Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Normális, hogy abbe az irányba...

Normális, hogy abbe az irányba halad a világ, hogy az aki odafigyel magára/alakjára stb. szinte negatívvá vált a túlsúlyosokkal/ igénytelenekkel szemben?

Figyelt kérdés
Akár kismama, anyuka, vagy csak egy "sima nő", ha odafigyel magára, sportol, stb... szinte le van nézve, önzőnek tartják, üres fejűnek, stb... Az meg aki kövér, az meg milyen jó, hogy elfogadja magát. Oké, fogadja, míg max 10-15 kiló van rajta. De sztem 30-50 kg felesleggel senkinek nem kellene elfogadnia magát, mert az egészségtelen, és szerintem iszonyú rossz példa. Ezzel szemben aki szélsőségesen jól néz ki az meg micsoda bűn... Szerintem ez nem normális. És nem az fáj, hogy az is boldog, aki nem "sovány", hanem hogy a túlsúlyt tolerálni kell, a sportot/ egészséges táplálkozást meg elítélni. Nem lehet őszintén kimondani rájuk a véleményt -ami igaz mellesleg- mert bántom az önérzetét, de ahhoz nem elég kitartó, hogy tegyen magáért. Akkor ezért miért az a hibás, aki meg tesz érte?
2017. aug. 26. 09:15
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:

# 16

Nem tudom, próbáltál e már több vagy hosszabb munkaidős munkákat, de talán tudod is, hogy az összevissza munkarendből adódó étkezések csúszkálása sokszor kikészítik a szervezetet.

A 4 műszakos munkarend már nem is embernek való...talán ismered kispénzűként;)...ne sértésnek vedd:)

Ezekből kifolyólag valakinek bőven elég az 1 állás is, nem hogy még egy azért, hogy olyat egyen, ami egészséges.....aztán, ha lesz gyerekem, akkor vállaljon 3-4-ik állást???...na, nee már:DDD

Szintén talán te is jól tudod, hogy az egészséges étel, akkor laktat, ha jól bekajálsz belőle.Szóval, 1kg kenyérrel feltöltöttebbnek-teljesítőképesebbnek érzed magad, mint pár almától.

A gyerekeket már nem is nevelik manapság:DDD Tisztelet pár kivételnek!

Van egy virtuális játszóterük és annyi az élet-gyermeki kor...

Amúgy, vannak emberek, akik hízni képtelenek és fordítva is...pedig minden rendben egészségügyileg...ilyenkor mi van vajon...érdekes:)))

2017. aug. 26. 11:03
 22/46 anonim ***** válasza:
44%

Én dolgozom délelőtt,délután és esti műszakban, mellette levelezőn csinálom az egyetemet és így is képes vagyok heti pár alkalommal vagy néha minden nap mozogni valamit.

Ahogy néhány munkatársam is. Ééérdekes...

Valahogy én is azt látom,amit a kérdező,hogy csak a panaszkodás megy és a kifogások. Dolgoztam az elmúlt években 3 gyárban és mindenhol kialakultak az ilyen klikkek. A hájas,semmittevő,igénytelenek fújnak azokra,akik nem akarnak olyanná válni,mint ők.

2017. aug. 26. 11:14
 23/46 anonim ***** válasza:

# 18

Te is személyeskedsz? Nincs már érved csak hüleséged....

Azért nem ártana, ha azt is tudnád, hogy a te egészséges ételed egy kalap sz@rt sem ér az esetek 90%-ban...

Tegyél egy "bio"zöldséget és egy kertben termet paradicsomot egymás mellé.A természetes-kerti nem túl szép, de nagyon finom-édes.A mű az szép és van valami íze..., de az az "egészséges", mert így mondják a "hozzáértők" neked:DDDDDDDDDD

Ha van még a hűtőben kaja mára-holnapra-hétre-fizuig kitart és kicsit ennél még, eszel és kész...egy hüle sanyargatja magát, de nem a fetrengésig zabálva persze.....,ha látod kevés lesz, akkor azt majd holnap eszed meg.

A pénz meghatározza étkezésünk mennyiségét sokaknál.Gazdagéknál nem...

