Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokan miért nehezményezik,...

Sokan miért nehezményezik, hogy a fiatalabb generációknak csak a "jobb" munkakörökre van igénye?

Figyelt kérdés

A múltkor valamelyik rovatban volt egy vita a pénzügy-számviteli diploma kapcsán.

Volt egy olyan válasz, hogy "ez és a hasonló szakok, a köztudatban egy kényelmes irodai állásként élnek, ezért baromi sokan elvégzik és nehéz vele állást találni", amiben azért van is igazság.

A kérdésre visszatérve, sok igazság van abban,hogy a huszonévesek, harminc X évesek inkább "irodisták" akarnak lenni.

Emiatt aki teheti,egyetemre megy, aki nem az meg valamiféle középfokú végzettséget szerez.

A legtöbben azért tanulnak, mert nem akarnak soron dolgozni.

Én vidékről származom, ott sokan voltak sori összeszerelők, de nagyon lezüllöttek mind szellemileg, mind fizikailag is.Az olyan fajta munka nagyon lélekromboló, az éjszakázás pedig tönkreteszi az ember bioritmusát.

Egyébként, a szüleimet szokták kérdezni rólam és amikor elmesélik, mit dolgozom.Azt mondják "az nem munka,hanem tinglitangli állás, a szellemi munka nem munka, meg mi az,hogy nincs munkaideje....stb"

Én is gazdasági diplomával rendelkezem és projektekkel foglalkozom, nyilván ehhez teljesen rugalmas munkaidő jár és kimehetek a városba akkor, amikor akarok.

Egy a lényeg, a projekt legyen meg határidőre, azonkívül azt csinálok, amit akarok, arra járok be dolgozni, amikor nekem jólesik.

De, nem is dolgoznék más jellegű munkakörben.

Így azt érzem, szeretem így csinálni.Nincs gyomoridegem, amikor munkába megyek,hanem jó érzés bemenni.

Akik soron dolgoznak a régi lakhelyemen, ők mindig panaszkodtak,hogy tiszta idegek,gyomoridegük van munkakezdés előtt.

Azt nem értem,miért akkora baj,hogy a fiatalabb generáció nem akar összeszerelő lenni egész életében?

2017. szept. 2. 10:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azok neheztelnek, akik ugyanúgy könnyebb melót akarnának, csak nem jött össze nekik.

Mondhatni irigyelnek.

2017. szept. 2. 10:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ki nehezményezi xd

De most hiába van rá igény, ha kereslet meg nincs rá. Nem lehet mindenki irodista, nem dolgozhat mindenki projekteken, hát akkor megállna az élet.

2017. szept. 2. 10:18
 3/8 A kérdező kommentje:
A szellemi munka csak látszatra tűnik könnyebbnek, nyilván nem arra gondolok,hogy csak iratokat rendez össze, pecsétel meg aláír,hanem a komolyabb munkakörökre.
2017. szept. 2. 10:18
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Az idősebb generáció tanulatlan, ami még nem is gond, de emellé még rosszindulatú és buta is. Nem azt az időket éljük már, mikor valaki 18 évesen bemegy az első munkahelyére és 65 évesen kijön onnan nyugdíjasként, mindneki keresni a maga lehetőségeihez mérten neki legjobbat.

Hogy a szüleid megragadtak egy ilyen primitív biorobot szinten, az az ő egyéni szocproblémájuk, gyávák és kevesek voltak változtatni. Ez az ő saruk, nem a tiéd. Más kérdés, hogy nekünk már nyilván jóval több a tanulási, fejlődési és munkalehetőség, mint nekik, de istenem. Nemhogy örülnének, amiért egy laza, jó munkád van, nyilván mikor szorít a határidő, nem a városban üldögélsz a fodrásznál, hanem dolgozol keményen.

Úgy gondolom, mikor szívfájdalom nélkül lehet kicsit lazázni és nem a jövőbeli munka kárára, az ember igenis tegye meg. Legrosszabb esetben mégis túlóra lesz a vége. Na bumm. Azt az elvet vallom én is, ha határidőre kész a munkaa megfelelő minőségben, akkor az úgy jó, nem pedig azért jó, mert kitöltöttem a 8 órámat.

2017. szept. 2. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően csak a tanulatlan, rosszindulatú proli réteg áll így a dolgokhoz hogy ha már nekik nem jött össze amit meg sem próbáltak akkor másnak se legyen már jobb.

A munka csak kétkezi munka lehet, csak ők a termelő emberek, mindenki más rajtuk élősködik. És a munka csakis egy kötelező rossz lehet, amit csak utálni lehet, amit nem utálsz az nem is munka.

2017. szept. 2. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ja de ez csak a szokásos többségi magyar felfogás.

én is párszor megkaptam már, sőt nem is értik egyáltalán h mi a frászból élet, hiszen egész nap csak ülök és semmit se csinálok csak beszélgetek , és a legrosszabb, hogy ráadásul itthon, azaz a lépcsőhát vénlányai képesek 1 órán keresztül verni az ajtót, ha nem nyitom ki, kiabálva, hogy "úgyis tudom, hogy otthon van, nyissa ki", és csak azért se tudják felfogni h nekem ez a munkám mert, vagy személyesen vagy skypen de éppen vkivel beszélek (pszichológusként).

Na most ez az átlagnak úgy tapasztalom, teljesen felfoghatatlan, de már nincsenek illúzióim ...

2017. szept. 2. 10:40
 7/8 A kérdező kommentje:

6#

Hát igen.

Pedig a Home Office, amit te csinálsz baromi jó.Sőt, a legjobb, teljesen a magad ura vagy.

Nekem azért be kell menni dolgozni, mert gyakran vannak tárgyalások.

2017. szept. 2. 10:44
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne ezzel foglalkozz, hanem azzal, hogy neked mi a megfelelő. Neked kell megélni abból, amit szeretsz csinálni, vagy éppen a legkevésbé kellemetlen (mozgástértől függ). Vannak, akik parancsoknak vagy külső kényszerítő körülményeknek engedelmeskedve képzelik el az életet, mások egy önálló karriert, vállalkozást, munkastílust felépítve. Szerintem ez a válasz a kérdésedre.
2017. szept. 2. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!