Szerintetek az jó barátszűrő, hogy ha kikapcsolod a
szülinapi értesítéseket Facebookon, és megnézed, kik
azok, akik anélkül is felköszöntöttek, hogy a Facebook
emlékeztette volna őket?
Az én szülinapom holnap lesz. Már 3-4 hete töröltem a vészesen közelgő dátumot, és azt is, hogy írhassanak a falamra. (Már ha valakinek eszébe jut, nehogy más látja, aki aműgy nem tudná, így felköszönt)
Így tényleg csak az fog engem felköszönteni, aki tudja, és csak üzenetben.
Csak azt fogom innentől kezdve felköszöntemi, aki értesítő nélkül is felköszönt holnap. (Azaz hétfőn)
2018. jan. 21. 13:59
Hogyan lehet beállítani, hogy ne írjanak a falamra? Eddig csak a képeknél kér felülvizsgálatot, de sajnos nekem is engedi, hogy írjanak születésnapi köszöntést.
A kérdésre válaszolva, ha Te úgy érzed ettől jobb lesz, akkor kapcsold ki, de attól, hogy valaki ír Neked, még nem lesz a barátod, és attól, hogy valaki nem köszönt fel, még lehet egy olyan személy akire számíthatsz az életed során.
2018. jan. 21. 14:04
Nekem úgy van beállítva a fal, hogy írhatnak, de csak én látom, így aztán ugyanúgy nem látja senki rajtam kívül, hogy más is felköszönt-e.
2018. jan. 21. 14:06
Nem, ez legfeljebb memória teszt. Én pl fejből emlékszem az összes általános iskolai osztálytársam szülinapjára, a húgom viszont képes az enyémet is elfelejteni. Emberfüggő, ki mennyire tud ilyen dolgokat megjegyezni.
2018. jan. 21. 14:09
Ez akkora egocentrikus baromság... Nem kell fejből emlékezni mindenkinek a névnapjára/szülinapjára. Csak annyit érsz el, hogy azoknak a barátaidnak, akiknek tele van a fejük teendőkkel, és napi stresszel bűntudatuk lesz, hogy nem köszöntöttek fel, és kínos lesz neked is, meg nekik is, ha később bocsánatot kérnek.
2018. jan. 21. 14:11
26/43 anonim válasza:
Ez alapján hülyeség megítélni, hogy ki a barátod és ki nem. Én néha még azt sem tudom hogy milyen nap van, nem hogy hányadika.
2018. jan. 21. 14:27
Szerintem nem abban mutatkozik meg hogy valaki jó barátod-e, hogy tudja-e a szülinapodat, hanem abban, hogy kiáll érted a bajban is és segít amikor szükség van rá, mindig számíthatsz rá, megért és elfogad olyannak amilyen vagy. A szülinap csak egy szám. Én csak azokét szoktam megjegyezni, akikét valamihez tudom kötni. Pl ugyanaz a hónap mint a nap, vagy ugyanaz a nap mint nekem csak más hónap és hasonlók. Mivel tudom, hogy a facebookon meg tudom nézni (előre is), vagy valakitől meg tudom kérdezni, hogy pontosan mikor lesz, mert körülbelül általában tudom, így nem állok neki beseggelni egy újabb "felesleges" információt. Aki közeli barátom annak amúgy se a fb falára írok szentimentális köszöntést, hanem valamikor találkozok vele és megünnepeljük úgy.
2018. jan. 21. 14:40
28/43 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok születtek. Úgy néz ki, a 21. századi felszínes kapcsolatok korában már nem "trendy" olyan dolgokra emlékezni, mint valakinek az a napja, amikor megszületett. Nyilván én is csak pár embernek tudom, de nekik viszont tudom, a haveroknak, közömbös embereknek nem. Nem az volt a kérdés (vagy elvárás), hogy mind a néhányszáz ember ismerje a másik születésnapját fejből, és köszöntse fel, hanem hogy akiket te a barátaidnak tartasz, azok "megbuknak-e ezen a teszten", ha nem emlékeznek az ember életének legfontosabb napjára.
29/43 A kérdező kommentje:
Mellesleg értelemszerűen a facebook szülinapi értesítések ki vannak kapcsolva, ezért nincs az, hogy találgatni kell, hogy vajon valaki azért köszöntött fel, mert amúgy is tudta a születésnapod, vagy azért, mert a facebook jelezte.
Ez az egész születésnapi, névnapi mizéria egy hatalmas emberek által generált baromság. Tartsa be az aki kitalálta.
Szerencsére nagyon sok jó barátom van, de egyiknek sem tudom a születésnapját fejből, sőt van akit el is felejtek felköszönteni, mégis a legjobb barátaimnak mondhatom őket és ők is engem.
Undorító, hogy az emberek milyen felszines mércéket állítanak egymás elé. Mindenkinek más a fontos. Most legyen az a legjobb barátom aki minden egyes jeles napomkor a legszebb üzeneteket írja pontban éjfélkor, vagy legyen az a barátom akivel bármikor bármiről tudok beszélgetni, legyen az boldogság vagy bánat?
Szerintem eléggé egyértelmü a válasz.
2018. jan. 21. 15:02
Kapcsolódó kérdések: