Neveznétek Lászlónak a leendő fiatokat vagy ezt később cikinek érezné a gyerek a sok Dániel, Bence és Dávid között (csak szemezgettem a leggyakoribbak közül)?
nálunk a zsombor volt az első, ami terv. utána jött még esetleg a sebestyén, zalán, zétény.
de mostanában mind nagyon gyakori, főleg a zsombor... nincs velük bajom, ne értsetek félre, csak próbálunk egyedi, de tetsző nevet választani a leendő gyereknek és mivel apa és nagyapa is lászló, így én hajlok felé, bár páromnak nem bejövős az ötlet :D :(
A gyerek valószínűleg nem érezné cikinek, mert ő nem lesz tudatában egy jó darabig, hogy melyik név mikor volt divat.
Nekik mindegyik név.
Egyébként nekem a László név nem tetszik, a Laci becézés már egy fokkal jobban, de csak emiatt nem választanám, nem pedig azért mert a Bencék között "cikinek érezné magát."
Például a Vilmos és a János tetszik, azokat adnám.
Férjem és apósom László. Szeretem a férjem nevét, de nem akartam 3 generációt 1 névvel.
Meg már amúgyis megvolt a favorit nevem tini korom óta.
Így Dániel lett a fiunk.
Szerintem ez a név sosem lesz ciki. Még ha Józsefet kérdeznél, vagy Jánost, de a László örök név. Szerintem.
Köszönöm mindenkinek :)
Mi még nagyon vacillálunk, hogy ha fiú, akkor mit-hogy. Van ugye a klasszikus páros név, mint László Róbert (após és apu második neve után) vagy a Zsombor Sebestyén. Bár egyre jobban hajlok afelé, hogy a Zsombort hagyjuk el, mert egy kis srácnak szép és, mondhatni, aranyos, de egy felnőtt férfinak furcsán hangzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!