2017. aug. 26. 11:16
 24/46 anonim ***** válasza:

# 22

Biztosan recepciós voltál vagy portás...utána tényleg jólesik a mozgás, érthető:DDDDDDDDDDD

Nem vitás az sem, hogy van a "alja" e gondnak, de az általánosságnál kellene maradni s nem a ritkaságoknál;)

2017. aug. 26. 11:20
 25/46 anonim ***** válasza:

A kérdésről eszembe jut az egyik munkatárs,mintha róla írtad volna a kérdést. Pici alacsony,talán 23 éves lányka,de van rajta rendesen husi, tudod már az a fajta,amit kibontasz és szétfolyik minden..

Hívtuk futni, sose jött el. Szüleinél lakik,hiába alacsony a fizetése,otthon eltartják. Heti 2-3 alkalommal pizzát,gyrost ilyeneket rendel a munkahelyére,de minden alkalommal mielőtt elkezdene enni elmondja,hogy ezt meg fogja bánni. Majd a következő rendelésénél már azt mondja neki már mindegy,így is dagadt. Strandra nem mer menni,mert nem szeretné mások előtt a háját mutogatni. Egy dekát nem képes tenni azért,hogy jobb legyen.

Aztán a másik oldal. Folyamatosan kritizálja a nála soványabbakat.Ha jön egy új lány munkahelyre végigméri irigyen és keres valamit,amit utálhat benne,csak mert sovány. Facebookon állandóan ilyen "a férfiaknak nem a csontok kellenek" idézeteket oszt meg és ilyen duci nős oldalakat,hogy fekszik egy TÉNYLEG visszataszítóan hájas nő bikiniben és,hogy ilyenek az igazi nők blabla..

2017. aug. 26. 11:30
 26/46 anonim ***** válasza:

"Biztosan recepciós voltál vagy portás"

Nem éppen.

"de az általánosságnál kellene maradni"

Általánosságban igaz az,amit írtam.

2017. aug. 26. 11:35
 27/46 anonim ***** válasza:

# 27

Amennyiben ücsörgős-vackolós dologgal voltál el a melóban, minden mozgásigényes ember kicsit rátesz meló után.

Ha már szaladgálós tevékenység fizikai megterheléssekkel, mérlegelésre esik sokaknál.

Így a dolgoztam kijelentésed recepciós is lehet vagy semmitevész munkakör...nem mérvadó, mert egy "hasábburgonyát" a rohangálás a munkában nem fáraszt le annyira, mint egy "kishordót"...neki az már éppen elég, ezt is meg kellene érteni.Talán, ezért nem gurul veletek sportolni meló után soha...s lehet egészségtelen is lenne számára...

2017. aug. 26. 11:50
 28/46 anonim ***** válasza:

#6 vagyok, pofibuki, és a válaszoddal egyáltalán nem okoztál sem meglepetést, sem csalódást. Nem akarlak sminősíteni, nem ismerlek. De az érveidről, amik alapján indoklod az életviteledet, mindig is akaratgyenge emberek takarózásának tartottam, amivel csak maguk alatt vágják a fát. Általában igaz rájuk, hogy az akaratgyengeségük előnytelen külsőhöz, az előnytelen külső önbizalomhiányhoz és párkapcsolati kudarcokhoz vezet, de a slussz poén, hogy a magánéleti sikertelenséget is a pénzteleségnek tudják be az ilyen emberek, és tovább berzenkednek a világ ellen, mert kényelmesebb, mint változtatni...

Csináld, hiszen a te életed, nekem nem ártasz vele, csak magadnak. De ne oktasd ki és ne nézd le azokat, akik másképp, nálad kicsit tudatosabban szervezik az életüket, mert bármilyen hihetetlen, lenne mit tanulnod tőlük.

2017. aug. 26. 12:18
 29/46 anonim ***** válasza:

#4 "Lehet, hogy ronda, lehet, hogy egészségtelen, de mégis kinek árt vele saját magán kívül? "

Egészségügyben dolgozom, a válasz nagyon egyszerű: minden TB fizető állampolgárnak. 2001 óta több, mint 70%-kal nőtt a cukorbetegek száma Mo-on. Több, mint 90%-uk 2-es típusú diabetesben szenved (életmód miatt kialakuló változat), és a hospitalizáltak jelentős része is a cukorbetegség (valamely szövődményeként) kerül kórházba. Következmény előbb utóbb a magas vérnyomás, veseelégtelenség, fekélyek kialakulása, látásromlás- és vesztés, amputáció, fertőző betegségek, stroke... És aki kövér, annak ugye nemcsak a táplálkozásával van a gond, szinte mindig mozgásszegény életmód is társul a dologhoz, ami gyorsítja az álapot romlását.

