Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek az jó barátszűrő,...

Szerintetek az jó barátszűrő, hogy ha kikapcsolod a szülinapi értesítéseket Facebookon, és megnézed, kik azok, akik anélkül is felköszöntöttek, hogy a Facebook emlékeztette volna őket?

Figyelt kérdés
Tekintve hogy nem igazán tekinthető közel sem barátnak az, aki a másik születésnapját nem tudja, mikor van.
2018. jan. 21. 12:28
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Milyen neglepetés. Eddig senki nem köszöntött fel fb-n. :D (#21-es vagyok)
2018. jan. 22. 08:49
 42/43 anonim ***** válasza:

28: Nekem ehhez nem kell teszt. Számomra ez e fura, hogy enélkül nem tudom, hogy ki a barátod.

A barátaim tudják a szülinapomat, mert fb előtt is felköszöntöttük egymást, személyesen. És most is így teszünk. Nem fb-on írogatunk egymásnak.

De ha valaki valamelyik évben éppen elfelejti, attól még ugyanolyan barátom. Volt már ilyen velem is, hogy csak pár nap múlva köszöntöttem fel egy nagyon jó barátomat. Ettől még ugyanolyan jóban vagyunk :)

2018. jan. 22. 10:00
 43/43 Kacsa Tibor válasza:

"Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy" olyan dolgokra emlékezni, mint valakinek az a napja, amikor megszületett."

Szerintem ez abszolút beállítottság kérdése. Engem nem különösebben zavar, ha születésnapomon nem köszönt fel a barátom. Persze ismerek olyan (hozzám közel álló) személyeket, akiket ez zavar, de én személy szerint kicsinyesnek érzem az alapján megítélni az embert, hogy emlékszik e arra, hogy mikor születtem. Az igazság az, hogy az én életemben jelenleg 13 olyan személy van, akiknek illik tudnom a születésnapját és névnapját. Ez összesen 26 dátum. Ami alapvetően nem tűnik soknak, meg lehet azt mondani, hogy ... vagyok, mert ennyit nem tudok megjegyezni, de őszintén szólva fölöslegesnek tartom, tekintve, hogy idővel úgyis elfelejtem... És mielőtt jönnének az offenzív reakciók, elárulom, hogy fel is lehet írni a dátumokat. De várj csak :O A facebooknak van egy funkciója, ami emlékeztet mások születésnapjára és névnapjára, wow...

Tehát a lényeg:

- Ha szerinted nem barátod, mert nem emlékszik a születésnapodra, akkor nem ő a rossz barát, hanem te vagy a kicsinyes, és feltehetően nálad vannak problémák.

- Másrészt pedig ha van egy eszköz a birtokodban, ami megkönnyíti az életed, akkor ne törd magad fölöslegesen. De ha gondolod lehetünk barátok, gyere át hozzánk felásni a szántóföldet. Egy jó barát átjön és segít ásózni, a traktor egy fölösleges dolog...

2018. jan. 22. 13:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!