Normális, hogy abbe az irányba halad a világ, hogy az aki odafigyel magára/alakjára stb. szinte negatívvá vált a túlsúlyosokkal/ igénytelenekkel szemben?
Erről annyit tudnék beszélni, de telefonon lassan pötyögök, le fog maradni sok minden.
1. Aki idegen emberek egészsége miatt aggódik, az hazudik. Egyszerűen be kéne vallani, hogy zavarja a szépérzékét a sok kövér ember.
2. Egész életemben kövér voltam, soha nem sajnáltattam magam miatta. Kövérnek lenni ciki, azt, hogy kövér vagy, mások is látják, nem kell külön felhívni rá a figyelmet.
3. Senki nem "segít", mindenki csak okoskodik és kioktat. A segítséget úgy értem, hogy senki nem segít tisztázni, hogy mit lehet enni. Az egyik ember szerint fehérje kell reggelire, a másik szerint gyümölcs, a harmadik szerint semmi... olvasod ezeket az életmódokat, és ha bejelented, hogy mától ezt csinálod, mindenki lehurrog, kioktat, hogy idióta vagy.
4. Legjobban azok szeretik osztani az észt, akiken max. 3 kiló felesleg volt életükben, ők mondják a mozgást mindenek felett, mikor a reumatológus tiltja a sétát (!) is.
5. Nem értenek a fehérjeporokhoz, vagy tablettákhoz, amik NEM csodaszerek, hanem esetleg jobban felpörgetnek, hogy bírd a mozgást (l-karnitin) vagy segítenek, mikor már a füleden jön ki a szikkadt csirkemell.
6. Itt van a sarkon egy terem, két megállóra egy uszoda, egyik helyre sem merek elmenni, mert az emberek gonoszak, és mindenkinél van telefon.
7. Nem vagyok csóró, sőt, de tényleg kevesebb egészséges kaját lehet kapni ugyanazért a pénzért, mint egészségeset. A szusi drágább, mint a pizza. A szőlő drágább, mint a csoki. A zöldséglé drágább, mint a cukros üdítő. Persze ez nem kifogás, én is a zöldséglevet veszem meg, de a szívem belefacsarodik, hogy miért ilyen drága. Lazacot ennék mindennap, de akkor nem fizetem be a számlákat.
8. Azt hittem, paranoia, de egy sorozatban is láttam azt, amit mindig gondoltam: nyilvános étkezés. Ha salátát eszem, megnéznek, hogy "mi van, a disznó azt hiszi, egy salátától le fog fogyni?" Ha meg gyrost, "hát nem csoda, hogy ekkora ez a disznó".
"Lehet, hogy ronda, lehet, hogy egészségtelen, de mégis kinek árt vele saját magán kívül? "
Egészségügyben dolgozom, a válasz nagyon egyszerű: minden TB fizető állampolgárnak."
Vegytiszta demagógia. Szerinted egy fillérrel kevesebb TB-t kellene bárkinek is fizetni, ha hirtelen minden kövér ember nádszál karcsúra fogyna?
Az én gyerekkoromban (úgy 25-30 évvel ezelőtt) nem hiszem, hogy sokkal kevesebb elhízott ember lett volna, vagy az emberek sokkal egészségesebben éltek. Mégis rendben volt az egészségügy, nem voltak több hónapos várólisták szakorvoshoz, kórházba. Ne akard már az egészségügy siralmas helyzetét is kizárólag a kövérek nyakába varrni.
"én teljesen l*szarom, hogy ki mit gondol rólam. Az a lényeg, hogy én elégedett legyek magammal, és jól érezzem magam a bőrömben"
Ezzel a mondattal teljesen egyetértek. Valószínű, sok kövér ember is szeretne így hozzáállni, csak a sok okostojás, aki úgy érzi, muszáj beleugatnia mások életébe, nem hagyja. (Természetesen kövérek részéről is gusztustalan, ha másokat kritizálnak a külsejükért, de én annyira durván nem tapasztalom a jelenséget, ahogy egyesek itt leírták.)
A te személyes példád előtt le a kalappal 30-as, de el kéne fogadni, hogy nem mindenkinek a kilók, a sportolás és a kalóriaszámlálás körül forog az élete és nem mindenkit az tesz boldoggá, ha 36-os a mérete. És nem is betegszik meg törvényszerűen mindenki, akinek túlsúlya van.
