Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek az jó barátszűrő,...

Szerintetek az jó barátszűrő, hogy ha kikapcsolod a szülinapi értesítéseket Facebookon, és megnézed, kik azok, akik anélkül is felköszöntöttek, hogy a Facebook emlékeztette volna őket?

Figyelt kérdés
Tekintve hogy nem igazán tekinthető közel sem barátnak az, aki a másik születésnapját nem tudja, mikor van.
2018. jan. 21. 12:28
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
75%
Ráadásul az a vicces, hogy régebben amikor tényleg mindenki fent lógott FB-n akkor pont olyan emberek köszöntöttek meg, akik korábban középsuliban évekig kiközösítettek, napi szinten megaláztak. Persze visszaírtam, hogy "Köszi, köszönöm" de legbelül két pofont vertem volna le nekik.
2018. jan. 21. 12:49
 12/43 anonim ***** válasza:
66%

Én még a családtagjaim szülinapjait, névnapjait se tudom fejből. Nagyon nehezen jegyzekmeg ilyen dátumokat meg számkombinációkat (a bankkártyám pinkódját is elfelejtettem pl. és pár napja kellett mennem újat igényelni..), ha valaki emiatt szakítaná meg velem a kapcsolatot, mert szerinte emiatt nem vagyok igaz barát, azért szerintem nem is kár :D

19L

2018. jan. 21. 12:58
 13/43 anonim ***** válasza:
81%

Ilyen elven már is is jó barátszűrő, ha nincs fb-od.

Valóban nem hatódom meg attól, ha valaki fb emlékeztetőnek köszönhetően írogat, de nem is sértődöm meg azon, ha nem tudja mindenki a születésem napját.

Bár közeli barátra jellemző, hogy tudja, ha eddig legalább egyszer részt vett egy ilyen b-day bulin, másképp honnan a fenéből kellene tudja egy távoli barát?

2018. jan. 21. 13:06
 14/43 anonim ***** válasza:
72%

"Tekintve hogy nem igazán tekinthető közel sem barátnak az, aki a másik születésnapját nem tudja, mikor van."

Anyámat mindig az egyik bátyja figyelmezteti, hogy a rokonságban kinek mikor van születésnapja. Hagyjuk már ezt a butaságot.

Ez alapján maximum csak azmérhető, ki olyan sértődős, hogy ezt komolyan veszi.

Egyik legjobb barátnőm február 3-án született, de egy másik február 2-án, évekig összekevertem.

Azon kívül előfordulhat, hogy tudom fejből XY születési dátumát, de amikor az a nap eljön, mozgalmas napom van, és elfelejtem, hogy jesszus, ma van 12-e. Jó, hogy figyelmeztetnek rá.

Azon kívül: ennyi erővel mondhatom, hogy nem vagy jó barát, nem hívtál meg a szülinapodra.

Továbbá: tudod, ki mindenki szülinapjára emlékszem? Első osztályban volt egy barátnőm, akivel azóta összevesztem, mert egy agyatlan p*csa lett. Mai napig tudom a születésnapját, a családja VEZETÉKES telefonját, a címét irányítószámmal, és hogy a tisztasági csomagja nekilógott a 2-es számú fogason (én voltam az 1-es). Szerinted ő jó barátom? Vagy egyik régi barátnőmmel kialakult egy bizonyos mondókaszerű dolog,amit a másik szülinapján elmondunk/megírunk. Még akkor is tartottuk ezt a hagyományt, amikor már nem is beszéltünk. Egy kórházban megismertem egy fiút, mai napig egy viccel köszöntöm fel, azt se tudja már egyikünk se,honnan jött. De emlékszem a gyerekkori szerelmeim szülinapjára is. Ellenben nem tudom annak a lánynak a szülinapját, akivel nagyon összebarátkoztunk pár éve az egyetemen, tartjuk is a kapcsolatot.

