Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon spórolós emberek...

Nagyon spórolós emberek titeket is idegesítenek? Ismertek ilyet?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm már már zavaróan spórolós. Egyszer kértem tőle 100 Ft-ot mert nem volt nálam apró, másnap már kérdezte, hogy "de ugye hoztad a százast,amit adtam tegnap?" Nem mint ha nem akartam volna visszaadni,de én sosem kérnék vissza 100 Ft-ot. Ha iszik valamit akkro is a legolcsóbb sparos cola, legolcsóbb italok, mert "az ugyanaz, mint a többi, csak ez olcsóbb, a sok hülye meg megveszi 350-ért a kólát, mert azon más a cimke". A nyaralás szerinte hüyleség, kivéve ha magyarországon mész, mert "egy két nap a strandon bőven elég, a többi csak pénzkidobás, kint sicnsen ám semmi, mniden ugyanilyen". Egyszerűen soskzor már idegesít, mert megpróbál másoakt is az ő életvitelére rávinni. vagy irigy? Egyébknét nem szegény, egy gyárban dolgozik,operátor, átlagos életszínvonalon él, mert nem költ semmire. Amikor locsolkodni ment tömte magába a kirakott süteményt meg döntötte magába az üdítőt. Nektek mi a tapasztalotok? Ismertek ilyet? Az élettársa meg aszisztál hozzá, de látom ,hogy ő néha megengedne magának ezt-azt. Miért ilyen toleráns a nő?

2018. máj. 1. 20:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

Meg akartam írni, hogy én elég spórolós vagyok, aztán elolvasva a leírásodat rájöttem, hogy ehhez kanyarba sem vagyok :D Nyaralok, minőségi dolgokat eszem és meghívom a barátaimat.

De pl nagyon sajnálom a pénzt az irreálisan drága dolgokra, holott meg tudnám engedni magamnak. Pl tizenezer forintok ruhára, táskára, cipőre, sminkre, drágább fogások étteremben, extra szolgáltatások mint mondjuk egy masszázs, stb... De lehet ezzel csak a nők közül tűnök ki 🙄🙄

2018. máj. 1. 23:07
 12/17 anonim ***** válasza:
95%

Én is ismerek ilyen embert. Hozzáteszem az illető nagyon anyagias, de iszonyatosan, viszont cigizik, sörözik, azokra nem sajnálja, igaz hogy a létező legolcsóbb megoldást választja, de akkor is. Ő neki is szinte ugyan az az elmélete mint amit leírtál, bár nyaralásról nem volt szó.

De mi külföldre jártunk napi szinten dolgozni, én voltam a sofőr céges autóval stb... Egyszer kiadták messzebb menjünk ott alvásos dolog lesz 3 nap, semmi több. Nem szoktunk túl sok KP-t vinni mert kitudja mikor veszítjük el, vagy lesz baj. A lényeg hogy boltba mentünk kajáért, de nem volt nálam elég pénz, így kértem tőle kölcsön 3 euró 35 centet, mert ennyi hiányzott. És mondtam hogy legközelebb odaadom. Amint mentem érte jóval pár nappal később autóval mert mentünk melózni még be sem ült az autóba de már mondta hogy ha odaértünk kéri vissza a pénzt. Komolyan mondom hogy csak 3 euró 30 centet tudtam rögtön adni mert annyi apró volt nálam, és mondta nekem hogy az 5 centet is kéri. Akkor kértem kölcsön aprót másoktól hogy meg legyen az a nyomorult 5 centje, mindenki nevetett de adtak akinek volt, nem kérték vissza, annak ellenére vissza adtam direkt előtte hogy lássa. De lényeg hogy amikor erre ráment fél nap hogy össze szedjem már nem tetszett neki hogy eddig elhúztam.....

