A "diplomás adó" mintájára be kellene vezetni a "politikus adót", amely minden jelenlegi és a rendszerváltás utáni politikusra vonatkozna, akár lopott, akár nem. Hány százalékos fizetéselvonást javasolnál?
Figyelt kérdés
2011. szept. 10. 19:16
1/10 MákosLajos válasza:
én 60-70%-ról indulnák évi 5-6%-os inflációval :D
3/10 anonim válasza:
Kapjanak ők is minimálbért mint a tanárok-orvosok és majd pár évente növekedhetne :)
4/10 anonim válasza:
Nagyon jó ötlet, végre egyszer ne csak ez a züllött kaszt fenyítsen be minket! És van is alapja, mivel alaposan feltételezhetjük, hogy mindegyikük lop, hiszen ezért állt politikusnak, ezért ezt vissza kellene egy különadó formájában csorgatni a költségvetésbe. A különadónál ugye most is 98 %-os mértéket alkalmaznak a "pofátlan" végkielégítések esetén, talán ebből lehetne kiindulni.
5/10 anonim válasza:
Ez valóban remek ötlet. Az első és harmadik válaszoló javaslatát támogatom.
6/10 anonim válasza:
ezek az emberek szerint pofátlan az a mondjuk 4-5 milliós végkielégítés aki lehúzott 30 évet minimálbéren, bezzeg ők havonta veszik fel a 2 milliós fizetésüket fapofával...
7/10 anonim válasza:
A minimálbért én is támogatom. Körülbelül ennyit ér ugyanis a munkájuk.
8/10 Tetszik a válasza:
Na. Így a tolvajokból biztos nem lesz politikus. Még a végén csak olyan politikusaink lennének, akik nem magukért, hanem az országért dolgoznak. Fantasztikus ötlet!
9/10 anonim válasza:
Én már azzal is kiegyeznék, ha a határozott idejű szerződésük lejártakor nem kapnának végkielégítést.
10/10 anonim válasza:
Egyfelől nagyon tetszik a gondolat, és szívem szerint tényleg azt mondanám én is, hogy MINIMÁLBÉRT NEKIK!
Másfelől viszont ésszel meg mindig arra gondolok, hogy ha minimálbért adunk nekik, akkor még az az egy-kettő értelmesebb is elmegy, aki most még mutatóba esetleg akad valahol, még ha nem is hallatja a hangját, és keres inkább olyan állást, ahol megbecsülik a munkáját.
Ez a nagy gáz, tényleg... Egyfelől pofátlanul sokat kapnak, másfelől viszont ha kevesebbet kapnának, akkor még félő, hogy még a jelenleginél is sokkal mélyebbre süllyedne a színvonal. Nem tudom, mi lenne a jó megoldása ennek a dilemmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!