Hová tart a mai fiatalság?
Az iskolában és kint az utcán olyan sok szavakat hallok,ami biztosan nem is tudják,hogy mi az. Ilyen betegségeket kiabál a másikra pld:Fogyatékos,autista,hiperaktív stb..
Jó én is fiatalok közösségében vagyok,De ilyet szavakat kimondani az már brutális. Jó biztos van olyankor,hogy az idegesség miatt vagy ki csúszott a szájából a szó,De minden egyes percében mindig azt a szavakat mondja. Én is majdnem fogyatékossággal élek de Emberek,hová tart a mai fiatalság? Csak a káromkodás megy,meg ahogy a gyereket elkényeztetik. (??)
Kedves Kérdező!
Ugyanezt mondták a Te korosztályodról és ugyanezt mondták az én korosztályomról. Igen, egyre jobban csúsznak lefelé ezek a dolgok. A szülők - tehát mi - tehetnek róla! Ez a világ rendje, ez így működik. Mivel a mi hibánk, csak mi tudunk változtatni rajta. De nem azzal, hogy "fiatalság"-ként beszélünk róluk - ez elkülönülő, megalázó távolságtartás, tehát egyáltalán nem jó példa és nem is ösztönző számukra.
Ha ennyi a probléma, akkor jobban aggódnék az autistánál is gázabb weaboo felhasználó neved miatt, meg hogy szavakon kiborulsz, mint azon amit leírtál.
Nagy hipokritizmust és/vagy kevés személyes kapcsolatot vélek felfedezni a kérdésben. Én napi szinten "mai fiatalokkal" vagyok egy légtérben, és meglehetősen bizakodó vagyok. Ha nem ragadod ki a legalja réteget, és próbálod átlagosnak beállítani, inkább megnézed azokat akik adnak is magukra minden szempontból akkor meglepődnél milyen értelmesek és céltudatosak sokan.
Az meg hogy a "fogyatékos" szót sértésnek használják most ne legyen már olyan dolog amiért a pokolra kívánjuk őket.
20 éve is ez volt!
Álltam a ma keményvonalas, toleráns értelmiségit adó (ex)barátnőimmel a buszmegállóban és röhögőgörcsöt kaptak, mert ott állt egy család a fogyatékos gyerekükkel. Annyira szégyelltem magam, hogy inkább elsétáltam és gyalog mentem haza.
Nem kell mai fiatalozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!