Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Neveznétek Budának a fiatokat?

Neveznétek Budának a fiatokat?

Figyelt kérdés
A naptárban láttam és anyakönyvezhető. Nem rossz szerintem, az biztos, hogy nem keverik össze mással. Nekem az A-végződés miatt lánynak adnám, olyan unisexnek tűnik. Egyszer egy tanárom azt mondta, hogy Dunának is hívhatnák majd a lányom. Ha az USA-ban élnék akkor lehet adnám neki középső névként. Ti mit gondoltok?

2018. máj. 12. 23:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

A rosszfajta becézésre nem is gondoltam, de jogos, simán megcsinálnák a gyerekek...

Nem lenne rossz név amúgy, csak archaikus. Nekem eszembe se jutna, hogy lánynév vagy uniszex, hiszen az egyetlen Buda, akiről hallottam, Aranynak hála, az bizony férfiú volt.

Találkoztam már hasonló régi magyar nevekkel gyermekeknél, nekem OK lenne, de tényleg a becézés, eh, ezt már átgondolnám. Meg ugye helynév jut eszünkbe róla, szóval inkább választanék mást. De attól még szép férfinévnek tartom.

2018. máj. 13. 01:19
 12/25 anonim ***** válasza:

Nem uniszex. Fiú név. Nem tudom, hogy az utóbbi időben változott-e a törvény, de pár éve még nem lehetett fiú nevet adni egy lánynak, sem fordítva.

Én ismerek egy Buda nevű kisfiút.

Egyébként én nem nevezném így a gyerekemet, de ez az én egyéni ízlésemen múlik.

2018. máj. 13. 03:34
 13/25 anonim ***** válasza:
Talán így: Fiat Buda.
2018. máj. 13. 07:32
 14/25 anonim ***** válasza:
97%
Bocsi de a kutynak se adnék ilyen nevet. De komolyan. Nagyon tré :D Akkor már inkább Nintendo legyen.
2018. máj. 13. 07:58
 15/25 anonim ***** válasza:
Nem, semmiképp. Adj neki átlagos, "rendes" nevet. Ne a nevétől legyen különleges.
2018. máj. 13. 09:25
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha ilyen nevet adsz akkor majd jol kicsufolják. Szegény gyerek majd miattad fog szívni a hülyeséged miatt. :D
2018. máj. 13. 12:06
 17/25 anonim ***** válasza:
49%
Hat, én is megkímélném inkább ettől a gyerekemet. Valóban sok csúfolódasra számíthatna a "kortársaitól". Lanyként meg pláne.
2018. máj. 13. 12:31
 18/25 anonim ***** válasza:
Mondjuk, én sem érzem unisexnek, persze, lehet, hogy csak azért, mert én is csak Aranynál talalálkoztam ezzel a névvel.
2018. máj. 13. 12:34
 19/25 anonim ***** válasza:

Buda (Bleda) a történészek szerint Bendegúz fia, Attila testvére volt, akit ez utóbbi állítólag saját kezével ölt meg.

Nem lehet mondani, hogy szép emlékű név lenne.

Nem adnám a fiamnak, mert Budin kívül még ezer más csúfolnivaló van rajta. (Ha Buda, akkor pestis stb.)

2018. máj. 13. 13:13
 20/25 anonim ***** válasza:
26%

Csak ha ikrek lennének.

A másik pedig Pest lenne.

Ha lesz testvérük,akkor meg Lánchíd.

2018. máj. 13. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!