Másik sztori az illetővel kapcsolatban az volt hogy vállaltunk egy kis maszek munkát 5 órásat de itthon. Azon a helyen mentünk kávé automatához kávézni, az illetőnek benyelte a pénzét. Ott a cég portáján mondta a portás hogy 30 perc múlva jön az üzemeltető feltölteni a gépet, és akkor szól neki hogy benyelte és adja vissza, és mondta hogy amikor távozunk akkor a portán megkapja. Na a kolléga kihisztizte hogy ő addig el nem mozdul ameddig nem kapja meg a pénzt. A portás nem akarta saját zsebből kipótolni, nekünk meg kellett visszamenni csinálni hogy végezzünk, de a kolléga nem jött mert a 100 Ft az 100 Ft. A főnökünk pedig mondta hogy azt a 20 percet amit ellógott leveszi az órabéréből ami 450 Ft volt így 100 Ft-ért bukott 450 Ft-ot, és amikor ezzel szembesült akkor ott tombolt ezen, majdnem sírt. Pedig mondtuk neki hogy jöjjön csinálni kifelé menet úgy is visszakapja, de nem így tett így így járt. Kettő napig nem lehetett hozzászólni, már az egész brigád rajta nevetett.

2018. máj. 1. 23:24
 13/17 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom,nincs ízlelőbimbója?:)

Azért a Pepsinek vagy a Coca Colának nem olyan az íze,mint mondjuk valamelyik utánzatnak.

Én úgy vagyok vele,ha nem vehetnék meg ilyesmit,inkább nem is kellene semmilyen üdítő,csak vizet innék.

Az olyan emberek is nagyon irritálnak,akik eleve az étkezésen spórolnak.

Pl mindegy nekik milyen sz-rt esznek,csak "megtömjék magukat"-szörnyű.

Bezzeg a wc-re is autóval mennek.Ami valami tragacs.

A nyaralásról az a véleményem,hogy jó dolog,ha az ember jól keres.De ha alap dolgokat nélkülözni kell,akkor inkább mellőzném.

De látod talált magának egy élettársat ilyen életfilozófiával.

Én csak azt csodálom,hogy ilyen mentalitással hogy van valakinek minden nap felkelni és dolgozni menni.

Gyakorlatilag a semmiért dolgozik,és nem is vágyik többre a semminél.

A legrosszabb,amikor az ilyen emberek gyereket vállalnak,és a gyerekre is ezt a mentalitást akarják ráerőltetni,és ha mondjuk tini lesz a gyerek,akkor csak olcsó ruhát vesznek rá,mert szerintük az is jó.

2018. máj. 2. 04:49
 14/17 anonim ***** válasza:
az ilyen emberel közölni kell hogy pénzt amit összekuporgatott a sírba nem viheti .
2018. máj. 2. 05:09
 15/17 anonim ***** válasza:
83%

Barátnőm ilyen. Jól keres, de lképesztő, mindenbl a legolcsóbb, a leggagyibb.

Ha elmegyünk cukiba, vesz egy legolcsóbb akármit, vagy étteremben kér egy levest maximum üdítő nélkül...

Aztán vendégségben meg ő zabál a legtöbbet, mellette meg folyamat panaszkodik, hogy nincs pénze.

Van neki, biomérnök, havonta többet visz haza, mint én, mert a külfföldi cégének a fizetését kapja Ft-ba átszámolva.

29n

2018. máj. 2. 06:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is spórolós vagyok 100-as mondjuk nem kérnék vissza, néha ynaralni is elmegyek, de mondjuk üditőért nem adnék pénzt, nem irigykedek senkire, senkit nem akarok erre neveln, egyszerűen csak rosszul érzem magam ha sokat költök, pl ha be kéne ülnöm egy étterembe és el kéne költenem 3 ezret egy vacsorára borzalmasan érezném magam, vagy ha mondjuk vennem kéne egy márkásabb pólót..., egyszerűen ez a defektem, tudom ez nem normális, mert a fizetésem maitt nem kéne ezt tennem, de egyszerűen minddig bennem van ha drágább dolgok kerül szóba, hogy én ezt enm érdemlem meg, nekem erre nem tellik és egyszerűen kellemetlen lenne... de én tudom a hiba bennem van nem másban
2018. máj. 9. 08:38
 17/17 anonim ***** válasza:
6%
Szerintem a pénz az azért van, hogy költse el az ember! Én bizony megveszem a márkás cipőt, ruhákat! Adok magamra! Kajára is ugyanúgy van pénzem! Autóm nincs és nem is kell.. :D
2019. febr. 6. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!