Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most olvastam, hogy az új...

Most olvastam, hogy az új Iphone, (IphoneX) kezdőára 380 ezer forint. Ti hogyan gondolkoztok erről?

Figyelt kérdés

Ez a 380 ezer forintos ár kiverte a biztosítékot nálam. Ki vesz majdnem félmillió forintért telefont? Egyáltalán minek vesz ilyesmit? Ebből a pénzből már egy egész jó használt autót lehet venni. Vagy egy fizetős egyetemi év....

Akárhogyis, nagyon fura látni, amikor beülök egy moziba, hogy 16-18 éves lányok 300 ezer forintos telefont nyomkodnak.

Természetesen nem zavarna a jelenség, ha nem itthon, hanem pl, Svájcban élnénk. De így hogy tudom, ez a szomszéd néni fél éves nyugdíja, nagyon fura.

Elnézést, nem akartam szenteskedni, vagy elitélni bárkit, csak picit kiakadtam.

#iPhone X #380 000 Ft
2017. szept. 13. 17:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy meg szimplán csak nagyok az eltérések a magyar társadalmon belül is.

Én például voltam diákhiteles, csóró egyetemista, fél év diákhitel, 250 ezer forint szinte büntetésnek számított, szüleim is minimálbért kerestek, apám segélyből élt. Nem mondom hogy nélkülöztem, de minden egyes szaros forintot meg kellett gondolni.

Ehhez képest most kb 1,5 éve dolgozom, az alábbiakat tudtam eddig megcsinálni, 300+ fizuból:

- egyben kifizettem a diákhitelt

- megcsináltattam több rossz fogamat

- vettem egy jó bringát 200 ezerért

- vettem egy Oneplus 3T-t 160 ezerért

- karácsonyra mindenkinek csináltattam, vettem személyre szóló ajándékokat a családban

- felújítottam a laptopom és az asztali gépemet

- kimentem csomó programra, múzeumok, utazások, mozizás, Hungaroring, koncertek

Tettem mindezt úgy, hogy mellette félre is teszek rendesen és egész szép megtakarításom van.

Mindez úgy, hogy pár éve még egy azon gondolkoztam hogy a 25 ezer forintos bicikli drága és elég 12 ezerért is használtan, vagy hogy milyen irgalmatlanul drága egy 40-50 ezres telefon mikor nekem jól működik a 20 ezres használt is.

Na és mellette mit látok? Saját apám az 50-60 ezres nyugdíját simán elitta, ha csak a felét félreteszi az egy iPhone ára. Vagy ismerősök napi több doboz cigarettát szívnak el. Egyik régi tanárom félretette a cigi pénzét és leszokott...a pénzből meg vett egy robogót.

2017. szept. 13. 19:40
 12/14 anonim ***** válasza:
59%

És ami még fontos, hogy a fizetés növekedésével hatványozottan nőnek a lehetőségeid.

Például kerestem régi munkahelyemen 180 ezret, ebből 60-at félre tudtam tenni havonta, tehát 6-7 hónap alatt jött volna össze egy X ára.

Most 350-et keresek, ami a duplája, viszont a lakhatás, megélhetés ára nem nőtt jelentősen, így ebből 200 körül félreteszek még akkor is ha nem spórolom agyon magam. Magyarul 2 hónap alatt összespórolom egy X árát.

De van ismerősöm, aki keres 90 ezret, abból jó ha 5 ezret félre tud rakni, neki 76 hónap! azaz több mint 6 évig tartana ennyi pénzt félretenni.

Na meg ahogy írod "amikor beülök egy moziba, hogy 16-18 éves lányok".

Te azt nézed hogy 16-18 éves lányok mivel mászkálnak, én meg konkrétan 2-szer voltam moziban míg nem kezdtem dolgozni, mert sajnáltam rá 1500 forintot és azt néztem hogy az egy napi kaja. És mindent így néztem, egy esti sörözés 3000 forint, az két napi kaja, stb.

Ráadásul az sem bűn, ha a gyerek "nem dolgozik meg" az iPhone-ért. Persze nem azt mondom hogy ész nélkül el kell kényeztetni, és erőn felül bármit megvenni. De ha mondjuk vállalkozó vagy havi milliós bevétellel, vagy csak felső vezető több 100 ezrekért, akkor miért pont a saját gyereked elől sajnálnád a pénzt? Ha tudom hogy adhatok jobbat akkor miért ne adnám meg?

Ja és ha már vállalkozás, akkor céges előfizetés mellé szinte ingyen van a telefon. Vagy vissza tudja igényelni az áfá-t, azzal már nyert 80 ezer forintot.

2017. szept. 13. 20:30
 13/14 anonim ***** válasza:
32%
Ennyièrt èn inkább a samsung s8-át vennèm meg.
2017. szept. 14. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:

Akinek kell hát vegye...

Nekem egy öreg Nokia 6300 van, pedig 25 éves vagyok és bőven volna pénzem még harapott almára is, de úgy vagyok vele, hogy míg lehet ezzel is telefonálni, addig nem cserélem le, és ha le is kéne sem vennék semmi extrát, csak valami olcsót, akár újra nyomógombost.

Számomra az egyedüli ami néha hiányzik egy jobb minőségű kamera belőle, minden más felesleges.

2017. szept. 15. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!