Hülyeség, hogy előre várom az egyetem/főiskola kollégiumát, miközben addig van még 5 évem? Bénák a szándékaim?
Nem vagyok bulizós, nem ezért várom. Zárkózott vagyok, nem szeretek bulizni (illetve nekem mást jelent a buli, szórakozás). Mivel egyetem, gondolom oda azokat veszik fel, akiknek van némi agyuk (sok belül sötét osztálytársam van, akik a betűzés helyett szótagolnak, fogékony szervezet helyett folyékony szervezet, stb, ezért említettem).
Engem mindig is érdekelt a kollégium, de jelenleg középiskola alatt teljesen szükségtelen, viszont az egyetem alatt, ha egyszer eljutok odáig, szeretnék majd kolis lenni. Első sorban tanulni mennék oda, de egyben önállósodni is, és valamit kezdenem a szorongásommal amit az emberek között érzek, mellékesen vagy nem mellékesen pedig reményekkel, hogy én is szép emlékekkel gazdagodok az ott eltöltött idő alatt, mint amiket olvastam másoktól, hogy életük egyik legszebb éveik voltak. Nem lennék apám nélkül annyira elveszett, mert tudok főzni, takarítani, fontossági sorrendet felállítani ha szükséges, de - mert mindig van egy de - sok mindent nem tudok, amiket tényleg csak úgy tudok megtanulni, ha leszakadok apámról, és nincsen az, hogy felhívom ha probléma van mert pl.: sikerült eltévednem vagy nem találok el valahova (igen, a néhány dolog között leginkább a közlekedés szerepel...). Ezzel akarnék önállósodni egy picit, ami amúgy így is megvan, mivel apám sokszor éjszakás már évek óta, és mindig este 7 körül ér haza (egyedül nevel), szóval már megszoktam az egyedüllétet és azt, hogy itthon mit kezdjek magammal. Ott viszont több emberrel lennék egy szobában. Részemről nem lenne probléma a szobatársakkal amíg ők is úgy viselkednek, ahogy én velük (most gondolok arra, hogy én nem teszek nekik keresztbe, nem zavarom őket, nem bunkózok velük, stb, ezért, mivel nem lenne rá okuk, ők se tennék velem).
Béna indokok? :/
L
"betűzés helyett szótagolnak, fogékony szervezet helyett folyékony szervezet"
Hogy micsoda?
"Mivel egyetem, gondolom oda azokat veszik fel, akiknek van némi agyuk "
Lel, oh aranyom nagyon nagy meglepetés fog téged érni egyetemen.
Egyébként a szándékaid teljesen rendben vannak. Nagyon helyes, hogy önállósodni akar a gyerek egy idő után. Sokkal jobb mint mikor valaki még 30 évesen is a szülein lóg és életképtelen
Nem béna, csak kicsit idealista.
Én nem voltam ugyan kolis, de nagy csalódás volt az egyetem. Azt hittem, hogy sok olyan emberrel találkozom majd, akiknek hasonló az érdeklődési körük és gondolkodásunk és rengeteg új barátom lesz, de igazából egy sem lett tartósan, csak amíg oda jártunk. A gimis barátaim maradtak meg.
Azt is hittem, hogy az egyetemi tanárok nem olyan kiégettek és ha majd érdeklődő és lelkes leszek, akkor lesz, akinek feltűnő és lesz egy mentorok, amire mindig vágytam, de ez sem jött be.
De persze mindig ott a lehetőség, hogy csak én vagyok béna.
5 év igazából nagyon hosszú idő, addigra a felsoroltak legnagyobb részét elsajátítod szerintem.
Így önmagában nem hülyeség, én kb. hatodikos korom óta arra vártam hogy mikor húzhatok már el koliba.
Viszont ne idealizáld túl, simán kaphatsz olyan szobatársakat, akik csesznek takarítani, hangosak, hülyék, koszosak stb. Nekem is volt, nem is egy, 8 évig voltam kolis. Attól hogy valaki bejut egyetemre, még nem feltétlenül lesz ideális lakótárs.
Én csak pár évig voltam kolis, de ezalatt volt
lopós, aki mindent tagadott még akkor is, amikor előkerültek a táskájából a cuccaim, és mivel jó dumája volt ezért senki nem haragudott rá....rajtam kívül
aki bent éli a nemi életét, miközben te aludni akarsz
ahogy írta rendőrséges nem feltétlen értelmes emberekkel raknak össze
aki szerint minden ruha közös
nagy pletykagép, aki a legkisebb intim dolgod is kibeszéli
Remélem neked nagyobb szerencséd lesz.
