Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem értem ezt az igazságtalans...

Nem értem ezt az igazságtalanságot, mi az oka, ki okozta, és hogy lehetne megszüntetni?

Figyelt kérdés

Elegem van.

Van két dolog is, amit az emberek nagy része megtehet, alapból jár nekik, megadatott nekik, nekem meg csak kínkeserves erőfeszítésekkel lenne elérhető.

Az egyik az, hogy ugye autista vagyok, és így nem tudok barátkozni, nem tudom értelmezni a testbeszédet, a gesztusokat, nehezebb a kapcsolódás etc. Másoknak meg ez alapból jön. Bekerültünk a gimibe, 2 hónap múlva már baráti köre volt az osztálytársaim nagy részének, én meg alig tudtam egy emberrel összebarátkozni. Nem hívtak sehova. A koliból meg annyira kiutáltak, hogy még szobatársam se lesz.

Úgy gondolom, hogy ez igazságtalanság az élet részéről. Másnak alapból jön, nekem meg nem.

A másik: Egy ideig néptáncoltam, de abba kellett hagynom, mert az ínszalagjaim meglazultak, na meg az ízületeim eleve ilyenek voltak (ez valószínűleg genetika), és a térdem sokszor kiugrik. Na már most, ezen műtéttel vagy térderősítő tornával lehetne javítani, az elsőtől irtózom, a másodikat gyűlölöm. Tulajdonképpen minden olyan mozgásformát gyűlölök, ami nem tánc. Szóval ez egy ördögi kör, soha nem jövök ki belőle.

Úgy vélem, hogy ez is igazságtalanság. Az emberek nagy részének alapból jár, hogy táncolhat, nekem meg szenvedni kellene érte egy csomót.

Nekem miért nem járnak alapból ezek a dolgok?

Ki okozta ezt? Isten? A sors? Ki?

Hogy lehetne jobb életem?

16/L

2018. júl. 29. 19:34
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Én egy választ se pontoztam le. xd
2018. júl. 29. 20:55
 12/29 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor most közösítsük ki az összes mentális beteget ...?"

Nézz a felszín mögé! Nem kell ennem a mondatnak kérdőjel a végére, meg nem kell ezt a folyamatot elkezdeni. Mióta világ a világ, ez a folyamat már befejezett. Ki vannak közösítve. Nem vitatható, nem vitatandó. Tény.

Hogy most 50-60 éve megjelent a mainstream politikában az elfogadás elve, és ilyen téren próbálkoznak szabályokkal, szankciókkal, vagy generációs agymosásokkal felülírni az ember zsigeri ösztöneit, az egy felszínes dolog, az soha nem lesz valódi elfogadás.

Az csak írott szabályok betartása, a szankcióktól való félelem, a mainstream politikának, és publikus(!) társadalmi elvárásoknak való megfelelés.

De zsigeri szinten, ösztön szinten, milliomod másodperc alatt megszületik a döntés az agyban, a tudatalattiban, a kiközösítésről, kirekesztésről, mert ez tartott minket életben tíz millió éveken keresztül.

A legtöbb emberben ugyanilyen gyorsan tudatosan is, de a tudatalattiban kivétel nélkül, mindenkiben!

A tudatos én döntéseit lehet befolyásolni. A tudatalattit nem. Márpedig hosszú távon az határozza meg a cselekedeteinket!

Rövid távon bekavarhat az aktuális szabálykövetés, elvárásoknak való megfelelés, stb, de hosszú távon kizárólag 1 irányba mennek ezek a dolgok.

Ezért mondtam, ne hugyozz széllel szembe, ne menj szembe a természettel. Ismerd meg , fogadd el, használd, fordítsd a javadra.

2018. júl. 29. 21:08
 13/29 A kérdező kommentje:
Úgy látom, hogy veled nem nagyon lehet mit kezdeni.
2018. júl. 29. 21:14
 14/29 anonim ***** válasza:
48%
A south parkban is vannak ellenszenves gyp-ések:) Nem akarlak sértegetni, mert nem tűnsz hülyének. MIért sírdogálsz itt? Nem szimpatikus. MIért nem csinálsz olyat amit szeretsz? A térdre aúgy van egy csomó módszer, tehát szerintem nem kellene a táncról lemondanod. A suliban meg nem autisták is sokat kínlódnak. Én középiskolába utáltam járni (nem vagyok autista), mert alig volt valaki akivel lehetett valamit kezdeni. Klikkek voltak. Ez gyakori baleset. Nem tudsz vele mit csinálni. Sírhatsz miatta, de ettől nem lesz jó.
2018. júl. 29. 21:19
 15/29 A kérdező kommentje:
Végre valaki. Köszi. :)
2018. júl. 29. 21:25
 16/29 anonim ***** válasza:
0%

" veled nem nagyon lehet mit kezdeni."

Nem velem!!!

Ezt nem én találtam ki!

Szociobiológusok, szociálpszichológusok, társadalomkutatók, kulturális antropológusok , pszichoanalitikusok tárták fel ezeket a tényeket.

Messze nem velem kell kezdeni valamit!

2018. júl. 29. 21:27
 17/29 anonim ***** válasza:
0%

"Végre valaki. Köszi. :)"

Szívesen! :)

Ja, nem nekem köszönted meg? :D

Csak mert ugyanazt írtam hosszabban. Hát, tényleg nem vagy valami gyors... ;)

2018. júl. 29. 21:30
 18/29 A kérdező kommentje:
Az a te szegénységi bizonyítványod, ha úgy gondolod, hogy a mentális betegek kiközösítése a jó és a természetes.
2018. júl. 29. 21:33
 19/29 anonim ***** válasza:
64%

Azt hiszed, hogy másnak nincs baja?

Képzeld, én is autista vagyok (nagyon enyhe azperger), nekem is nehezemre esik értelmezni az emberek érzelmeit, testbeszédét. De én tudatosan elkezdtem javítani ezt, társaságba jártam, rávettem magam a kommunikacióra és olyan 10 év után most ott tartok, hogy nem esik nehezemre kapcsolatokat kialakítani.

Nekem jó a térdem, viszont utálom a néptáncot. Ennek ellenére 8 évig kényszerítettek néptánc órákra egy olyan tanárral aki lelkileg terrorizálta a gyerekeket. Ez sem volt ám egy leányálom.

Férfi létemre alacsony vagyok. Tudok ellene tenni? Nem! Megtanultam elfogadni, nem sírtam rajta egész álló nap, mint ahogy itt néhányan teszik és rájöttem, hogy igazából csak engem érdekel a magasságom.

Én is elkezdhettem volna nyarvogni a bajaimon,de helyette inkább megtaláltam az erősségeimet és azokat fejlesztve teljes életet élek. Te is jobban járnál, ha ezt tennéd.

2018. júl. 29. 21:41
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2018. júl. 29. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!