Egy mai 23 éves "idősnek" számít szerintetek, olyan szempontból, hogy még tanul, dolgozik, és még nincs saját családja?
Az ismeretségi körömben egyre többen alapítanak családot l húsz - huszonpár évesen (igaz, nem függetlenek teljesen a szülőktől)
Ma ez volna a normális, ideális út ebben az életszakaszban? A kérdést komolyan teszem fel.
Lassan megkérdojelezem a saját életem normális mederben való haladását.
Az lenne a normális, hogy nem másokhoz méred magad. A legtöbb fiatal huszonéves nagyjából a semmire vagy a szülei nyakára tud ma szülni, hisz normális esetben ekkorra van meg egy végzettsége és dolgozott már 1-2 évet jó esetben. Azzal meg aztán kb. ki is törölheti.
Anyuci/apuci vagy a párja lehet, hogy el tudja tartani, az nagy mázli de marha nagy felnőtt lét... (nem, nem az)
Mindenki akkor alapít ettől függetlenül családot, amikor késznek érzi rá magát. A felnőttség egyik ismérve, hogy ezzel tisztában vagy és nem azt nézed, hogy juj a Julcsika meg Pistike már lepottyantották az első porontyot. Le merem fogadni, hogy nem egy ismerősödnél nem volt betervezve a gyerek igazából..
Az én véleményem az, ha már fel lehet valamit mutatni pl saját ház/lakás, autó, stabil jövedelem majd utána jöhet a családalapítás.
Aki huszon pár évesen csinál gyereket az egy idióta. Majd arra leszek kíváncsi, ha a szülők nem tudják pénzelni őket, akkor mit fog csinálni. Mer még magát se tudja eltartani, nemhogy gyereket is.
Illetve mit tud tanítani a gyereknek, mivel neki sincs semmi tapasztalata az életről.
24/F
Szerintem nem szabad máshoz mérni magadat.
Én akkor fogok szereket szülni mikor stabil anyagi háttért tudok biztosítani és úgy érzem, hogy felkészültem az anyaságra. És tudom neki nyújtani a megfelelő gondoskodást, illetve a pszihologiai fejlődést. Mert szerintem egy gyerek nem tud gyereket nevelni.
Attól h másnak hamarabb van még nem jelent semmit. Lehet tesz fel a facebookra pár képet de valóság lehet merőben más. Mondjuk lehet egésznap csak a szülök foglalkoznak vele, ha ez van gondolom a szülök is finanszírozzák a baba szükségleteit. Nem is szólva aról mi lesz ha a szülök nem lesznek, ha mondjuk meghalnak? Semmilyen végzetség, se munka, és ezt még lehetne sorolni. Szerintem felelőtlenség így gyereket szülni. És ezt mindet majd a gyerek sinyli meg a végén.
*viszont
Elnézést.
Szerintem teljesen normális az, ha 23 évesen vki tanul és már dolgozik.
Bizonyos körökben újra trendi lett 21-22 évesen házasodni meg gyereket szülni, de messze nem ez az átlag, és semmiről nem vagy lemaradva, sőt. Csak nyersz vele, ha nem ugrasz bele éretlenül ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!