Most olvastam, hogy az új Iphone, (IphoneX) kezdőára 380 ezer forint. Ti hogyan gondolkoztok erről?
Ez a 380 ezer forintos ár kiverte a biztosítékot nálam. Ki vesz majdnem félmillió forintért telefont? Egyáltalán minek vesz ilyesmit? Ebből a pénzből már egy egész jó használt autót lehet venni. Vagy egy fizetős egyetemi év....
Akárhogyis, nagyon fura látni, amikor beülök egy moziba, hogy 16-18 éves lányok 300 ezer forintos telefont nyomkodnak.
Természetesen nem zavarna a jelenség, ha nem itthon, hanem pl, Svájcban élnénk. De így hogy tudom, ez a szomszéd néni fél éves nyugdíja, nagyon fura.
Elnézést, nem akartam szenteskedni, vagy elitélni bárkit, csak picit kiakadtam.
Csak szólok nem tudom milyen a helyzet M.o. ,de leírom hogy nálunk mi van.
Az új iPhone kezdőárak ált. 800-1000 € körül vannak . Sok olyan szolgáltatói csomag van amit ha átszámolsz akkor 300€ jön ki a telefon( szóval sokkal olcsóbb). Vagy apuci odaadta a régi telóját mert neki ki lehet váltani a legújabbat és hülye lenne ha nem tenné.
A másik az én ismerőseim pedig 200-300€ vesznek használtat persze feketén így van az hogy 15 évesek is 6S sel a kezükben futkosnak.
Akkor nincs semmi gond, ha az a bizonyos 16-18 éves tinilány a saját, általa megkeresett pénzből veszi meg az említett telefont.
Egyszer úgyis rájönnek, hogy a pénz nem minden, felesleges ilyen drága telefont venni és , hogy ettől nem lesznek jobb emberek.
"Egyáltalán minek vesz ilyesmit?"
Kocsi, lakás már van. Valamire kell költeni a pénzt.
Tény hogy baromi magas a telefonok ára. Főleg ha belegondolok hogy én anno 150-ből már fullos asztali gépet vettem.
Másrészt ha megnézed pár még a 100-200 ezer forint körüli telefonok is drágának számítottak, majd felszaladt 2-300 felé az áruk, mégis veszi mindenki mint a cukrot.
Amúgy ilyen telefont kétféle ember vesz, aki megteheti és nem kiadás neki, meg aki megveszi valami drága csomaggal és fizeti évekig részletre.
Ez van, manapság nagyobb presztízs lett a telefon az átlag embernek mint bármi más. Mert egy jó ház 100+ milliókba kerül, egy jó autó 20+ millióba, míg egy telefont ehhez képest aprópénzért megvesznek az emberek és ugyanazt kapják mint a "gazdagok".
Szerintem egy telefonért bármi van benne rengeteg. Én mindig 30 és 50e között veszem az új telefonjaimat 3-4 évente. Nem mindig csúcskategóriás, de amit kell azt tudja.
De ha valaki megveszi ennyiért akkor ennyit ér. Engem meg nem kötelez senki hogy megvegyem szóval nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!