# 29
A fenét nem minősítesz, utána írod és ismeretlenül:DDDDD
Ne haragudj, de oltárian el vagy tévedve, mint a kérdező-nálam.
Már írtam, hogy nem magamról szól a dolog.Nincs gondom súlyommal a magasságomhoz képest sem és mások, "okosságok" szerint sem.Életem és céljaim, magánéletemmel sincs bajom, mint azt gondolod véleményeim-meglátásaim és tapasztalataim megosztásából.
Arra próbáltam rávilágítani, melyek lehetnek nézetek-tények a másik oldalról vagy éppen kívülről meg általánosságban.
Mindenki maga életének-szerencséjének kovácsa bár ízlés dolga, milyen áron és ez által mivé válik végül.Itt az a gond, hogy sokan a fűszáltól nem látják az erdőt, de nem is akarják és inkább takók...
A tudatossággal meg semmit nem érsz, ha nem tudod megvalósítani korlátok miatt dolgaidat;)
Erre persze a "tudatos" kérdező már nem venné a fáradtságot csak a leminősítést...
Ha valaki éhes, akkor vadászni kell megtanítani úgy, hogy az adott körülményeiben ez kivitelezhető legyen;)
Ez ma már nem divat-segítés csak a leszólás.
Akárhogyan csavarod a dolgot, ha nincs lóvéd, nincs előrelépés az életben...a ruhák, az ápoltság alkattól függetlenül több ajtót nyit meg, mint egy szerényen öltözöttnek.Persze, a megnyilvánulás is segíthet vagy éppen hátráltathatja ebben...
Tegyél próbára szerény öltözettel boltokat-vendéglátóhelyeket...stb látogatásával, miként viselkednek veled úgy, majd pár hét elteltével térj vissza megnyerő öltözetben s láss csodát, milyen más a világ számodra.Érdekes szituk...
Szóval, igenis elítélem az ilyen tudatos és lenéző takókat, akik szerényebben élőket igénytelennek minősítenek háttérismereti tapasztalat nélkül, mert megérdemlik.Komolyan tiszteljek ilyeneket???Ne viccelj:DDD
S tudod mi a nem meglepő? Az ilyeneknek csak hasonszőrű ismerősei vannak és még az anyját is szégyenli előttük, ha az teltebb..., de az ő szemébe már nincs pofája azt mondani, te dagadt disznó fogggyá;)
Ettől a kérdezőtől tanuljak? :DDDD
# 31
Operátor: ledes lámpákat forraszt:DDDD Ez is meló...operátor.
A cuccokat értelmes ember békával, targoncával, kicsi kocsival teszi...a többi állat.
Az üzemorvosok a régi-helyi "kovácsok" tudását ütik meg...hagyjuk már...
Az üzemorvos max annyit állapít meg, hogy ő az adott munkát el tudja e végezni s nem azt hogy még utána tud e futni Kínáig.Nem bírná talán a szíve, ízületei.
Tegyél meg valamit kérlek, aztán legyél okos.
Kérdezd meg vagy saccold meg a testes munkatársad súlyát a tiédhez képest és a különbséget vedd magadra mellényben-hátizsákban és telesíts 1 héten keresztül úgy a munkában.
Aztán számolj be kérlek...utána mentél e szaladgálni.
#30 vagyok
"Aki idegen emberek egészsége miatt aggódik, az hazudik. Egyszerűen be kéne vallani, hogy zavarja a szépérzékét a sok kövér ember. "
Nem aggódom értük. Dolgozom velük. És Fáj nézni, hogy az elnyugatiasodott életmód hogyan vezet olyan pandémiák kialakulásához, mint anno a világméretű járványok. Az ember átesik a ló túloldalára a nagy kényelemben. Nem az egyén állapota érdekel, hanem az emberiség és a bolygó állapota.
"Kövérnek lenni ciki"
Ha a kövér alatt kórosan elhízottat értesz (BMI>30) az ciki. Tapasztalatból tudom, hogy ha betegség áll a dolog hátterében, akkor sem indokot az extrém elhízás legtöbbször. Hiszen lehet, hogy az illetű korlátozva van a mozgásában, hormonális problémája van, ami lassítja az anyagcserét. DE! Ha az illető tudomásul veszi az állapotát, erőt vesz magán és ügyel a kalóriabevitelre, akkor nem lesz extrémen elhízott. Lehet, hogy 10-20 kg túlsúly felkerül, de nem lesz zsírharang.
