Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenkinek jobb élete van,...

Mindenkinek jobb élete van, okosabb, magabiztosabb, jobb mint én, elfogadtam a tényt, de már nem érdekel. Depresszió?

Figyelt kérdés

Az emberek félnek vállalni a gyengeségeiket. Nekem nagyon sok gyengeségem van. Az életem teljesen tönkrement, mondhatni nincs...vagy talán sose volt. Ha nem látnám magam körül, ezt a tökéletességre törekvést, talán több önbizalmam lenne. Ha tudnám, hogy belül valamennyire mindenki szenved, akkor nem érezném magam egy hulladéknak. De úgy érzem, csak én szenvedek. Nézem az utcán a divatos, igényes kinézetű lányokat. Én is lehettem volna ilyen. Én is lehetnék ilyen... de egyszerűen nem értem, hogy van energiájuk így kinézni. Ez motiválja őket, hogy dolgozzanak a pénzért? A kinézet. Műköröm, ruhamánia, túlzott igényesség stb. ilyenek... annyi probléma van az életben, és hogy képesek ilyen jelentéktelen dolgokkal foglalkozni, hogy műköröm? Ilyenkor elgondolkodok, hogy másnak normális, tartalmas élete van, BOLDOG, VIDÁM tudatállapotban él, nem olyanban mint én, és azért képes foglalkozni ezekkel. Az emberekkel már szinte teljesen megszakítottam a kapcsolatot, már a családommal is nyűg beszélni, szégyellem, de így van.. ők se ismernek. Úgy érzem, nem kell tudnia senkinek, hogy mennyire mély, sötét, és fájdalmas tudatállapotban létezem, és hogy mi az eredménye, magyarán mennyire nem produkálok semmit az életben. Egyre inkább úgy érzem az én világom nem fér össze az emberek világával, így nincs is értelme belevonnom magam. Teljesen elszeparálódtam, és ezt én akartam így. Nem tudatosan, de most már rájöttem, nem a világgal van baj, velem van baj. Nincs kedvem dolgozni. Egyrészt azért mert gyűlölök emberek között lenni, 2 nincs szükségem semmire. Kaja, internet, és legyen hol aludni, és ennyi... Nem érdekelnek már a ruhák, a smink, a haj, hogy menőnek és jó életűnek látszódjak. Már nem érdekel semmi, csak a saját fájdalmas gondolatmeneteim. Ma elgondolkodtam, hogy szombat van... régen ilyenkor a barátaimmal iszogattam. Igaz akkor se voltam a társaság közepe, de legalább akartam lenni valaki. Akkor még voltak céljaim, még erőlködtem, hogy látszódjak valakinek. Most már egyszerűen csak úgy érzem nem érdekel senki, nem érdekel az emberiség. Belefáradtam az életbe.

Ez egyértelműen depresszióra utal, de az emberektől elzárkózás nem csak emiatt van, alapból introvertált vagyok. Az igazság, hogy nálam a lehangoltságot néha felváltja egyfajta emelkedett hangulat, boldogság. Semmi se történik, csak simán elgondolkodok dolgokon és így létrehozok ilyen mély és boldog tudatállapotokat, és ezek váltják egymást. Gondoltam rá hogy bipoláris zavar, de nincsenek olyan erős tüneteim. Valaki segítsen.

2017. okt. 8. 02:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Nézd, tényleg segítő jelleggel írom: egész biztos, hogy depressziós vagy, ami jelenleg beszűkíti, egysíkúvá teszi a gondolkodásod. Kérd szakember segítségét, mert úgy ki tudsz jönni ebből az állapotból.

Ha nem érdekelne, nem írtál volna ki kérdést.

2017. okt. 8. 07:58
 22/29 anonim ***** válasza:
29%

Szégyen, amilyen válaszok erre a kérdésre érkeztek. Ezekre valóban csak így lehetett reagálni.

A műköröm nem utal arra, hogy a viselője boldog. A ruhamánia nem fokmérője az emberi értéknek. Mindenkinek a saját stílusát kell kialakítania, nem a másét követnie.

Depresszió. Menj pszichológushoz, aki kihoz belőle. De addig se tartsd magad távol a számodra rokonszenves társaságtól. Vannak olyan emberek, őket kell keresni, a nem szimpatikusokkal pedig nem törődni, nincs hozzájuk közöd.

2017. okt. 8. 08:16
 23/29 anonim ***** válasza:
42%

Nos, amikor először elolvastam a kérdésed én is 14-16 évesnek tippeltelek.