Az egyetem már jó ideje egy felhígult posvány.
A tanárok ugyanolyan szétszórtak mint egy bármilyen mucsai általános iskola random tanárai, ugyanúgy ignorálja a legtöbb a hallgató igyekezetét, motiváltságát.
Az egyetemisták meg...
Ma az egyetemre jelentkezők kb 70%-a (ex has tippelés, de szerintem reális) nem az elhivatottságtól és az érdeklődéstől fűtve megy egyetemre, hanem mert:
A)Anyuciék otthonról berugdossák, mert a legtöbb helyen nem nézi jól a család ha a gyerek nem megy dolgozni érettségi után, de nem is tanul tovább. Ilyenkor a gyerek inkább elmegy valami random szakra ami közel van/felveszik és maradhat otthon a mamahotelban, hisz ő még "tanuló".
B)Elmegy valami random büfészakra ami ilyen "menőn" hangzik. mindenki ismer a környezetében olyan végzettségű embert, akinek van egyetemi-főiskolai végzettsége, de nem tudná egy mondatban megmondani, mi a fenével is foglalkozik. Ezek többnyire az ilyen "menedzser","koordinátor", "designer" féle végzettségek, amik javarészt abból állnak hogy hangosan ordibálhatnak alacsonyabb végzettségű emberekkel telefonon, meg ők a nagyfőnök csicskái, akik emaileket fogadnak, meg interjúztatnak...
A lényeg hogy itt se a tanulásvágy fűti, csak nem akar sima mezei érettségivel kiballagni a munka világába, inkább szerez valami kamu végzettséget.
C)A bulizásért, gólyatáboros ivászatért, ordenáré heti lerészegedésért, és sztereotíp naplopó egyetemista életstílusért megy egyetemre.
Mert sajna az is egyetemistaként van megnevezve aki kiizzadja a lelkét is a könyvtárban szorgalmi időszakban, és az is aki kegyelemkettesekkel, meg maximális hiányzásokkal kap papírt hogy ő ott volt.
Kb ez az egyetemisták 70%-ának felhozatala manapság.
Én is ilyen voltam egyébként 9-ben mint te kérdező...
Aztán baromi keserű volt amikor egyre több egyetemistával ismerkedtem meg, és diákmunkán is kikkel találkoztam...
Én most érettségizem, SZTE bioszra megyek szeptembertől, de már most hányok az egésztől, és baromira nem akarok egyetemre járni. A nyomorult végzettségért csinálom, hogy legyen egy szakma amit élvezek csinálni. Én már rég lemondtam arról hogy egyetemen halászháló nélkül lehet normális embert találni. Kb ugyan olyan ritka egyetemen is az értelmes ember, mint bárhol máshol.
Nem béna, csak hatalmasat fogsz csalódni.
"Mivel egyetem, gondolom oda azokat veszik fel, akiknek van némi agyuk" Ezt már kapásból rosszul gondolod.
"nem zavarom őket, nem bunkózok velük, stb, ezért, mivel nem lenne rá okuk, ők se tennék velem" Ebben is nagyot tévedsz.
Voltak idők, amikor az egyetemekre még okos embereket vettek fel, amikor a szobatársak még legjobb barátok lettek, amikor a kolikban mindenféle közös programokat tartottak, mint az amerikai filmekben...
Manapság, pláne majd 5 év múlva, örülhetsz, ha egyáltalán köszönőviszonyba sikerül kerülnöd a többiekkel, főleg, mivel a többségük a telefonjába bújva éli az életét.
Ja, amúgy kolik...
A kolik mindenhol arról szólnak hogy az addig anyuciék árnyékában éldegélt srácok-lányok szépen megérzik a szabadságot, és valami hihetetlen gyorsasággal elzüllenek, és brutálisan trehányak lesznek.
Mert érzik hogy már nincsenek rövidpórázon mint amíg otthon laktak, és ekkor megszűnik minden kontroll.
Ha csutak részegen jön be hajnal kettőkor a szobába, és összehányja az ajtót akkor összehányja...Egyetemen már nevelőtanár sincs, kb gond nélkül előfordulhat hetente ilyen.
Ha a három hónapja gyűlő szemét tetején éldegél a szobában, és nem takarít ki nem takarít ki...mégis miért tenné? Nincs senki aki kényszerítené. Feltéve ha nem vagy erősebb nála.
Szóval...ha az Ég is úgy akarja, akkor mázlid lehet, és jó szobatársaid lesznek, akik amellett hogy képesek a normális együttélésre, emberileg is jófejek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!