Mit szóltok ahhoz, hogy a Kis Pálné, Nagy Józsefné - típusú nevek a nők alárendeltségét sugallják ( és ezért el kell hagyni őket)?
10-es hozzászóló, én fogalmazok "sarkosan"?
És amit idéztem, az milyen megfogalmazás?
Az elvtársaidnak köszönheted, hogy ilyen megítélés van rólatok, meg a mozgalmatokról, mert hogy nem a nőket segítitek vele, az is biztos.
A ti saját tébolyodott elmeállapototokat akarjátok ráerőltetni a többi nőre, a férfigyűlöleteteket, egoizmusotokat.
Családrombolásból már jelesre vizsgáztatok, minden téren.
A legjobb amit tehettek a nők érdekében, ha befogjátok a szátokat, lehetőleg örökre.
Vagy esetleg másmilyen égisz alól szólaltok fel, pl a nemzeti hazafias fasiszta néppárt alól. Akkor esetleg érthető lesz minden.
a tesóm [21 éves] most vette fel így a férje [23 éves] nevét
no kényszer, ő akarta és tényleg minden ok köztük
(A 11. válaszolónak)
„És amit idéztem, az milyen megfogalmazás?
Az elvtársaidnak köszönheted, hogy ilyen megítélés van rólatok, meg a mozgalmatokról, mert hogy nem a nőket segítitek vele, az is biztos.”
Amit „idéztél” (gondolom a szöveged „nehogymá egy kannak a nevét viseljem, sosem mennék férjhez” részéről beszélsz), nem tudom, honnan vetted, azt meg pláne nem, hogy miért vonatkoztatod rám és az ide választ írókra, mivel itt senki még csak hasonlót sem írt.
Sajnálom, hogy ezt nem látod, mivel továbbra is az a helyzet, hogy azok a válaszolók, akik szerint alá-fölé rendeltségi viszonyt fejez ki a kérdéses névválasztás, mind azt írták, hogy nekik ez a véleményük, de ha valakinek ez tetszik, szíve joga ilyen nevet viselni. Vagyis senkire nem akarják ráerőltetni a véleményüket. Annak ellenére ezt írták, hogy a kérdező kissé provokatív módon beleszőtte a kérdésébe, hogy el kéne hagyni ezt a névformát.
Érdekes ez az „elvtársazás”, elgondolkodtattál, kik is lehetnének az én „elvtársaim”. Köszi, hogy felvetetted, mert kellemes brainstormingot tartottam így magamban a mozgalomról, ahol az „elvtársaimmal” – mindazon nőkkel és férfiakkal, akik képesek és szeretnek gondolkodni, nyitottak más véleményére, és az alapelvük a szabadság, amelynek határt csak mások szabadsága szab – remek beszélgetéseket folytatunk. Például arról, vajon milyen lehet úgy élni, hogy az ember azt gondolja, csak egyetlen igazság létezik, és mindenkiben támadót lát, aki nem ért vele egyet.
Az, hogy nem bírod elviselni, ha valakinek eltér a véleménye a tiedtől, nagyon szomorú lehet számodra, igen sokat dühönghetsz emiatt. Lazulj el egy kicsit, senki nem akart rád erőltetni semmit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!