Amúgy biztosan mindenki látott már olyan túlsúlyos embereket, akik a 10-15 kg többlet ellenére valahogy aktívnak néznek ki, felfutnak a lépcsőn, mozgékonyak. Ez azért van, mert annak ellenére, hogy túlsúlyosak, a testmozgást nem hanyagolják el.
Ez a különbség látszik. Én akkor is mozogtam, amikor 20 kg túlsúly volt rajtam, mégis gyakran megkérdezték, hogy sportolok-e, mert meglepően jó volt az edzettségi szintem annak ellenére, hogy kissé hájas voltam. Szóval van különbség elhízás és elhízás között, ezt általában látom is az embereken.
"Senki nem segít"
Segíts magadon. Az internet világában nem nehéz, csak kicsit informálódni kell előtte a szervezet működéséről.
4. Kérlek meséld el, hogy mi az a dolog, amivel a reumatológus még a sétától is eltiltott, mert ilyenről még nem hallottam. Hacsak nem frissen operált az illető.
". Itt van a sarkon egy terem, két megállóra egy uszoda, egyik helyre sem merek elmenni, mert az emberek gonoszak, és mindenkinél van telefon. "
Ha tényleg így gondolkodsz, akkor az nagyon szomorú, és elég mélyen szántasz az önigazolás és kifogáskeresés erdejében.
"A szusi drágább, mint a pizza. A szőlő drágább, mint a csoki. A zöldséglé drágább, mint a cukros üdítő. Persze ez nem kifogás, én is a zöldséglevet veszem meg, de a szívem belefacsarodik, hogy miért ilyen drága. Lazacot ennék mindennap, de akkor nem fizetem be a számlákat. "
Szusit egy évben kb egyszer eszem, szőlőt csak amikor szezonja van (akkor sem sokat, mert a leghizlalóbb gyümölcsök egyike), zöldséglevet nem iszom (helyette zöldséget eszem és vizet iszom), lazacot én is mindennap ennék, de nem teszem, mert valóban drága.
Ennek ellenére egészségesen étkezem. Mert a fenti (és más drága fancy bio meg trendi kaják) nem abszolút kulcselemei az egészséges életmódnak. Megint kifogás.
"Azt hittem, paranoia, de egy sorozatban is láttam azt, amit mindig gondoltam: nyilvános étkezés. Ha salátát eszem, megnéznek, hogy "mi van, a disznó azt hiszi, egy salátától le fog fogyni?" Ha meg gyrost, "hát nem csoda, hogy ekkora ez a disznó".
Igen. Paranoia. Hidd el, senki le se sz*rja, hogy mit eszel, azt sem, ha kövéren elmész edzőterembe. Max akkor fognak megnézni (és magukban megszólni), ha 120 kilós létedre süteményrecepteket osztogatsz faszbukon meg két pofára tömöd a bigmeket a villamoson.
"Vegytiszta demagógia. Szerinted egy fillérrel kevesebb TB-t kellene bárkinek is fizetni, ha hirtelen minden kövér ember nádszál karcsúra fogyna?"
Nem kellene kevesebb pénzt fizetni TB-t, csak lehetne arra költeni, amire értelme is lenne (értsd egy csomó eszközt és gyógyszert lehetne támogatottá tenni, amire jelenleg nincs támogatás, pedig tényleg olyan betegségekre vannak, amelybe emberek önhibájukon kívül kerülnek. Mert az elhízás, cukorbetegség és ezeknek a szövődményei általában
az egyén hibája. Ha valakinek azt mondják, hogy inzulinrezisztenciája van, változtatni kell a az életmódon és mozogni kell. Ha ezt nem teszi meg, cukorbeteg lesz, és állandóan kórházba fog kerülni. Önhibájából.)
A az eü rendszer finanszírozás egyébkén úgy sz*r ahogy an, eszembe sem jutott a kövéreket hibáztatni érte.
Csupán válaszoltam a kérdésre, miszerint kinek ártanak?
Nem állítom, hogy szándékosan ártanak, de ártanak. Mivel a cukorbetegséggel kapcsolatos problémák jelentős pénzt szívnak ki az egészségügyből. Értelemszerűen egy kövér ember ezzel nem fog törődni. Engem sem ez motivát a fogyásban, hanem az, hogy jól akartam kinézni.
# 37
Ennyi erővel a drogosok, alkoholisták, lelki betegek, nemi betegek, sportolók ízületi bajaik...stb s mindenkit ártalmasnak ítélhetsz az egészségügy hanyatlása szempontjából:DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!