Mi a véleményetek a Nefertiti névről?
Figyelt kérdés
2017. dec. 15. 18:32
31/63 anonim válasza:
Van alapja pedig. Tény, hogy az ilyen istentől elrugaszkodott neveknek náluk van hagyománya, itt csak azért írták, gondolod meg, vállalsz-e velük közösséget.
32/63 anonim válasza:
Szép név, semmi bajom vele, de nem adnám a gyerekemnek, és nem magyarkodás miatt, hanem azért nem, mert nem akarok kiszúrni vele, egy macskának viszont simán, de egy macskának nem is kell megjelennie hivatalos helyeken. Abban az országban, kultúrában van helye ennek a névnek, ahova tartozik. Ez speciel egy olyan név, ami nem fog beidomulni a magyarba úgy, mint mondjuk a Mária, ami egyébként héber-görög-latin eredetű.
33/63 anonim válasza:
Nem burkolt cigányozás. A cigányok adnak előszeretettel hasonlóan neveket a gyerekeiknek sorozatokból, filmekből, rajzfilmekből. Ez nem cigányozás, hanem tény.
34/63 anonim válasza:
Mi az undorító benne? Hiszen ők adnak előszeretettel ilyen neveket. Ebben semmi rossz nem volt csupán ténymegállapítás. Hidd el, a hr-esek is rögtön azt gondolják, hogy biztos cigány, akinek ilyen cifra neve van.
35/63 anonim válasza:
Nem volt itt burkolt cigányozás, mit beszélsz zöldségeket!
Azt fejtettük ki, hogy ilyen neveket a cigányok adnak és pont.
Hol itt a cigányozás?
Ha azt írtuk volna, hogy az Igort az oroszok adják a kölkeiknek, akkor "oroszozunk"?
Tudjál már elvakultságodban különbséget tenni!
36/63 A kérdező kommentje:
Oké, akkor Engem meg lehet tótocskának csúfolni, de ismétlem, csak véleményt kérdeztem. Ennek ellenére válaszok tömkelege érkezett úgy, mintha a gyerekemet így akarnám nevezni.
2017. dec. 15. 19:52
37/63 anonim válasza:
Azért, mert véleményt kértél, és mi úgy adtunk, mintha ezt egy gyereknek kellene viselnie. Hogy adjunk választ? Nem írtad, hogy a bettádat akarod így hívni, akkor csak embernévként fogjuk osztályozni. Ráadásul jócskán vártál azzal is, hogy eláruld, hogy nem vársz gyereket, nem aktuális a kérdés. Én úgy adtam választ, hogy ha a jövőben valami beteg nevet tervezel a gyerekednek, akkor is legyen valami szellemi útravalód :)
38/63 anonim válasza:
ÉRTSD MEG végre!
Senki nem csúfolt senkit, véleményt mondtunk, mert te kérted!
Még egyszer:
SENKI NEM CSÚFOLT SENKIT!
Sikerült felfognod?
39/63 A kérdező kommentje:
Ugyan már! Én is tudom, nagyrészt melyik népcsoport tagjai viselnek Magyarországon Lakatos, Kolompár, vagy Kalányos vezetéknevet. :)
2017. dec. 15. 19:55
40/63 anonim válasza:
Azért, mivel általában ilyen céllal teszik fel ezeket a kérdéseket.
Macskának amúgy tényleg szép, de a gyerekemnek én se adnám, de szintén nem nagymagyarkodásból. Hogy jött ez neked? Vannak szép, akár ritka, magyarba tökéletesen beleillő nevek is, amiket a lányomnak is adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!