Mi a véleményetek azokról akik tudatosan nem isznak alkoholt soha?
Az alkoholfogyasztás általában el van majmolva. Ez pont olyan, mint hogy furán néznek a vegás emberekre. Aki egy kicsit kitűnik, az fura. De hát a "társaság vagy társadalom" ezt kívánja meg. A látszólagos "többség".
Egy pohárral minek igyon az ember, aki meg iszik, úgyse az íze miatt issza általában, hanem a gyenge személyisége által. Hogy legalább egy napon ne kelljen foglalkoznia a stresszel és a problémákkal. Ehhez társul általában a berögzült gondolkodásmód: "Egy férfi nem férfi, ha nem iszik." ; és ehhez hasonlók.
Plusz, minek igyak, amikor a legtöbb alkohol íze és szaga egyszerűen gusztustalan?
Pl.: Én sem iszok soha. Igazából még nem is ittam.
Bár, ha pl.: lenne egy munkahelyi "bulim" vagy akármim a vezetőséggel, és tényleg muszáj lenne akkor egye fene, egy pohárral meginnék persze. De csak így spontán "mert hétvége van" vagy "mert ünnep van" nem. Teljesen jól megvagyok nélküle. :D
De amúgy pl.: A cigivel is ugyanígy vagyok, annyi különbséggel, hogy azt semmilyen körülmények között nem próbálnám ki.
19/F
Az alkoholfogyasztás általában el van majmolva. Ez pont olyan, mint hogy furán néznek a vegás emberekre. Aki egy kicsit kitűnik, az fura. De hát a "társaság vagy társadalom" ezt kívánja meg. A látszólagos "többség".
Egy pohárral minek igyon az ember, aki meg iszik, úgyse az íze miatt issza általában, hanem a gyenge személyisége által. Hogy legalább egy napon ne kelljen foglalkoznia a stresszel és a problémákkal. Ehhez társul általában a berögzült gondolkodásmód: "Egy férfi nem férfi, ha nem iszik." ; és ehhez hasonlók.
Plusz, minek igyak, amikor a legtöbb alkohol íze és szaga egyszerűen gusztustalan?
8. válaszoló voltam, és 11-hez szólok:
Pont ez az amiről írtam... Van amiben igazad van, de részben tudatlanul írsz. "Egy pohárral minek igyon az ember" Ezt az alkoholisták szokták mondani, szóval elég érdekes kijelentés ez attól aki azt állítja nem iszik.
Erre írtam, hogy van kulturált alkoholfogyasztás. Valószínűleg azért tartod gusztustalannak, mert nem ittál még minőségi italt. Nem mindegy, hogy egy 500 forintos bikavért kortyolgatsz, vagy egy jégbort. Amiből igen is élvezet egy pohár is egy megfelelő étel mellé, és nem kell benyakalni, nem is illik.
Szerintem meg az a berögzült gondolkodásmód, hogy az alkoholfogyasztó lelkileg gyenge, és az abszcinens meg társadalmilag feljebb érzi magát. Te az alkoholistákról beszélsz már, de a kérdés leginkább arról szólt, hogy akik SOHA semmilyen körülmények között nem isznak alkoholt.
Velem 3 dolgot csinál az alkohol, mindhármat utálom.
Ezeket két korty sör vagy Bacardi breezer után képzeljétek el. (Nem vicc.)
- melegem lesz tőle, gyűlölöm a meleget, a nyarat, az izzadást, gyűlölöm az érzést, hogy melegem van
- elkezd fájni a fejem, ettől persze belassulok, amúgy tudok mindenre szellemesen reagálni, de a fejfájás miatt ez nem megy
- beálmosodom, sőt, volt, hogy leittam egy sör nyakát szilveszterkor, és este 7-kor bealudtam tőle
Ha a tejtől lenne melegem, fájna a fejem, és álmosodnék be, akkor tejet nem innék. Azért nem fogom magamra erőltetni, mert valaki szerint nem normális. Ez olyan, mint mikor a laktózérzékenyre erőltetik a tejet.
(Itt már kaptam azt a tanácsot, hogy ezeken a tüneteken "túl kell inni" magam, és akkor minden happy lesz... de akkor is minden happy, ha el sem kezdek inni.)
"Figyel a többiekre, vezethet..."
De az ember nem bébiszitterkedni akar a barátaira, hanem beszélgetni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!