Úgy érzem többé már nincs értelme az életemnek. Gondolkodtam az öngyilkosságon is, de félek megtenni. Szerintetek önző dolog?
NEM ÖNZŐ DOLOG!
Tudod mi az önzőség? Ha valaki másnak akar megfelelni.
Több kérdésben is olvasok öngyilkosságot, meg jó pár válaszban olyat, hogy "nincsen már értelme küzdeni stb" kifejtéseket. Csak ugye az a helyzet, hogy mindannyian ebben az egyetlen realitásban vagyunk és ahogy a munkánk, függ a másikunk munkájától, a sorsunk is függ a másikunk sorsától.
Ahogy életben vagyunk, az élet is fenn akar bennünk maradni, addig meg valahogy egy élhető világot kellene építenünk, hogy ha már mi fenn tudtunk maradni az elődeink által, a leszármazottaink is fenn tudjanak maradni miáltalunk. Ha elterjed mémként hogy "nincs már értelme dolgozni itten", akkor ennyi erővel ebben a percben is ledobhatnánk vagy 20-30 atombombát,aztán végleg vége az életnek. De ugye itt vagyunk és jó lenne fenntartani magunkat ha lehet békességben, hogy zaklatottságmentesen tudjunk napi szinten létezni.
Olyan válasz is van, hogy "valamiben tönkre kell menni, kávé, cigi, stb...". Ha magunkban kárt okozunk, lehet hogy a gyerekünkben is keletkezhetnek genetikai károk vagy bármi olyan, ami csak átörökítve jöhet elő. Így meg az utódainkkal cseszünk ki alaposan, hogy egy életre szenvedésre kárhoztatjuk a saját hülyeségünk által. A "nincs értelme az életemnek..." válaszra pedig azt tudom mondani, hogy te is ugyanolyan emberi lény vagy mint én, meg a másik, harmadik, stb., így valami hasonló napi rutint neked is bírnod kellene. Én nem vittem olyan sokra az életben, egyszerű mindennapjaim vannak, amiben fenntartom magam, így neked is jó lenne ezt a nyugis mindennapokat fenntartani magadnak, ezt tapasztalati úton mondom, hogy ezzel ártasz a legkevesebbet magadnak és másoknak is. Ha depisebb vagy, akkor olykor egy-két kávé, egy-két cigi belefér, persze nem kell túlzásba vinni. Amúgy mondta valaki, hogy kell létezni? Mondta valaki, hogy kell dolgozni? Szerintem nem. Nekem se mondja senki, hogy menjek dolgozni, mégis elmegyek, ha nincs munka, akkor meg keresek, mert ahhoz, hogy mindennaposan élni tudjak, aktivizálnom kell magam, és a fizetésem által megmarad a gazdasági aktivitásom is, és mindenem megfelelő pörgésben van.
A világunk anyagiassága pedig annyiban magyarázható, hogy eleve anyagból van minden realizálódva, a körülöttünk levő dolgok is és mi magunk is, így a testünk is ez anyagi világ törvényszerűségeinek engedelmeskedik. Ezek ellen akkor se lehet tenni, ha a fene fenét eszik is.
Aki fogyni akar, az ezek alapján járjon el a testével kapcsolatban megfelelő mozgással, kajában megfelelő mennyiségi arányokat betartva.
Szóval ha már úgy megszülettél, életben vagy, egészséges vagy, akkor csináld normálisan a dolgaid a legjobb tudásod és képességeid szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!