Mit tennétek a helyemben: - Felmondanátok? - Hazaköltöznétek? - Várnátok egy jobb lehetőségig a jelenlegi munkahelyen? 27L, friss műszaki diplomás
Jelenlegi munkahelyem 70km-re található az albérletemtől. Az utazás fárasztó kocsival(rossz utak, napi 2 óra vezetés) is és vonattal(napi 4 óra utazás, nincs senki akivel együtt járhatnék) is. Idén február óta vagyok a cégnél. Szeretném az angol tudásom is fejleszteni, de az utazás szellemileg lefáraszt. A munka könnyű irodai, de nem fizet túl jól. Szeretnék egy olyan munkahelyet amely jobban illik a szakmai tudásomhoz. Cégen belül nincs lehetőségem pozíciót váltani (egyelőre). Közben folyamatosan küldöm az önéletrajzaim.
Pénzügyi helyzetemnél fogva nem tudok közelebbi albérletet keresni a munkahelyemhez. Ha lenne lehetőség albérletet váltanom, akkor a barátom nem költözne velem, mert neki is 30km-re van az állása a szélrózsa másik irányába(így 100km-re lenne az állása). Másokkal nem szeretnék közös szobán osztozni(ez az egy feltételem van!).
Ha felmondok haza tudnék költözni a szüleimhez, akiknek vállalkozása van és abban segítenék, de a munkaéveim nem növekednének, a barátommal szétköltöznénk mert ő is hazaköltözne a szüleihez(nem vezetne feltétlen szakításhoz). Így egymástól 110km-re lennénk.
Ha felmondok és maradnék az albérletemben, akkor félő, hogy soká találok új állást és kimerítem a félretett pénzem.
A szüleimre tudnék támaszkodni, de lelkiismeretből nem szeretnék. Ennyi idősen szeretnék a saját lábamon állni 100%-ig!
Egyébként a barátaim többsége nem ott van ahol az albérletem, hanem ahol a lakhelyem. De a találkozásokat meg tudom oldani velük hétvégén.
(Bocsi a hosszú szövegért és remélem nem hagytam ki semmit. Egyébként sokat beszélgettem erről a barátommal és a szüleimmel. Mindkettőjük rámbízza a döntést.)
1. Autókázás helyett a vonatozást választanám, feltéve ha nem tömött hering járat. Az utazási idő alatt pedig az angolt tanulnám. (Lehet 2 órával többet utaznál, viszont hasznosan töltenéd.)
2. Ha már új munkahely keresés, akkor elsősorban a barátod munkahelye környékén keresnék.
3. Ha a szüleid vállalkozásában segitenél és bejelentenének, akkor növekednének a munkaéveid.
Szerintem (csak egy vélemény), addig ne mondj fel, amig nincs biztos másik munkahely.
Köszönöm szépen, Neked is a véleményed!
1. Erre nem gondoltam és ez egy tök jó ötlet, amíg nincs másik állásom. Köszi!
2. Nem szeretnék a szüleimmel élni, szóval valóban ott keresgélek ahol a barátom lakik
3. Mivel a vállalkozás idényjellegű, ezért nem szívesen jelentenének be. Továbbá nem tud a vállalkozás annyit kitermelni, hogy plusz egy főt 100%-ban ellásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!