Most olvastam, hogy az új Iphone, (IphoneX) kezdőára 380 ezer forint. Már eddig is rácsodálkoztam, hogy van aki olyan telót használ, ami a nagyim féléves nyugdíjába kerül. Ti hogyan gondolkoztok erről?
Te nem ebben a világban élsz???
Te nem veszed, én nem veszem. A legolcsóbb rolex karóra többe kerül, mint ez a telefon. Azt ki veszi? És azon miért nem csodálkozol? De bármelyik termékkörben - autó, bicikli, ruha, cipő - találsz drága termékeket. És megveszik...
Nyilván nem a kisnyugdíjasok fogják venni.
Én mondjuk megengedhetném magamnak, de nem veszem meg, mert túl azon, hogy az Android, mint rendszer jobban tetszik (igen, szubjektív vélemény, és igen, volt már a kezemben iPhone, sőt, már akkor használtam Apple termékeket, amikor az iPod még kanyarban sem volt), bőven megfelel az eddigi telóm, másrészt meg nem adna annyi pluszt, hogy azért kiadjak majdnem 400 ezret.
De van, akinek megér ennyit, az pedig megveszi, és használja. Rengeteg olyan dolog van, ami brutál árba kerül, mégis van, aki megveszi. Mert nekik szükségük van rá.
A boltokban ki vannak rakva az 500-900 ezres TV-k, mégis van aki megveszi, miért? Miért nem elég egy használt 50 ezres TV?
Vagy miért van új autó 2 millióért (lada) meg 100 millióért (full extrás mercedes S osztály)?
Aki megteheti ÉS akarja, vegye meg, pont. Én is vehetnék ilyet a megtakarításból, vagy kb 2 hónap alatt összespórolnám az árát, de nem kell, mert nem érdekel, nem használnám ki a funkcióit. A mostaniban is van NFC chip meg anyám kínja (hotspot opcióval 1 hónapja találkoztam, azt se tudtam mi az pedig 2 éve megvan a mobil pl), a mobillal telefonálok, netezek meg zenét hallgatok a és kész.
Persze ha valaki menőzésből veszi, hajrá, még mindig olcsóbb egy új Iphone-nal feszíteni, mint egy 7-es BMW-vel vagy S osztályú mercivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!