És még valami: az, hogy nem vagyok valaki legjobb barátja, nem jelenti, hogy nem szívesen köszöntöm fel. Pl. a volt tanáromat is felköszöntöm szülinapján, de nem lógunk együnk. Régi színjátszó szakkörös embereket és még sokakat is szívesen felköszöntök. Mivel nekem a szülinapom pont egy napra esik egy ünnepnappal, mindenki könnyen megjegyezte, és mindig az egész suli felköszöntött, mikor még iskolás voltam, néhány emberről nem is tudtam, honnan tudja. Vajon ők mind a barátaim voltak?

2018. jan. 21. 13:09
 15/43 anonim ***** válasza:
71%
Még valami: én azt tartom illetlenségnek, amikor valaki felköszönt,és a másik ember az alatta lévő kommentben, hozzáfűzésként köszönt fel. Ezzel nyilvánvalóvá teszi, hogy csak azért tette, mert most meglátta. De ez sem válóok.
2018. jan. 21. 13:10
 16/43 anonim ***** válasza:
83%
És ha Kis Mariska tudja fejből a szülinapod, mert megjegyezte valamiért, pl. az övé is ugyanazon a napon van, de egyébként 12 éve nem találkoztatok, és korábban sem voltatok közeli viszonyban, akkor ezentúl ő lesz a legjobb barátnőd? :D Most komolyan, fb nélkül nem tudod eldönteni, hogy ki a közelebbi és ki a távolabbi barátod, ismerősöd???
2018. jan. 21. 13:11
 17/43 anonim ***** válasza:
76%
Még egy utolsó kommentet hadd engedjek meg magamnak. Nem kötekedni akarok, de magadtól kell tudnod, mindenféle cselekvéseikből, hogy ki a barátod, és te kit tekintesz annak. Én. pl. azzal sem értek egyet, hogy az a barát, akivel minden nap beszélgetned kell. Tapasztalatom szerint épp az ilyenek szűnnek meg, amint pár nap kimarad, de akivel nem beszélek minden nap, de időről időre találkozunk, azok megmaradnak. Amit te csinálsz, az kb. olyan, mint amikor a Jóbarátokban Joey felvenne egy lakótársat, aki minden szempontból szimpatikus,de feltesz neki kérdéseket, hogy fecske vagy vidra, kutya vagy macska, pizza vagy makaróni, és az utolsóra rosszul válaszol, ezért Joey elküldi, majd szomorkodik, hogy el kellett küldenie.
2018. jan. 21. 13:15
 18/43 anonim ***** válasza:
64%

Harag és részrehajlás nélkül: ha valaki az szerint minősíti "barátját", hogy flköszönti-e FB-n szülinapján, primitívségre vall.

Legjobb barátod-é az, aki fennmarad éjjel, hogy elsőnek köszönthessen, aztán nappal, a hátad mögött kibírhatatlan, másokat kihasználó, szemét alaknak titulál?

Különben is, a te szülinapodon anyádat kéne köszönteni, hogy szenvedése árán világra hozott téged, no és apádat, mert valami része csak van abban, hogy fenn lehetsz az FB-n!

2018. jan. 21. 13:21
 19/43 anonim ***** válasza:
78%

És hogy fogod kiszűrni azokat, akiket egy közös barátotok figyelmeztet a szülinapodra?

Inkább azt nézd meg, ki az akire nehéz helyzetben is számíthatsz, aki őszinte veled, és figyelmeztet, ha valami hülyeségre készülsz, vagy legalább azt meg meri mondani, ha egy ruha, vagy frizura szerinte nem áll jól neked.

2018. jan. 21. 13:41
 20/43 anonim ***** válasza:
64%
Az igazi barátaid a valóságban is felköszöntenek. Ne a fészbúktól várd az igaz barátokat. Lehet hogy egy igaz barátod elfelejti a szülinapodat mert aznap épp egy fontos vizsgája van vagy melózik. De látja fészen hogy hoppá ost van a legjobb barátom szülinapja, de jó hogy figyelmeztetett. És szervez neked bulit. Ennyi ne kell túlgondoni.
2018. jan. 21. 13:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!