Szerintetek az jó barátszűrő, hogy ha kikapcsolod a szülinapi értesítéseket Facebookon, és megnézed, kik azok, akik anélkül is felköszöntöttek, hogy a Facebook emlékeztette volna őket?
"Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy" olyan dolgokra emlékezni, mint valakinek az a napja, amikor megszületett."
Ne röhögtess:) Sokan meg épp a te álláspontodat ítélik felszínesnek, ha csak pusztán ennyi alapján ítélsz meg egy barátot. A kérdésben nem volt megadva, hogy közeli barátokat tesztelsz, inkább átalánosságban minden barátról beszéltél, ami jelenthet több tucat embert is.
"nem igazán tekinthető közel sem barátnak az"
Azt még megérteném, hogy valaki néhány közeli barátjától várja el ezt, de hogy ez alapján "szűröd" azt, hogy kikkel barátkozol, akár távolabbi barátként, az már egész más hangzást kap....
"Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy""
Vicces, hogy egy ilyen kérdés után pont te beszélsz felszínességről... :D
"Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy" olyan dolgokra emlékezni, mint valakinek az a napja, amikor megszületett."
Hagyjuk már, az egész nagy szülinapozási mizéria a 20/21. század agyszüleménye, kérdezd meg a nagyszüleidet, nekik hányszor ünnepelték a születésnapjukat, mikor gyerekek voltak!
"Érdekes válaszok születtek. Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy" olyan dolgokra emlékezni, mint valakinek az a napja, amikor megszületett. Nyilván én is csak pár embernek tudom, de nekik viszont tudom, a haveroknak, közömbös embereknek nem. Nem az volt a kérdés (vagy elvárás), hogy mind a néhányszáz ember ismerje a másik születésnapját fejből, és köszöntse fel, hanem hogy akiket te a barátaidnak tartasz, azok "megbuknak-e ezen a teszten", ha nem emlékeznek az ember életének legfontosabb napjára."
A barátaim MINDIG emlékeznek rá, de nem feltétlen facebookon írnak, hanem sms-ben vagy fb-on, de messengeren. sőt, én úgy veszem észre, hogy az igazi közeli barátok, kifejezetten nem az üzenőfalon írnak, hanem személyesen.
nekem van ismerősöm, aki a 12 órás időeltolódásnál fent maradt egy világ végi szigeten, hogy felköszöntsön elsőként. előtte egy éve nem beszéltünk... ilyenkor mi van?
értem, mit akarsz mondani, de szerintem az, hogy sok ember a fb-on felköszönt, egy kellemes dolog. nem várom el, hogy a barátaim legyenek, jól esik a köszöntésük. akkoris, ha aznap jöttekrá, hogyma van,hiszenattólnem leszkevésbé őszinte. szerintem tényleg lehet jót kívánni amásikkal akkor is, ha enm tudtad, hogy ma van az a adolog. pl. ha megtudom, hoyg valai levizsgázott, terhes stb., akkor isígy történik csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!