(Most ne jöjjön senki azzal, hogy ott vannak az alkoholisták, meg dohányosok stb, mert 1) én is tudom 2) finanszírozásban összességében kisebb gondot okoznak az egészségügynek, mint a cukorbeteg 3) ezek majdnem mindig együtt vannak jelen. Például elhízás-dohányzás)

Akik összekötötték az egészséges életmódot a sok pénzzel és szabadidővel, azoknak leírom a saját példámat.

Egyrészt gyerekkoromban egy szteroidterápia miatt nagyon meghíztam, és ugye a gyermekkori elhízás az egy életen át tartó küzdelem, mivel jóval több zsírsejtem van, mint egy felnőttkori elhízottnak. Sokáig sajnáltattam magam, hogy én nem tudok lefogyni, mert hátrányból indulok: mozgás nélkül még 1500 kcal mellett is hízok. Aztán meguntam saját magam. Beláttam, hogy ha le akarok fogyni, akkor tudomásul kell vennem, hogy jóval kevesebbet ehetek, mint mások. Ez azt jelenti, hogy ha nem sportolhatok (mint most, hogy egy héti ágyhoz vagyok kötve), akkor 1000 kcal-nál nem eszem többet, és a CH-ot 60 g alatt tartom.

Imádom az édességet, néha a falat kaparom, deha nem akarok hízni, akkor ehhez kell tartanom magam.

Az sem igaz, hogy aki mentős, ápoló stb, annak nem marad ideje mozogni. Én egyetem mellett ápoló vagyok, csináltam teljes állásban is, több műszakban és sokszor folyamatos éjszakázásban is. Egyrészt már maga a munka nagyon pörgős, tehát ha csak az össze-vissza zabálásról szokik le az ember, már elég, mert mozog eleget munka közben.

Tény, hogy amikor nem alszol eleget, akkor össze-vissza ennél, nincs kedved bevásárolni, hogy valami egészséges-kalóriaszegény ételt csinálja magadnak, egyszerű bekapkodni, ami van. De, ez kedv és hozzáállás kérdése. Éjszakai műszakban például soha nem ettem, csak vizet ittam és ha megéheztem, proteinturmixot ettem meg egy almát. Bírtam volna enni, de nem tettem, mert nem akartam felborítani az egyensúlyom. Nehéz? Igen. Meg lehet csinálni? Igen.

Munka és tanulás mellett sportolok is. Van, hogy Éjszakázás után még elmegyek futni/úszni, megreggelizem, és megyek egyetemre. És csak utána alszom.

Megterhelő, fárasztó, néha inkább rendelnék egy pizzát és sorozatot néznék (amit amúgy szoktam is), de összességében tartom magam a választott életmódhoz. Mert az akarok lenni, aki. Nem akarok elégedetlenkedni a külsőmmel, közben semmit nem tenni a változásért. Csináltam ezt is, és utólag azt mondom, hogy szánalmas hozzáállás volt a részemről.

Még az anyagiakra térnék ki. Húst nem eszem 10 éve, a családom anyagilag nem támogat, a fizetésemből és ösztöndíjból élek, ami így együtt a minimálbért sem éri el. Mégis egészségesen eszem. Megtervezem, hogy mit fogok enni, nem veszek fölösleges dolgokat, nem költök nassolnivalóra, kenyérre, tésztára. Nem cigizem, nem iszom alkoholt (gyakran). Nem shoppingolok csak azért, mert épp rossz kedvem van, nem veszek meg fölöslegesen olyan dolgokat, amire nincs igazán szükségem.

Egymagamra, ha elég ügyes vagyok, akkor heti 5-6e Ft-ból megoldom a kajálást.

Egyébként kérdező, én teljesen l*szarom, hogy ki mit gondol rólam. Az a lényeg, hogy én elégedett legyek magammal, és jól érezzem magam a bőrömben.

2017. aug. 26. 12:25
 30/46 anonim ***** válasza:

Recepciós egy túrót, a fizikai dolgozókról beszélek, operátorok,anyagmozgatók,gépkezelők. Állómunka,jövés,menés,teherhordás.

És te is a tipikus kifogásokat írod,hogy "lehet" neki nem tenne jót a mozgás,miközben általános orvostudományi tény,hogy de. Eleve az üzemorvosi vizsgálaton kiesnek azok a dolgozók,akiknek az egészségi állapota olyan,hogy nem erőltethetik meg magukat. Szóval már csak logikailag is baromságokat írsz.

2017. aug. 26. 12:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!