság, minden nap van valami új élmény neki. Emiatt érzi hosszabbnak. Egy középkorú átlagembernek a sok szürke hétköznap amikor mindennap ugyanaz történik... hát :/ nem csoda, ha elröpül.
Én is érzem. 22 vagyok, de szó szerint úgy érzem, hogy tegnap volt a 16. születésnapom. Ebben a pillanatban kezdtem az óvodát és már túl vagyok a diplomaosztón. Durva belegondolni, hogy már a kilencvenes évek is lassan harminc évvel ezelőtt voltak. Szeretnék ismét tizenéves lenni, kimondani is fura, hogy már huszonéves vagyok.
Amúgy ha belegondolsz tegnap volt szenteste (én így érzem) és már május van, úristen, lassan jön a következő karácsony, és már ismét egy évvel öregebbek leszünk. Mostanában nagyon sokat gondolok erre, nagyon féltem a fiatalságomat valamiért, magam sem tudom miért. Emlékszem, hogy 18 évesen egy 22 éves embert egy másik generációnak gondoltam, az is mintha tegnap lett volna, és egy pillanat alatt én is annyi idős lettem.
Utolsó: teljesen egyettértek veled
Öcsém 1998-ban született jövőre ő is 20 éves lesz
Furcsa belegondolni hogy aki 2001 előtt született az már nem gyerek ):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!