Aztán elolvastam a kommentjeid, és nem akartam válaszolni. Úgyhogy első lépésként: Ne légy arrogáns. Légy kedves, úgy találhatsz barátokat (lehet, hogy most is vannak barátaid, de nem lehet olyan erős a kapocs, ha ők nem rángattak ki a "depresszióból".

Második lépés: önismeret. Tanulsz? Egyetemre jársz? Dolgozol? Az életes fontos részei ezek, és pontos önismerettel könnyebben boldogulsz velük. Plusz jó szórakozás és eltereli a gondolataida.

Harmadik: végy erőt magadon. Zuhanyozz le, moss hajat, szőrteleníts, stb. Ha kívül szépnek érezd magad, az elégedettséggel fog eltölteni.

Plusz lépés: Kit érdekel ki mennyire divatos/ kinek milyen a haja/sminkje? Légy önmagad, légy boldog.

2017. okt. 8. 08:21
 24/29 anonim ***** válasza:
64%

Tényleg durván elhordta itt a kérdezőt mindenki. Gyanítom még sosem éltek át hasonlót. Szerintem egyáltalán nem arrogáns, az ilyen talajmenti kommentekre pedig én is hasonlót válaszolnék.

Kérdező: mitől ment tönkre az életed szerinted? És min szeretnél változtatni? Akár privátban is leírhatod

2017. okt. 8. 08:39
 25/29 anonim ***** válasza:
+: egyébként ezek a váltakozó hangulatok inkább a mániás depresszió tünetei. Nekem is szoktak néha lenni. Ennél jellemző, hogy a semmitől lekerülsz mélyre, aztán vársz pár napot/hetet és kapsz egy boldogságrohamhoz hasonlót.
2017. okt. 8. 08:49
 26/29 anonim ***** válasza:
Tesó. Gumbancold ki a drótokat. Dobj be egy leszarom tablettát ès legyèl önmagad. Ha te megváltozol, a világ is. ;)
2017. okt. 8. 09:16
 27/29 anonim ***** válasza:

"Mindenkinek jobb élete van, okosabb, magabiztosabb, jobb mint én"

Hát nagyon nagy tévedésben élsz! A legtöbb ember teljesen átlagos, vagy átlagon aluli életet él, de velük nem találkozol, mert ugyanúgy bezárkóznak, ahogy te, és a fészbukon se tolják naponta a magukról készült a képeket eléd, ezért alakul ki benned ez a "mindenki jobb nálad" érzés.

Éld a saját életedet úgy, ahogy neked jó, ne mással foglalkozz, és ne akarj versenyezni senkivel. Ha valaki abba öli az energiáját, hogy másnak megfeleljen, annak gyakorlatilag nincs élete.

Én egy 2 ezres faluban élek, és nagyjából 10% tartozik az "elitbe", ők azok, akik minden eseményen ott vannak, ezer fotót posztolnak magukról, hetente járnak fodrászhoz, kozmetikushoz, drága ruhákat hordanak, drága autókkal járnak, drága telefonjaik vannak, de ez egyáltalán nem ok arra, hogy a többi 90% beforduljon, elrejtőzzön, és egy senkinek tartsák magukat.

Én se vagyok egy nagy durranás, fészboukon se vagyok, mert alacsony vagyok, nem is túl fotogén, semmi nincs, amivel dicsekedhetnék napi szinten, nem tudom a kigyúrt testemet fotóztatni Dubajban, no name ruhákat hordok, alsó kategóriás autóm van és 40 ezer forintos telefonom, de ez engem nem akadályoz meg abban, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

Én ettől nyitott maradtam, nagyon sok ismerősöm van, akik többnyire hozzám hasonló egyszerű emberek, akik nem magamutogató pávák. És hidd el, hogy mi vagyunk többségben.

Te arról mondtál le, hogy "menő" legyél, "látszódj valakinek", és úgy gondolod, hogy ez minden, ami értelmet adhat az életnek, pedig ez nem így van. Nem ez az egyetlen lehetőség egy normális élethez.

A saját életedet éld, és ne mások szemében akarj jobbnak, többnek látszani!

Én szeretek horgászni, kerékpározni, fotózni, és mindezt a magam örömére. Amúgy meg nyitott, kedves, becsületes, pozitív gondolkodású ember vagyok, és a visszajelzések alapján kedvelnek az emberek. Nyilván a fészbukon egy nagy nulla lennék, ha abban a miliőben, hamis, torz értékrendben kellene megmérettetnem magam, és én is depressziós, befordult ember lennék, ha mindössze annyit várnék el az életemtől, hogy ott legyek valaki.

