Neveznétek Budának a fiatokat?
A rosszfajta becézésre nem is gondoltam, de jogos, simán megcsinálnák a gyerekek...
Nem lenne rossz név amúgy, csak archaikus. Nekem eszembe se jutna, hogy lánynév vagy uniszex, hiszen az egyetlen Buda, akiről hallottam, Aranynak hála, az bizony férfiú volt.
Találkoztam már hasonló régi magyar nevekkel gyermekeknél, nekem OK lenne, de tényleg a becézés, eh, ezt már átgondolnám. Meg ugye helynév jut eszünkbe róla, szóval inkább választanék mást. De attól még szép férfinévnek tartom.
Nem uniszex. Fiú név. Nem tudom, hogy az utóbbi időben változott-e a törvény, de pár éve még nem lehetett fiú nevet adni egy lánynak, sem fordítva.
Én ismerek egy Buda nevű kisfiút.
Egyébként én nem nevezném így a gyerekemet, de ez az én egyéni ízlésemen múlik.
Buda (Bleda) a történészek szerint Bendegúz fia, Attila testvére volt, akit ez utóbbi állítólag saját kezével ölt meg.
Nem lehet mondani, hogy szép emlékű név lenne.
Nem adnám a fiamnak, mert Budin kívül még ezer más csúfolnivaló van rajta. (Ha Buda, akkor pestis stb.)
Csak ha ikrek lennének.
A másik pedig Pest lenne.
Ha lesz testvérük,akkor meg Lánchíd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!