Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek azokról...

Mi a véleményetek azokról akik tudatosan nem isznak alkoholt soha?

Figyelt kérdés
Nem egészségügyi okokból, hanem elvből. Sem születésnapokon, sem szilveszterkor, egy pohárral sem.

2018. máj. 13. 16:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
44%

Nekem nincsen vele semmi bajom, mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar és mit nem. Én egyedül azt nem bírom mikor ezt valaki nem érti meg vagy nem fogadja el és magyaráz, traktál, szid másokat...illetve azt sem bírom, ha valaki ebből ilyen státusz vagy felsőbbrendűségi kérdést csinál ebből. Szóval gondolok a habzó szájú antialkoholistákra, akiket nagyon nem bírok, akik erre büszkék, hogy ők nem isznak és azt hiszik, hogy emiatt felsőbbrendűek vagy különlegesek....Ezt sosem értettem és konkrétan agyvérzést tudnék kapni mikor azt kell hallgatnom, hogy ezzel dicsekednek és közben szidják azokat, akik isznak és vannak ilyen tipikus “jelszavak”, hogy “alkohol nélkül is tudnod kell jól érezni magad” stb. és már akkor is alkoholistának néznek, ha megiszol két üveg sört....Valamint gondolom a másik típust sem kell bemutatni, aki folyamatosan traktál és legszívesebben mindent leborítana a torkodon, folyamatosan itatni próbál és nem érti, ha te valamit nem szeretsz, nem kívánsz vagy szimlán valami miatt nem szeretnél alkoholt fogyasztani. Valamint nyilván olyan is van, aki ezt tartja menőnek és arra büszke, hogy ő mit és mennyit iszik vagy mennyire, milyen gyakran részeg...

Nem értem, hogy miért nem lehet ezt normálisan kezelni és elfogadni, hogy mindenki azt csinál, amit szeretne. Én kb. 20 éves koromig nem ittam, mert valahogy nem vonzott, nem kóstoltam olyat, amibízlett volna stb. Ma már alkalmanként iszok alkoholt pl. ünnepek, baráti vagy családi összejövetelek. Viszont én meg csomó alkoholt nem szeretek, mert egyszerűen nem ízlenek pl. az ilyen klasszikus bor-pezsgő-pálinka nem az én világom és ezt sokan furcsállják, de ez van.

2018. máj. 13. 21:07
 22/24 anonim ***** válasza:
46%
Semmi. Egyedül rájuk tartozik.
2018. máj. 13. 23:04
 23/24 anonim ***** válasza:

Amíg nem akar senki meggyőzni, hogy ettől ő felsőbbrendű vagy jobb, addig engem egyáltalán nem érdekel, hogy nem iszik.

Bár szerintem elég sok embernél van akinél a fejébe száll az ilyesmi. Nekünk rokonságban van illető aki nem eszik húst. Ha néha vendégségben van nálunk direkt úgy van készítve ebéd, hogy neki is legyen benn jó, és ezzel még nem is volna semmi baj. De szinte egyszer nem bírta ki hogy ne kezdje el nyomni, hogy mennyivel jobb ahogy ő étkezik, meg hogy amit épp mi ettünk az miért rossz, miért nem kéne stb.

2018. máj. 14. 05:59
 24/24 anonim ***** válasza:

Életben talán 2-3szor ittam alkoholt.

Bort talán még soha nem is ittam,sört és pezsgőt kóstoltam meg.

Pálinkát,töményet sem ittam életemben.

Amikor pezsgőt ittam éreztem,hogy marja a gyomromat,nem volt kellemes.

Sajnos a rokonságomban sok az alkoholista.

Mikor elértem kb a 18 éves kort sokan furának tartották,hogy egyáltalán nem fogyasztok alkoholt.

Nem tudom,nekem ez olyan felesleges dolog,aminek nem érzem szükségét,olyan,mint a dohányzás.

Még kávét sem iszok,csak nagyon nagyon ritkán,azt is max tejesen.

Másoknak ezek teljesen természetes,hogy napi,heti szinten fogyasztják.

Mellesleg rendszeresen sportolok,így teljesen ellentétes az életfelfogásommal.

Nem tartom magam ettől semmivel sem különbnek,sőt liberális vagyok,de sosem vonzottak az extrém dolgok,vagy a veszélyes dolgok.

Tudatosan nem szeretném mérgezni magamat.

30/f

2019. ápr. 23. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!