A másik, hogy nagyon nagy az érdeklődési köröm, nagyon sokat olvasok, vannak kutyáim, kertészkedem a munkám mellett, ezért nem sok időm van butaságokon gondolkodni.

Csak azt tudom tanácsolni, hogy nyiss az emberek felé, próbálj meg mosolyogni, próbálj meg személyes kapcsolatokat kialakítani, próbálj meg annak örülni, ami van, és ne azon keseregj, ami nincs. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, legyen ez a természetes, és tojd le azokat, akikre hasonlítani szeretnél. Azaz ne is akarj hasonlítani másokra.

Picit gondolkozz el azon, hogy mi fontos az életben, és minek nincs semmi jelentősége. Te most úgy élsz, hogy jelentéktelen dolgoknak tulajdonítasz hatalmas jelentőséget.

2017. okt. 8. 10:19
 28/29 anonim ***** válasza:

A mai világra a vak vezet világtalant jelző illik..., de hogy okos meg szép, sikeres...csókosok...ha ha ha:DDD

Az egyik "hajlik" a másiknak, a másik fizet...stb.

A válaszadók jelentős részéből is csak az látszik, hogy a sövény alacsony kegyetlenül.A velük szembeni arroganciád meg természetes...nyaljanak konnektort:DDD Ilyenekre utalsz, ezeket irigyled? :DDDD

Másrészt az említett trendlényekre irigykedni...hát, lelki nyomorékok erőteljesen sok esetben, olyan kívül fényes, de belül rohadó "lények" vagy üresek.S mennyire birkák, az brutális.

https://www.youtube.com/watch?v=PyMhBoqjAvk

Ezt is irigyled 2 perctől:

https://www.youtube.com/watch?v=Goy7tpSgCIc

Annyi önértékelésed csak van, hogy ennél jobb vagy?

Egy ilyen palacsintájából sem lehetne enni:DDD

Igazából keresni kell az életben azon dolgokat, amelyek színesítik-örömöt okoznak.Ott a konyhaművészet..tudom, sz@rakodjon a fene órákat egy étellel, de 1x 2x belekóstol az ember és egyéni ötletekkel színesíti, már a bajunk sem jut eszünkbe, hanem egyfajta életöröm.

Szóval, csinálni kell valamit-lépni előre és nem totyorogni másokat lesve...minek is, mert nézni akarod az életet vagy élni...már az is valami, ha fogod az üzemképtelen kisrádiót, kiviszed a kertbe, leteszed a földre, felveszel egy védőszemüveget és egy kalapáccsal sz@rrá vered:)

Ennek mi értelme? Felszabadít, kibillent, érezteti, hogy életképes vagy és tudsz te többet is....eltakarítani a romokat először is;)

A megmozdulás a lényeg és ne gondolkozzál túl sokat.Tudod, sok beszédnek sok az alja, de gondolatnak is...a tevékenységek meg hozzák az ismeretséget pláne, ha netet is felhasználod hozzá....hmmm?

2017. okt. 8. 10:31
 29/29 anonim ***** válasza:

"Madách Imre: Ember tragédiája? Az a házi feladat, hogy vagy egy 16. színt kell írni vagy pedig a történet folytatása a XII. században. "

"Pl. szólhatna arról hogy Lucifer ugye felvilágosította Ádámékat az értelmetlen életről, s emiatt Isten teljesen más jövőt alakít az embereknek, ahol átlépik a fejlődésnek köszönhetően a Föld eljegesedésének problémáját, és az emberi értelem céljaként az örökös fejlődés lesz kitűzve, (ami nem mellesleg egy eléggé odaillű realista világkép), mire Lucifer válaszként Ádámot elrepítené a másik, alternatív jövőbe is, ahol Ádám egy tudós lenne, Éva egy életcél illetve munka nélküli agymosott, manipulálható birkalelkületű polgár, Lucifer pedig a milliárdos. A végeláthatatlan fejlődés miatt Ádám (a tudós) bármikor elér valami sikert, mindig 10 újabb problémát vet fel, mire a végén rájön, megfejthetetlen és végeláthatatlan a tudmoány, Éva a "divat" világát éli, újabb és újabb ruhákat vesz, nem kell dolgoznia hisz a robotok minden munkát elvégeznek, tévézik, virtuális valóságban ábrándozik, majd végül rádöbben hogy életében a saját szórakoztatásán kívül semmit nem csinált. Lucifer pedig élete végéig a pénzével manipulálja a milliárd embert, akiket bármire rávesz.

Ebből simán lesz 2-3 oldal, bár lehet ha kicsit bonyolult lett a gondolatmenet."

2017. okt. 8. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!