20.-ra
Köszönöm a megértést :)
Nem ítélem el, sőt! Csodálom a szarkákra figyelő sasszemeket.
12 órát állni, fáradhatatlannul figyelni, nem kis teljesítmény. Láttam már olyan bizti őrt, aki unalmában összeszedte a pénztárnál a kosarakat és a bejárathoz vitte.
A létetek egy kicsit sértő a becsületes emberekre nézve. Képzelj el egy olyan foglalkozási kört, aki az óvodában v. bölcsödében...minden hol, ahol gyermekek vannak, aki ügyel a gyerekek biztonságára. Mindenkire szúrós szemmel néz, a tanítónénire, az óvónénire, a szülőkre.
Szóval a pedofilhunter lenne a szakma neve. Szerinted, milyen érzés volna, a óvónéninek, ha minden mozdulatát gyanúsnak vélnéd. Rossz érzése lenne, a feltételezés miatt. Vagy, amikor a szülőket nézné árgus szemekkel.
Szóval, ezért utálatos a szakmátok, mert kellemetlen, amikor érzem figyelsz azaz, feltételezed rólam a lopás szándékát.
Ezt én kővető kamerákkal oldanám meg. Ott ülsz az irodádban, és tudtuk nélkül követhetnéd a számodra gyanús személyeket.
Az, hogy a rendőr megfújatja a szondát v. Igazoltat, az nem sértő, de az hogy kostatsz a feltételezett lópó után az sértő.
A tescóba mindig máshová tették a kedvenc termékeimet, az elején megjegyeztem hol van. Még a fej fölötti címkét is változtatják, megszoktam egy sor az édesség, majd átirják tészták ra. És ez gyanús, hogy ott elveszetten kóvájgom? Mert a nő követett. Munkából jöttem, nyakkendő se öltöny nem volt rajtam.
Vagy az, amikor két bolt van majdnem egymás mellett, az egyikben nem volt egy termék. Így átmentem megpakolt szatyorral a másikba, ahova azért nem jártam, mert lassú a pénztáros, egy élő halott. Aznap szerencsétlenségemre ő volt a pénztáros, állt mögötte a sor. Távoztam.
Másnap a "biztonsági", azt mondja "ne keverd a szart"
Milyen szart?
Majd az agyhalott pénztáros lányra hivatkozott, hogy én tegnap látott engem nagy táskával a bejáratnál, de megtorpantam a lopástol, és kimentem az űzletből.
"Kikérem magamnak"
"Ki van kérve" - mondta a bizti őr.
Sejtem mi történt. Gondolom a lány látta, hogy nem őrültem ő a pénztáros, és áll mögötte a sor.
Egy hónapot sem volt ott, gondolom kitették a szűrét, neki is, s a bizti őrnek is.
Nocsak... Itt élnek értelmes, megértő emberek is? :)
Viszont bocsánat a "Fajtám" Miatt :( Én nem szoktam a bajt keresní, sőt probálom nagy ívben kikerülni. Nem minden biztonsági őr van rosz természettel megáldva.
Van egy ismerősöm aki szintén az elmesélt nekem pár éve egy sztorit. Mikor egyszer a Tesco bejáratánál állt, látott egy cigány nőt(Látszott szegényen hogy szegény volt) És a pénztárnál elkezdett egy nővel beszélni, mint ha ismerné, peddig az előtt sose találkoztak, a nő ellenekezt(mondta hogy nem emlékszik , nem ismeri őt...) Közbe meg a cigány asszony se ismerte a másik nőt, csak ez egy elterelő hadművelet volt a pénztáros ellen mert miközbe beszélgetett pakolta pulóvere ujjába ezeket a kis apro , mozditható dolgokat. A biztonsági őr ismerősöm ezt észre vetted de nem szolt a senkinek, se a pénztárosnak, se senkinek , csak nekem , meg pár barátnak.
Az eddigi utolsónak meg köszönöm hogy megosztotta velünk ezt a történetet , és hogy szánt időt a leirására :)
Nem minden biztonsági őr gonosz :)
Mikor kellett a pénz és még nem kezdtem el a sulit én is sokat dolgoztam a szakmában. Focimeccsen vip beléptetés, filmforgatás, egyetemi rendezvények, fesztiváloknál koncertek és népszavazás aláírások vigyázása. Szóval jobb munkák, úgy értem kevésbé unalmasak. Ráadásul egyetemi bulikon, kisebb fesztiválokon számomra meglepő fordulat volt mikor a lányok jöttek ismerkedni:O na most mikor mennének oda egy Rossmann biztonsági őrhöz?:Dd De olybá tűnik jól elkülöníthető a különféle helyeken való munkavégzés megítélése.
Sajnos a legtöbb kollégával két értelmes szót sem lehetett váltani. Ám akadtak órákig tartó beszélgetések történelemről és politikáról, társadalmi, szociális dolgokról. Meglepett, hogy azért egy-két ember mit keres az éjszakában síppal dobbal biztonsági őr igazolvánnyal. De mondom, nem ez volt a jellemző, hanem a tirpákság. Egyébként rajtam is ugyanígy meglepődtek például a forgatáson stábtagok, vagy teszem azt fiatal politikustanonc egyetemisták, hogy ugyan egy biztonsági őr mitől ilyen intelligens és művelt?:D Miért nem mást dolgozok? Stb. Főnökök általában rendes arcok voltak, nem is volt rossz a pénz. Nem mondom, hogy nem csinálnám többet, ha úgy hozza az élet. De szigorúan csak hasonló jellegű biztosításokat mint eddig, plázában soha nem császkálnék díszpintyként:S Sajnos ilyen bolti, plázás közegben ahogy látom még elterjedtebb ez a seriff feeling az őröknél...
Egy szónak is száz a vége, nem ítélem, ha valaki őrként dolgozik. Ellenben, ha emberileg hagy némi kívánnivalót maga után, akkor igen. De ez nem függ attól, hogy valaki biztonsági őr vagy sem. Csak épp ebben a közegben több ilyen van.
Előző voltam.
Amugy az az illető téved aki azt mondta: "Mindenki biztonsági őrnek születik, csak valaki tovább tanul"
Biztonsági őrnek is tovább kell tanulni, én Cegléden a Bem-be mentem. Ha ezt nem tudod akkor tuti még az általánost se jártad ki , hanyadikos vagy eldöntötted már? :D
24-25.-re.
Itt a másik :) Köszönöm a sztorit és a megértést :) A díszpintyyen szakadtam :D
Mégis miért lenne az?:)
Még a kidobókkal sincs baj,ha agyra is edzenek.
Bruttó 600Ft-ért álldogálsz egész nap közben szétlopják a boltot te meg csak nézel ki a fejedből.
Nagy karrier mit ne mondjak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!